E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δίκη Φιλιππίδη: «Είχα συναινετική συνεύρεση με την καταγγέλλουσα» ‑ Όσα είπε στην απολογία του

Ο Πέτρος Φιλιππίδης δε δέχθηκε ερωτήσεις από τους δικηγόρους της δεύτερης καταγγέλλουσας

Δημοσίευση 23/6/2025 | 11:25

Δίκη Φιλιππίδη: «Είχα συναινετική συνεύρεση με την καταγγέλλουσα» ‑ Όσα είπε στην απολογία του

Για δεύτερη μέρα συνεχίζεται στο Εφετείο Αθηνών η απολογία του Πέτρου Φιλιππίδη. Ο ηθοποιός απολογούμενος αναφέρθηκε πάλι στην πρώτη καταγγελία απόπειρας βιασμού εις βάρος του προσπαθώντας να αποδομήσει την καταγγέλλουσα και την κατάθεσή της, υποστηρίζοντας πως εκδικείται τρίτους γιατί «ματαιώνεται».

«Όλη η κατάθεση είναι μια αντίφαση. Δε θα σας πω αν λέει ψέματα. Αλλά γίνονται αυτά τα πράγματα; Πρακτικά δε χωράει σε καμία λογική. Βλέπω μια γυναίκα που συνεχώς ματαιώνεται. Πού το βλέπω; Από τις καταθέσεις των ανθρώπων της. Τη συμπονώ. Όταν έρχεται ο μπαμπάς της και καταθέτει: "Τι τα ήθελε όλα αυτά, αν είχε γίνει νοσοκόμα, τώρα θα ήταν διευθύνουσα". Δε μονοπωλώ το πρόβλημα. Δε θα το ξεχάσω ποτέ αυτό. Έχει μάθει να ματαιώνεται και το εκδικείται αυτό το πράγμα. Περνάει ο καιρός. Η μνήμη παίζει παιχνίδια και ξεσπάει σε άλλους».

Στο σημείο αυτό επικράτησε ένταση στη δικαστική αίθουσα ανάμεσα στον κατηγορούμενο και την πλευρά των δικηγόρων των καταγγελλουσών, όταν ο Πέτρος Φιλιππίδης δήλωσε ότι δε θα δεχθεί να απαντήσει σε ερωτήσεις τους.

Π.Φιλιππίδης: Δε δέχομαι ερωτήσεις από τους υβριστές μου, μη σημειώνετε άδικα… Αυτοί που με λένε βιαστή δε θα με ρωτήσουν!

Πρόεδρος: Είναι δικαίωμά τους να ρωτήσουν μέσω του δικαστηρίου. Εφόσον το δικαστήριο το δεχθεί.

Εισαγγελέας: Εφόσον το δικαστήριο κρίνει, θα πρέπει να απαντήσετε. Αλλά με φειδώ οι ερωτήσεις.

Π.Φιλιππίδης: Σε ανθρώπους που με λένε βιαστή εγώ δεν απαντώ.

Υποστήριξη κατηγορίας (προς κατηγορούμενο): Ασχοληθείτε με την υπόθεσή σας!

Π.Φιλιππίδης: Και εσείς να μη με λέτε βιαστή. Είπατε ότι έχω βιάσει γυναίκες! Δεν αντέχω άλλο!

Πέτρος Φιλιππίδης για τον γιο του

Ο Πέτρος Φιλιππίδης αναφέρθηκε ξανά και στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και στο πως ο ίδιος καταστράφηκε ολοσχερώς.

«Έλεγα στον γιο μου πως αυτή είναι η ωραιότερη δουλειά στον κόσμο. Τι να του πω τώρα; Ότι είναι η χειρότερη; Του λέω να επιμείνει».

Συνεχίζοντας ανέφερε: «Είμαι σε πάρα πολύ δύσκολη θέση. Μετά τη διακοπή την Παρασκευή είπαν ότι παριστάνω τον άρρωστο. Δεν έχω πολύ σοβαρά προβλήματα. Δε θέλω να με λυπηθείτε. Να με καταλάβετε και να με νιώσετε. Το προβλήματα είναι δικά μου. Κι βλέπετε τι γίνεται; Κανείς δε με σεβάστηκε… Διαβάσατε τα δημοσιεύματα; Είδατε την ανάρτηση του ΣΕΗ;».

Επέμενε πως η συνεύρεση με την καταγγέλλουσα έγινε με τη συναίνεσή της
Στο σημείο αυτό η απολογία του ηθοποιού πέρασε στα περιστατικά γύρω από τη δεύτερη καταγγελία απόπειρας βιασμού όπου ανέφερε πάλι ότι είχε συνευρεθεί συναινετικά με την καταγγέλλουσα και παρουσίασε τη δική του εκδοχή για μια συνάντησή τους σε καφετέρια:

«Αυτά που λέει ότι μπήκα μέσα με έπαρση και αλαζονεία με ένα βάδισμα… δεν ξέρω… εγώ δεν κυκλοφορώ έτσι. Την έπαρση την είχα στη δουλειά μου, όχι γενικά. Θα μου πείτε πώς το διαχωρίζεις αυτό; Θεωρούσα ότι ήμουν πολύ καλός στη δουλειά μου όχι γενικά σαν άνθρωπος».

