E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πηνελόπη Αναστασοπούλου για Φιλιππίδη: «Δε νιώθω δικαίωση – Δεν μπορώ να νιώσω όσο…»

«Να αρχίσεις να παίρνεις θέσεις και μεριές με γνώμονα τον γενικό καλό και όχι το προσωπικό σου κέρδος»

Δημοσίευση 16/7/2025 | 20:14

Πηνελόπη Αναστασοπούλου για Φιλιππίδη: «Δε νιώθω δικαίωση – Δεν μπορώ να νιώσω όσο…»

Το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο επικύρωσε ομόφωνα την πρωτόδικη καταδίκη του ηθοποιού Πέτρου Φιλιππίδη για δύο απόπειρες βιασμού. Το δικαστήριο επέβαλε συνολική ποινή 3 ετών φυλάκισης με αναστολή.

Η ηθοποιός Πηνελόπη Αναστασοπούλου, η οποία είχε καταγγείλει επίσης τον Πέτρο Φιλιππίδη για σeξουαλική παρενόχληση, δέχτηκε δεκάδες μηνύματα μετά την ανακοίνωση της απόφασης. Ωστόσο, η ίδια δήλωσε πως, παρά την καταδικαστική ετυμηγορία, δεν νιώθει καμία δικαίωση.

Ειδικότερα μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram ανέφερε:

«Μια κοινή ερώτηση σε όλα τα μηνύματα που πήρα χθες… «Νιώθεις δικαίωση;»

Όχι. Αυτό θα συμβεί όταν το νομικό πλαίσιο γίνει φιλικό ως προς τα θύματα. Όταν θα μπορώ με το χέρι στην καρδιά να πω σ’ έναν άνθρωπο ότι δε θα βιώσει αναρίθμητες δυσκολίες στο δρόμο για την ψυχική του ελευθερία.

Όσο το τίμημα που πληρώνει ο θύτης για την ελευθερία του είναι πολύ μικρότερο από αυτό που καλείται να πληρώσει ένα θύμα για να τον καταγγείλει δεν θα νιώσω καμία δικαίωση.

Όσο το έγκλημα του βιασμού χρειάζεται μάρτυρες για να επιβεβαιωθεί ενώ από τη φύση του είναι ένα έγκλημα που ΔΕΝ έχει μάρτυρες και αυτός είναι λόγος αμφισβήτησης του θύματος δεν θα νιώθω ασφαλής. Θα ελπίζω όμως πάντα σε ένα καλύτερο κόσμο.

Και θα μπορώ σίγουρα να πω πως ναι, ο καθένας μας ξεχωριστά μπορεί να αλλάξει αυτό τον κόσμο προς το καλύτερο χωρίς να περιμένει απ’ τον διπλανό του να κάνει κάτι.

Καθένας μας ξεχωριστά χρειάζεται να αποφασίσει να είναι με τη σωστή πλευρά της ιστορίας και να κάνει ένα δικό του αγώνα προς το καλό ακόμα κι αν όλα γύρω του μοιάζουν μάταια…

Θα ήθελα να σε παροτρύνω να προστατεύσεις τον συνάνθρωπό σου όταν βλέπεις ότι βάλλεται ή αδικείται, να μιλάς και να υπερασπίζεσαι τον εαυτό σου όταν σου επιτίθενται και να αρχίσεις να παίρνεις θέσεις και μεριές με γνώμονα τον γενικό καλό και όχι το προσωπικό σου κέρδος»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η πιο πλούσια ηθοποιός στον πλανήτη δεν έβγαλε τα λεφτά της από τις ταινίες

Celebrity Stories 07.02.2026
Πώς έβγαλε δις η πιο πλούσια ηθοποιός στον κόσμο

Η Meghan Trainor μιλά ανοιχτά για τη μεταμόρφωσή της – «Χρησιμοποίησα την επιστήμη»

Tabloid 07.02.2026
Η μεταμόρφωση της Meghan Trainor δεν είναι απλώς αισθητική

Survivor: Ο Lil Benzy αδερφός του Gio Kay εισβάλλει στον Αγιο Δομίνικο

TV Buzz Χτες
Μια απρόσμενη οικογενειακή «διαδοχή» στο Survivor

Ναταλία Λιονάκη: Είναι κοντά στον Θεό και φέρεται έτσι στους γονείς της;

Tabloid Χτες
Δεν ήρθε ούτε στην κηδεία του πατέρα της, είπε η μητέρα της

Η Ιωάννα Τούνη δέχτηκε παρατήρηση στη Σαουδική Αραβία για την ενδυμασία της

Social Χτες
Δείτε το βίντεο που δημοσίευσε η influencer στα social media

Αλέξανδρος Παρθένης: Η βουτιά από βράχο που του παρέλυσε την αριστερή πλευρά και το χειρουργείο που αναγκάστηκε να κάνει

Tabloid Χτες
«Ήταν ένα πολύ σοβαρό χειρουργείο, ήταν και πάρα πολλές οι ώρες του χειρουργείου - Είχε αρκετά μεγάλη επικινδυνότητα, γιατί είχε να κάνει με τον αυχένα μου»

Σοφία Μουτίδου: «Μου είχαν πει ότι η κόρη μου μυρίζει, επειδή δεν έχει βαφτιστεί»

TV Buzz Χτες
«Είναι σημαντικό να βλέπουμε τα πράγματα με ελαφρότητα, ειδικά όταν πρόκειται για το παιδί μας», σχολίασε η ηθοποιός

Survivor spoiler: Ο αδελφός του Gio μπαίνει στο ριάλιτι

Media Χτες
Πέντε νέοι παίκτες έχουν ήδη φτάσει στον Αγιο Δομίνικο, μεταξύ των οποίων ο «Baby Gio»!

Η Νάνα Μούσχουρη θα τιμηθεί στα γαλλικά Grammy

Tabloid Χτες
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου

Hotter than ever η Kim Kardashian με μια πετσέτα στο μπούστο ‑ Το εξώφυλλο που άναψε φωτιές

Tabloid Χτες
Πηγή κοντά στο περιβάλλον της δήλωσε στο «Us Weekly» ότι «αισθάνεται έτοιμη να ξαναμπεί στον κόσμο των ραντεβού»