E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καιρός: Δροσίζει από σήμερα, έρχονται βροχές ‑ Πού θα επιμείνει ο καύσωνας

Στους 42°C η μέγιστη θερμοκρασία την Κυριακή - Η πρόγνωση της ΕΜΥ μέχρι και την Παρασκευή

Δημοσίευση 28/7/2025 | 08:18

Καιρός: Δροσίζει από σήμερα, έρχονται βροχές ‑ Πού θα επιμείνει ο καύσωνας
pexels

Υποχωρούν σταδιακά οι υψηλές θερμοκρασίες από σήμερα ξεκινώντας από τη δυτική Ελλάδα και από αύριο και στις υπόλοιπες περιοχές, ενώ για λίγες ακόμα ώρες οι συνθήκες καύσωνα αναμένονται σε τοπικό επίπεδο στην κεντρική και ανατολική χώρα, σύμφωνα με την ΕΜΥ.

Μάλιστα στην πρόγνωσή του ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου κάνει λόγο για βροχές την Τρίτη 29/7 σε Ήπειρο, βόρειο Ιόνιο και δυτική Στερεά, την Τετάρτη 30/7 στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και την Πέμπτη 31/7 ακόμη και στα ορεινά της Αττικής.

Από Τρίτη και για όλη τη βδομάδα θα έχουμε φυσιολογική ζέστη Ιουλίου ενώ επανέρχεται και περιορισμένη αστάθεια, αναφέρει σε ανάρτησή του ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας και σημειώνει πως οι μακροπρόθεσμες προγνώσεις από 7 κέντρα δίνουν σήμα για ζεστότερο Αύγουστο σε σχέση με τα κανονικά επίπεδα και μάλιστα με πιθανότητα πάνω από 70 %.

Κολυδάς: Τελειώνει ο καύσωνας την Τρίτη, δροσίζει στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά

Λήξη του καύσωνα «βλέπει» την Τρίτη και ο Θεόδωρος Κολυδάς. Η αποκλιμάκωση ξεκίνησε το Σάββατο από τα δυτικά και μέχρι την Τρίτη αναμένεται να επεκταθεί σταδιακά σε όλη τη χώρα. Τέλος, σε Ιόνιο και δυτικά ηπειρωτικά αναμένονται τοπικές βροχές, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Star.

Στους 42°C η μέγιστη θερμοκρασία την Κυριακή 27/07

Συνθήκες καύσωνα επικράτησαν και την Κυριακή 27/07 με τον υδράργυρο να φτάνει σε αρκετές περιοχές τους 40-42 βαθμούς. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, οι υψηλότερες τιμές θερμοκρασίας της επικράτειας σημειώθηκαν στην Πελοπόννησο και στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα.

Στον χάρτη της εικόνας που ακολουθεί παρουσιάζεται η κατανομή της μέγιστης θερμοκρασίας στη χώρα καθώς και οι 8 σταθμοί με τις υψηλότερες μέγιστες. Οι λευκοί κύκλοι υποδηλώνουν τους σταθμούς όπου η μέγιστη τιμή θερμοκρασίας ξεπέρασε τους 37 °C. Όπως προκύπτει από τις πληροφορίες που παρουσιάζονται στην εικόνα αυτή, η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 37 °C σε 196 από τους 544 ενεργούς σταθμούς, τους 40 °C σε 39 σταθμούς και τους 42 °C σε 3 σταθμούς. Η μέση μέγιστη θερμοκρασία της χώρας ήταν ίση με 35.6 °C.

Ειδικότερα για το νομό Αττικής και την πόλη της Αθήνας, αξίζει να σημειωθεί ότι η μέγιστη θερμοκρασία ξεπέρασε και τους 39-40°C, στο ΣΚΑ (40.0°C), στο Ζεφύρι (39.9°C) και στη Σαλαμίνα (39.8°C).

Τέλος, σημαντική πτώση έως 10°C παρατηρήθηκε στη Δυτική Ελλάδα σε σχέση με τη χθεσινή ημέρα (26/07).

Ο καιρός σήμερα

Θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις. Συνθήκες καύσωνα αναμένονται σε τοπικό επίπεδο στην κεντρική και ανατολική χώρα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 16 έως 33 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 22 έως 36-37 και τοπικά στη Θράκη έως 39 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 22 έως 38-39 και τοπικά 40-41 βαθμούς, στην Ήπειρο από 20 έως 31 βαθμούς, στην υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα από 22 έως 33, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 25 έως 35-37 και τοπικά 38 βαθμούς, στα Επτάνησα από 21 έως 31, στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 22 έως 33-34 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 38 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 4-5, στρεφόμενοι πρόσκαιρα τις μεσημεριανές ώρες σε νότιους με ίδιες εντάσεις. Δυτικοί άνεμοι με εντάσεις 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ θα πνέουν στο Νότιο Αιγαίο, Στο Ιόνιο αρχικά θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 5 - 6 μποφόρ, αλλά από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς και θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση. Ενισχυμένο δυτικό ρεύμα με εντάσεις έως 6 μποφόρ θα επικρατήσει στον Κορινθιακό κόλπο.

