E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αφαντος ο τούρκος επιχειρηματίας που ταξίδευε προς τη Μύκονο

Συνεχίζονται για 6η συνεχόμενη μέρα οι έρευνες

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 8/8/2025 | 11:32

Αφαντος ο τούρκος επιχειρηματίας που ταξίδευε προς τη Μύκονο

Επαγγελματίες δύτες, ελικόπτερο και σκάφη της ακτοφυλακής κινητοποιήθηκαν για να αναζητήσουν τον τούρκο επιχειρηματία αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί κανένα ίχνος του.

Συνεχίζονται για 6η συνεχόμενη μέρα οι έρευνες για τον 43χρονο τούρκο επιχειρηματία ο οποίος αναχώρησε από τη Γιάλοβα στη νοτιοδυτική Τουρκία με τη θαλαμηγό του, με προορισμό τη Μύκονο.

Το σκάφος του επιχειρηματία βρέθηκε κατεστραμμένο από την τουρκική ακτοφυλακή ανοιχτά της Προκοννήσου με τις οι αρχές προσπαθούν να διαλευκάνουν την υπόθεση της εξαφάνισής του.

Οι αρχές ενημερώθηκαν για την εξαφάνιση του Τούρκου Χαλίτ Γιουκάι από την οικογένειά του η οποία έχασε επαφή μαζί με του μετά την αναχώρηση το περασμένο Σάββατο με το γιοτ του για τη Μύκονο.

Την περασμένη Τρίτη, το πλήρωμα ενός πλοίου βρήκε τα συντρίμμια ενός σκάφους και όπως αποδείχθηκε ήταν του 43χρονου.

Επαγγελματίες δύτες, ελικόπτερο και σκάφη της ακτοφυλακής κινητοποιήθηκαν για να τον αναζητήσουν, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί κανένα ίχνος του.

Συνελήφθη καπετάνιος πλοίου

Για την υπόθεση συνελήφθη καπετάνιος φορτηγού πλοίου, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με αναστολή μετά την απολογία του.

Ο καπετάνιος ανέφερε στην κατάθεσή του πως ξαφνικά ένιωσε μία δόνηση και είδε γύρω του κομμάτια ξύλου.

«Ήταν περίπου 17:00 και είχα κατέβει για φαγητό. Είχα επικοινωνήσει με την εταιρεία. Ξαφνικά ένιωσα μια δόνηση, δεν κατάλαβα τι συνέβαινε, κοίταξα μπροστά μου και είδα δύο κομμάτια δεξιά και αριστερά μου.

«Δεν μπορούσα να καταλάβω τι συνέβαινε. Κοίταξα μπροστά μου και είδα δύο κομμάτια δεξιά και αριστερά μου. Είδα κάτι σαν κομμάτια ξύλου. Πέρασα από τη μέση, αλλά μετά από λίγο επέστρεψα με το πλοίο. Δεν ένιωθα άνετα. Εκείνη τη στιγμή, είδα μια σωσίβια λέμβο. Δεν κατάλαβα τι ήταν τα κομμάτια ξύλου που είδα δεξιά και αριστερά μου. Όταν συνειδητοποίησα ότι δεν είχε σχέση με μένα (το πλοίο μου), συνέχισα το ταξίδι μου», είπε.

«Μετά από λίγο, τηλεφώνησα στον εκπρόσωπο της εταιρείας και του εξήγησα την κατάσταση. Τότε μου είπαν ότι δεν είχε καμία σχέση με εμάς. Είπα: “Συνεχίζω το ταξίδι μου”. Κανονικά, όταν συναντάς μια τέτοια κατάσταση, ειδοποιείς την ακτοφυλακή. Αλλά στην ψυχολογική κατάσταση που βρισκόμουν εκείνη τη στιγμή, δεν μπορούσα να σκεφτώ. Μπροστά μου υπήρχαν δύο ή τρία πλοία. Δεν είδα ούτε υποψιάστηκα ότι ήταν σκάφος, επειδή ήταν ακυβέρνητο στη μέση της θάλασσας και δεν είχε καμία σχέση με εμάς. Δεν υπήρξε σύγκρουση. Θα ακούγαμε τον θόρυβο, θα το είχαμε παρατηρήσει», συνέχισε.

Ποιος είναι ο Χαλίτ Γουκάι

Ο Χαλίτ Γιουκάι γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1982 και είναι ιδρυτής της εταιρείας Mazu Yachts, που ειδικεύεται στην κατασκευή πολυτελών σκαφών αναψυχής

Ο Γιουκάι, από μικρός ήταν λάτρης της θάλασσας, είχε εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για τα σκάφη ήδη από την ηλικία των 6 ετών, σχεδιάζοντας το πρώτο του σκάφος σε ένα σχολικό τετράδιο. Η αγάπη του για την ιστιοπλοΐα και η οικογενειακή παράδοση με σκάφη φαίνεται να έχουν διαμορφώσει τον χαρακτήρα του και την επαγγελματική του πορεία.

