E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Από τραπεζίτης της Goldman Sachs έγινε ντελιβεράς και πλούτισε

Μια απίθανη, αλλά πραγματική ιστορία

Δημοσίευση 10/10/2014 | 00:00

Από τραπεζίτης της Goldman Sachs έγινε ντελιβεράς και πλούτισε

Ο Rahul Parekh είχε συνηθίσει τις πολύωρες συσκέψεις, τα ξενύχτια στο γραφείο και την ένταση της δουλειάς ως εργαζόμενος της Goldman Sachs στο Λονδίνο. Ήταν, άλλωστε, εκτελεστικός διευθυντής στον τομέα της διαπραγμάτευσης μετοχών και παραγώγων.

Αυτό που δεν μπορούσε να αντέξει ήταν την πείνα του όλες εκείνες τις ατέλειωτες ώρες δουλειάς, καθώς ούτε αυτός, ούτε κάποιος άλλος συνάδελφός του μπορούσαν να βρουν ένα μαγαζί ανοιχτό για να προμηθευτούν πρόχειρο φαγητό. Κι έτσι του γεννήθηκε η ιδέα!

«Θυμάμαι εκείνα τα βράδια την πείνα που είχαμε. Υπήρχε ένα μαγαζί με ντελίβερι που παραγγέλναμε και περιμέναμε ακόμα και 1,5 ώρα μέχρι να έρθει η παραγγελία μας», λέει στο Bloomberg.

Κάποια στιγμή ο Parekh δεν άντεξε άλλο, παράτησε την καλοπληρωμένη δουλειά του στην Goldman Sachs και αποφάσισε να κάνει κάτι δικό του. Κάτι εντελώς διαφορετικό από ότι έκανε μέχρι εκείνη τη στιγμή: να φτιάξει ένα μαγαζί που να προσφέρει φαγητό στους εργαζομένους των μεγάλων εταιρειών του Λονδίνου που μένουν ως αργά στα γραφεία τους. Έτσι γεννήθηκε το «EatFirst», το μαγαζί που λειτουργεί με ντελίβερι και υπόσχεται να σου φέρει την παραγγελία μέσα σε 15 λεπτά! 

Η χάρη της εταιρείας ξεπέρασε τα όρια της Αγγλίας, έφτασε στη Δανία, ενώ ετοιμάζεται και για το Βερολίνο. Οι συνεργάτες του ολοένα και αυξάνονται, ενώ σύμμαχός του είναι η τεχνολογία.

Αυτήν τη στιγμή το «EatFirst» προσφέρει δύο γεύματα, το ένα εξ αυτών είναι για τους vegetarian. Κάθε μέρα το μενού αλλάζει και τα γεύματα παρασκευάζονται σε μια κουζίνα κοντά στο κέντρο του Λονδίνου. Κάθε πιάτο κοστίζει περίπου 11 δολάρια, ενώ περιλαμβάνει ακόμα και ασιατική κουζίνα. Οι δε πελάτες μπορούν να πληρώνουν με μετρητά, πιστωτική κάρτα ή μέσω ενός app στο κινητό τους.

Ο Rahul Parekh είναι μόλις 28 ετών, γεννήθηκε στο Μάντσεστερ, αλλά οι ρίζες του είναι στην Ινδία και στην Κένυα. Η εταιρεία του πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο, ενώ τα κέρδη έρχονται με τη μορφή καταιγίδας. «Αυτό που θέλω είναι να αλλάξω τις συνήθειες των εργαζομένων σε εταιρείες όπως η Goldman. Θέλω να τους κάνω να παραγγέλνουν μόνο από εμάς τα φαγητά τους.

Οι ειδικοί λένε πως η τεχνολογία έχει αλλάξει δραστικά τις συνήθειες των ανθρώπων και τον τρόπο που παραγγέλνουν φαγητό στη δουλειά. Λένε πως έχουν πάψει να παραγγέλνουν μόνο πίτσα και ψάχνουν κάτι πιο υγιεινό, αλλά και γρήγορο. Να γιατί πέτυχε το πείραμα του Parekh. Ο ίδιος παραδέχεται: «Το Λονδίνο έχει πάρα πολύ κόσμο. Οι ευκαιρίες δεν έχουν όρια. Μπορώ να κάνω την εταιρεία μου τη μεγαλύτερη του Λονδίνου στον τομέα του food delivery».