Στο νομό Αττικής και στην πόλη της Αθήνας περιμένουμε ηλιοφάνεια και ζέστη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ και τοπικά στα δυτικά και στα ανοικτά του Σαρωνικού 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 28 έως 36-27 και τοπικά 38 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 35-36 βαθμούς.

Ο καιρός την Τρίτη 29 Ιουλίου

Στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά νεφώσεις από τις πρωινές ώρες με τοπικές βροχές ή όμβρους. Βαθμιαία νεφώσεις θα αναπτυχθούν και στα υπόλοιπα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι τις απογευματινές ώρες στα δυτικά και βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ, ενώ στα βορειοανατολικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση. και στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τετάρτη 30 Ιουλίου

Γενικά αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με τοπικές νεφώσεις από τις προμεσημβρινές ώρες στα βόρεια και από το μεσημέρι και στα υπόλοιπα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, με τοπικές βροχές ή όμβρους κυρίως στα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα δυτικά και τα νότια 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός την Πέμπτη 31 Ιουλίου

Άστατος καιρός με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές, αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στα κεντρικά ηπειρωτικά, καθώς και στις Σποράδες και την Εύβοια. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα διατηρηθούν στην ανατολική Θεσσαλία, τη Μακεδονία και τη Θράκη. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στα δυτικά και νότια πελάγη 6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Ο καιρός την Παρασκευή 1η Αυγούστου

Αρχικά άστατος καιρός με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στις Σποράδες και βαθμιαία τις μεσημβρινές- απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Βελτίωση αναμένεται από τις βραδινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πανικός σε πτήση προς Γλασκώβη: Ανδρας φώναζε «βόμβα» και «θάνατος στον Τραμπ»

Κόσμος 28.07.2025
Η αστυνομία ανακοίνωσε πως ο 41χρονος παραμένει υπό κράτηση, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για το περιστατικό

Οριοθετήθηκε η φωτιά στου Ζωγράφου

Ελλάδα 28.07.2025
Η Πυροσβεστική περιόρισε το πύρινο μέτωπο στους πρόποδες του Υμηττού – Παραμένουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε βασικούς οδικούς άξονες

Μέτσοβο: Ώρες αγωνίας για τον 15χρονο Δημήτρη ‑ Αναζητείται μόσχευμα στην Ιταλία

Ελλάδα 28.07.2025
Ο άτυχος νεαρός υπέστη θερμοπληξία και διαπιστώθηκε πως έπασχε από σοβαρή ασθένεια

Έρχεται σκοτάδι στις 2 Αυγούστου – Η πιο εντυπωσιακή έκλειψη του αιώνα!

Κόσμος 28.07.2025
Μια ολική έκλειψη ηλίου στις 2 Αυγούστου του 2027 θα «φέρει» πάνω από έξι λεπτά σκότους σε μέρη της Ευρώπης, της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής

Η απολογία του δολοφόνου της Κυριακής Γρίβα: «Μακάρι να ήμουν εγώ στη θέση της» – Ξέσπασαν οι γονείς της

Ελλάδα 28.07.2025
Γύρω του στο δικαστήριο στάθηκαν οι αστυνομικοί, σαν ασπίδα

Σύγκρουση λεωφορείου με αυτοκίνητο στη λεωφόρο Αχαρνών ‑ Διακόπηκε η κυκλοφορία λόγω λαδιών στον δρόμο

Ελλάδα 28.07.2025
Τα αίτια του τροχαίου παραμένουν άγνωστα, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες

34χρονος εντοπίστηκε νεκρός σε παραλία της Μυκόνου

Ελλάδα 28.07.2025
Στην παραλία Βίδα του νησιού

Γιατί τρέχουν να βγουν στη σύνταξη ‑ Τι δείχνουν τα στοιχεία του ΕΦΚΑ

Οικονομία 28.07.2025
Η πρώτη «γεύση» από το επερχόμενο μεγάλο κύμα συνταξιοδοτήσεων απεικονίζεται στα επίσημα στοιχεία του ΕΦΚΑ