Ο Τούρκος επιχειρηματίας είναι παντρεμένος με Ελληνίδα, η οποία εργάζεται ως υπεύθυνη Μάρκετινγκ και Δημοσίων Σχέσεων στην εταιρεία του. Μαζί έχουν ένα παιδί, όπως φαίνεται από το προφίλ της συζύγου του στα social media. Η προσωπική του σύνδεση με την Ελλάδα προσθέτει ακόμη ένα ενδιαφέρον στοιχείο στην ήδη περίπλοκη υπόθεση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ξεκίνησε το πρόγραμμα «Προλαμβάνω» κατά της παχυσαρκίας – Όλα όσα περιλαμβάνει

Ελλάδα 10.02.2026
Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, στηρίζοντας από την πρώτη στιγμή την πρωτοβουλία του υπουργείου Υγείας, συμμετέχει ενεργά μέσα από Ειδικά Κέντρα Πανεπιστημιακών Κλινικών

Πέθανε η ηθοποιός Μάγδα Λέκκα

Ελλάδα 10.02.2026
Την είδηση έκανε γνωστή ο Σπύρος Μπιμπίλας

ΕΛΤΑ: Αυτά είναι τα 11 καταστήματα που βάζουν «λουκέτο» 20 Φεβρουαρίου

Ελλάδα 10.02.2026
Το πρόγραμμα κλεισίματος και αναδιάρθρωσης των καταστημάτων των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ) υλοποιείται υπό την εποπτεία του υπουργείου Οικονομικών

«Βόμβα» από τα έγγραφα Έπσταϊν: Ένα 9χρονο κορίτσι ήταν θύμα του καταδικασμένου παιδόφιλου

Κόσμος 10.02.2026
Από τα περισσότερα από 3 εκατομμύρια έγγραφα, βίντεο και φωτογραφίες που δημοσίευσε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, προκύπτει ότι πολλά ανήλικα κορίτσια ήταν θύματα του κυκλώματος του Έπσταϊν

Σύλλογος Θυμάτων Τεμπών: Νέος πρόεδρος ο Ασλανίδης ‑ Τέλος κι επίσημα για Καρυστιανού

Ελλάδα 10.02.2026
Οι αρχαιρεσίες ολοκληρώθηκαν χθες (9/2) το βράδυ, με την Μαρία Καρυστιανού να απέχει από τις διαδικασίες της ψηφοφορίας

Μετρό: Ανδρας έχασε τις αισθήσεις του και έπεσε στις ράγες στον σταθμό «Αμπελόκηποι»

Ελλάδα 10.02.2026
Ο άνδρας στεκόταν στη στάση περιμένοντας το μετρό, όταν ξαφνικά έχασε τις αισθήσεις του και έπεσε στις ράγες

Πλεύση Ελευθερίας: Ανεξαρτητοποιήθηκε η Ελένη Καραγεωργοπούλου ‑ Με 5 βουλευτές πλέον το κόμμα

Πολιτική 10.02.2026
Το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου διατηρεί πλέον οριακή

Επιβεβαιώθηκε επίσημα η αιτία θανάτου της ηθοποιού Κάθριν Ο’ Χάρα

Κόσμος 10.02.2026
Η πολυβραβευμένη Καναδή ηθοποιός, γνωστή και ως η μαμά του «Μόνος στο Σπίτι», έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών

Ο Έλληνας που επιτέθηκε και σκότωσε τον Τούρκο ελεγκτή στη Γερμανία, είχε προκαλέσει κι άλλο επεισόδιο την ίδια ημέρα

Ελλάδα 10.02.2026
Σύμφωνα με το Spiegel, πέντε ώρες πριν τη μοιραία επίθεση ο 26χρονος είχε κλωτσήσει μια πόρτα τρένου αλλά οι αστυνομικοί τον άφησαν ελεύθερο επειδή δεν προκάλεσε φθορές

Βαρύ πένθος για τον Εργκίν Αταμάν

Αθλητικά Νέα 10.02.2026
Βαρύ πένθος για τον προπονητή του Παναθηναϊκού ο οποίος «έχασε» τη μητέρα του, Γκιουλτέν

Παγώνη: «Περιμένουμε νέο κύμα γρίπης μέσα στις απόκριες ‑ Περισσότεροι θάνατοι φέτος από γρίπη»

Ελλάδα 10.02.2026
Η Ματίνα Παγώνη έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου καθώς αναμένεται νέο κύμα γρίπης ειδικά μέσα στην περίοδο των αποκριών

Κορονοϊός: Νέα έρευνα για όσους νόσησαν ‑ Τα κύτταρα «ζόμπι» παραμένουν χρόνια μετά την ασθένεια

Tech + Science 10.02.2026
Ο βιομηχανικός μηχανικός Τζέραρντ Γουόνγκ εξήγησε πως τα θραύσματα αυτά στοχεύουν συγκεκριμένα είδη καμπυλότητας στις κυτταρικές μεμβράνες