Ρόδος: Η ανατριχιαστική κατάθεσή της κόρης που κατηγορεί τον πατέρα της για βiασμούς
Όλα δείχνουν πως γέννησε το παιδί του
Δημοσίευση 25/7/2025 | 10:14

Ανάστατη η Ρόδος από τα στοιχεία που αποκαλύπτονται στην υπόθεση φρίκης. Κόρη κατήγγειλε πως ο πατέρας της την βiαζε συστηματικά και πως απέκτησε μαζί του παιδί.
Το μαρτύριό της ξεκίνησε στα 16 της χρόνια και κράτησε για χρόνια. Οι βiασμοί, όπως υποστηρίζει, ήταν αλλεπάλληλοι με την ανήλικη να παραμένει αβοήθητη για χρόνια. Φοβόταν αρχικά να μιλήσει. Τα αδιέξοδα στο μυαλό της γίνονταν όλο και πιο βασανιστικά με το πέρασμα του χρόνου.
Στα 31 της χρόνια, βρήκε τη δύναμη να μιλήσει. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε ύστερα από την αναφορά κοινωνικής υπηρεσίας, η οποία αντιλήφθηκε ενδείξεις σοβαρής καkοποίησης και κινήθηκε άμεσα, παραπέμποντας την υπόθεση στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου. Η κόρη υποστήριξε στους αστυνομικούς, πως οι βiασμοί της από τον πατέρα της, είχαν γίνει ένα θλιβερός κανόνας στην καθημερινότητά της.
Η 31χρονη, κατέθεσε συνοδεία ψυχολόγου, ότι ο πατέρας της την καkοποιούσε σeξουαλικά από την ηλικία των 16 ετών. Οι πράξεις, όπως υποστήριξε, συνέβαιναν μέσα στο σπίτι όπου διέμενε με τη γιαγιά της, καθώς οι γονείς της είχαν χωρίσει και εκείνη έμενε πλέον με τον πατέρα της. Ο φερόμενος ως δράστης, όπως ισχυρίζεται η γυναίκα, ήταν χρόνια εξαρτημένος από την κάνναβη, ενώ κάποιες φορές εμφανιζόταν εκτός εαυτού, βiαιος και απειλητικός.
Η πρώτη σeξουαλική επίθεση, όπως περιέγραψε, έγινε όταν ο πατέρας της επέστρεψε στο σπίτι σε κατάσταση μέθης ή υπό την επήρεια ουσιών την έσπρωξε και την βiασε. Η ίδια δήλωσε ότι «πάγωσε». Δεν μπορούσε να αντιδράσει και ένιωσε σοκ. Από εκείνο το σημείο και για τα επόμενα περίπου δέκα χρόνια, οι βiασμοί συνέβαιναν σχεδόν καθημερινά, μερικές φορές ακόμα και τρεις φορές μέσα στην ίδια μέρα.
Περιέγραψε ότι την έσερνε με τη βiα, την έσπρωχνε και της κατέβαζε τα ρούχα. Την κατηγορούσε, την έβριζε, της φερόταν με απόλυτη περιφρόνηση, όπως φέρεται να είπε σαν να μην ήταν παιδί του! Η γυναίκα είπε πως κάθε φορά μετά την καkοποίηση κλειδωνόταν στο δωμάτιό της και έκλαιγε.
Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν ρωτήθηκε γιατί δεν μιλούσε, εξήγησε ότι ο πατέρας της την απειλούσε ευθέως ότι θα τη σκοτώσει αν αποκαλύψει κάτι. Ανέφερε επίσης περιστατικά βiας και κατά της γιαγιάς της, την οποία κάποτε είχε κυνηγήσει με μαχαίρι.
Καθώς τα χρόνια περνούσαν, η γυναίκα απέκτησε δύο παιδιά. Το πρώτο με έναν άλλο άνδρα, με τον οποίο δεν είχε πλέον καμία σχέση, ενώ το δεύτερο σύμφωνα με το dimokratiki.gr, που επικαλείται τα αποτελέσματα ειδικής εξέτασης DNA είναι βιολογικό παιδί του ίδιου της του πατέρα.
Στην κατάθεσή του, ο κατηγορούμενος παραδέχτηκε ότι υπήρξε σeξουαλική επαφή μεταξύ τους, αλλά αρνήθηκε τις κατηγορίες για βiασμό. Επέμεινε ότι οι επαφές ήταν “συναινετικές” και ότι σταμάτησαν όταν “κατάλαβαν πως δεν ήταν σωστό”.