Ήδη κάνει πλάνα επέκτασης στην κουζίνα, θεωρεί πως ο τομέας με τον οποίο ασχολείται πλέον έχει πολύ μέλλον, ειδικά με τη βοήθεια της τεχνολογίας της online παραγγελίας. Για να καταλήξει: «Δεν έχω παράπονο από την Goldman. Πέρασα φανταστικά χρόνια εκεί, αλλά αυτό που κάνω τώρα έχει μεγαλύτερη επίπτωση στο μέλλον των επιχειρήσεων. Είναι μια εντελώς διαφορετική αίσθηση. Κάθε μέρα έχω να κάνω τόσα διαφορετικά πράγματα. Από το να πλύνω πιάτα μαζί με τους βοηθούς μου, μέχρι να κάνω τις παραγγελίες των υλικών».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

YouTube Premium: Ανακοινώθηκαν νέες ανατιμήσεις στις συνδρομές

Tech + Science 12.04.2026
Η Google επιβεβαίωσε τις ανατιμήσεις για το YouTube Premium που ισχύουν άμεσα στις ΗΠΑ για νέους συνδρομητές, ενώ οι υπάρχοντες χρήστες θα αντιμετωπίσουν τις αλλαγές από τον Ιούνιο του 2026.

Νέο ενδιάμεσο πλάνο από την OpenAI για να αντιμετωπίσει το Claude

Tech + Science 12.04.2026
Στα €103/μήνα το νέο tier που γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ Plus και Pro

Τροχαίο δυστύχημα στην Καβάλα: Χωρίς δίπλωμα οδηγούσε ο πατέρας του 3χρονου παιδιού που έχασε τη ζωη του

Ελλάδα 12.04.2026
Το ανήλικο έχασε τη ζωή του μετά από μετωπική σύγκρουση με άλλο ΙΧ - Καθόταν στην αγκαλιά της μητέρας του στο μπροστινό κάθισμα

Τραμπ: Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ θα αποκλείσει τα Στενά του Ορμούζ, όποιος Ιρανός επιτεθεί θα καταστραφεί στην κόλαση

Κόσμος 12.04.2026
Ο Ντόναλντ Τραμπ μετά το ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ και Ιράν στο Πακιστάν έδωσε την εντολή στο Πολεμικό Ναυτικό να αποκλείσει τα Στενά του Ορμούζ

Κορινθία: Ακρωτηριάστηκε 19χρονος και 24χρονος τραυματίστηκε στο μάτι από το έθιμο της «σαΐτας»

Ελλάδα 12.04.2026
Δύο νεαροί τραυματίστηκαν σοβαρά κατά την αναβίωση του εθίμου της «σαΐτας» στο Βέλο Κορινθίας το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου

Τον δολοφόνησε και τον πέταξε από γέφυρα σε ρεματιά: Συνελήφθη 42χρονος για τον θάνατο του 64χρονου στην Ευκαρπία

Ελλάδα 12.04.2026
H σορός έφερε συντριπτικές κακώσεις στο κεφάλι, ενώ από την νεκροψία – νεκροτομή προέκυψε ότι αυτές προήλθαν από θλών όργανο - Εντοπίστηκε άμεσα και συνελήφθη ο κατηγορούμενος

Βραζιλία: Καρέ‑καρέ η στιγμή που καρχαρίας αρπάζει από το πόδι τουρίστρια μόλις βουτά στη θάλασσα, δείτε βίντεο

Κόσμος 12.04.2026
Μια χαλαρή βουτιά μετατράπηκε σε εφιάλτη για 36χρονη τουρίστρια στη Βραζιλία, όταν καρχαρίας της άρπαξε το πόδι λίγα δευτερόλεπτα μετά την είσοδό της στη θάλασσα

Σύρος: Σε σοβαρή κατάσταση 13χρονος μετά από δάγκωμα οχιάς κατά τη διάρκεια οικογενειακής βόλτας

Ελλάδα 12.04.2026
Το παιδί επιχείρησε να σηκώσει το φίδι από το έδαφος κατά τη διάρκεια οικογενειακής βόλτας την Μεγάλη Παρασκευή.

Πώς θα είναι ο καιρός το Πάσχα ‑ Σε ποιες περιοχές υπάρχει κίνδυνος βροχής

Καιρός 12.04.2026
Ανοιξιάτικες συνθήκες με θερμοκρασίες έως 21 βαθμούς στη χώρα, αλλά τοπικές βροχές στα ανατολικά και βόρεια.

Τι έγινε στον Νέο Κόσμο κατά την Ανάσταση ‑ Μπλόκο στο επικίνδυνο έθιμο με μολότοφ

Ελλάδα 12.04.2026
Η ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε και κατάσχεσε μολότοφ, με τρεις συλλήψεις και επτά προσαγωγές στην περιοχή της Λαγουμιτζή.

Ποιο πρόγραμμα ακολουθούν τα ΜΜΜ την εορταστική περίοδο ‑ Τι αλλάζει σε μετρό, λεωφορεία και τραμ

Ελλάδα 12.04.2026
Ο ΟΑΣΑ ανακοίνωσε τις τροποποιήσεις των δρομολογίων για όλη την περίοδο του Πάσχα με μειωμένη συχνότητα και σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα.