Διαμελισμένα γατάκια σε δημόσιους χώρους, μήνυση κατά αγνώστου από τον Δήμο Ελληνικού‑Αργυρούπολης
Κάποιος που δεν μπορούμε να τον χαρακτηρίσουμε, διαμέλισε δύο γατάκια, και σκόρπισε τα μέλη τους, καταγγέλλει ο δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος
Δημοσίευση 22/7/2025 | 19:23

Ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, καταγγέλλει πως εργαζόμενοι της καθαριότητας εντόπισαν μέλη από διαμελισμένα γατάκια σε πλατείες, πάρκα, παιδικές χαρές και αθλητικούς χώρους του Δήμου ενώ ήδη έχει κατατεθεί μήνυση.
«Κάποιος που δεν μπορούμε να τον χαρακτηρίσουμε, διαμέλισε δύο γατάκια, και σκόρπισε τα μέλη τους, αναφέρει ο δήμαρχος και καλεί τους πολίτες να έχουν το νου τους «τις επόμενες ημέρες γιατί δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν αυτό το φαινόμενο θα επαναληφθεί».
«Παρακαλούμε τους γονείς να έχουν τα μάτια τους δεκατέσσερα προκειμένου τα παιδιά μας να μην γίνουν θεατές ενός μακάβριου θεάματος, μιας φρικτής εικόνας ή να έρθουν σε επαφή με τα διαμελισμένα κομμάτια των άτυχων ζώων», σημειώνει ο κ. Κωνσταντάτος σε ανάρτησή του στο Facebook.
«Ως Δήμος έχουμε κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες: περισυλλογή, καθαρισμός και απολύμανση, ενώ καταθέσαμε και μηνυτήρια αναφορά, ζητήσαμε την παρέμβαση της αστυνομίας προκειμένου ο δράστης να συλληφθεί και να οδηγηθεί στην δικαιοσύνη άμεσα. Είναι άδικο για μια κοινωνία που έχει δείξει την φιλοζωική της υπόσταση, που έχει δημοτικό κτηνιατρείο, που κάνει μεγάλο αγώνα για τα αδέσποτα να βιώνει αυτό το σοκ. Εκφράζουμε την θλίψη και τον αποτροπιασμό μας», καταλήγει στην ανάρτησή του.