«Υπήρχε φλερτ»

Ο Πέτρος Φιλιππίδης μίλησε για φλερτ ανάμεσα στην καταγγέλλουσα και σε αυτόν.

«Ο τρόπος με τον οποίο προσέγγιζε ο ένας τον άλλον ήταν φλερτ. Υπήρχε μια διάθεση φλερτ. Κάποια στιγμή ήρθε ένας κοινός φίλος, δεν ασχολήθηκα με το βιογραφικό, ήταν σεμνό όχι ελλιπές, αλλά ποσό να ασχοληθώ με μια σελίδα βιογραφικό; Το είδα και μετά συζητήσαμε. Υπήρχε φλερτ».

Στη συνέχεια περιέγραψε τι συνέβη μετά τη συνάντησή τους στην καφετέρια.

«Της είπα να την πάω σπίτι της. Η καταγγέλλουσα λέει ότι την ανάγκασα. Πώς να επιβάλεις σ' έναν άνθρωπο να μπει μέσα στο αυτοκίνητο; Και η καταγγέλλουσα τι είναι, κανένα παιδάκι; Δεν είχε λόγο να μην μπει. Η καταγγέλλουσα βάζει το χέρι της στον μηρό μου και κατευθείαν αλλάζω πορεία για το Παλαιό Ψυχικό. Εντελώς παρορμητικά πήγα σε κάτι στενά. Η καταγγέλλουσα επιδόθηκε σε πεολειχία, εγώ "τελείωσα" στο χέρι μου, σκουπίστηκα και τη ρώτησα αν θέλει να την πάω σπίτι. Ήταν απότομο; Το να "σε πάω σπίτι σου" και τέλος. Λάθος μου. Αλλά αυτό. Μου είπε "όχι θα πάω μόνη". Δεν ξανασυναντηθήκαμε ποτέ».

«Σας είπε ότι την πέταξα και την έφτυσα. Δεν είμαι αυτός ο άνθρωπος. Δεν είμαι βιαστής, δεν είμαι κακοποιητής, δεν είμαι εγκληματίας. Δεν είμαι ένας επαγγελματίας εγκληματίας. Μπήκε ένας αθώος στη φυλακή. Εσείς θα κρίνετε…».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γιώργος Κιμούλης: Καταδικάστηκε για ηθική αυτουργία σε ψευδή κατάθεση έπειτα από μήνυση της Ζέτας Δούκα

Ελλάδα 12.07.2025
Στον ηθοποιό επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 20 μηνών με αναστολή και πρόστιμο 3.000 ευρώ

Δυστύχημα στο Αγρίνιο: Στα Ιωάννινα η νεκροψία της δίχρονης που παρασύρθηκε από το αυτοκίνητο του πατέρα της

Ελλάδα 12.07.2025
Έγκυος η μητέρα - Ο 29χρονος οδηγός έκανε όπισθεν για να παρκάρει χωρίς να αντιληφθεί την παρουσία του παιδιού

Η Ρωσία προσκαλεί αντί ‑ woke πολίτες από τη Δύση: Τι είναι η «Βίζα Κοινών Αξιών» και σε τι αποσκοπεί

Κόσμος 12.07.2025
Με το πρόγραμμα «Βίζα Κοινών Αξιών», η Ρωσία θέλει να προσελκύσει ανθρώπους από δυτικά κράτη που θέλουν να μεταναστεύσουν στη χώρα

Οδηγοί ταξί στο Αφγανιστάν φτιάχνουν αυτοσχέδια air condition στα αυτοκίνητα για να αντιμετωπίσουν τον καύσωνα

Κόσμος Χτες
Η φετινή άνοιξη στο Αφγανιστάν ήταν η πιο ζεστή στην ιστορία της χώρας

Τζορτζ Τσούνης: Η Γκιλφόϊλ θα είναι η καλύτερη πρέσβης που πέρασε ποτέ από την Ελλάδα

Ελλάδα Χτες
Ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην χώρα μας, Τζορτζ Τσούνης, μιλώντας αποκλειστικά στο MEGA, εξήρε τον χαρακτήρα της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, τονίζοντας ότι οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις θα φτάσουν στο καλύτερο επίπεδο

Περιστέρι: Βίντεο ντοκουμέντο από άγριο ξυλοδαρμό σε βάρος 24χρονου

Ελλάδα Χτες
«Φοβήθηκα ότι μπορεί να με σκοτώσουν»

Τραγωδία στο Αγρίνιο: Πατέρας παρέσυρε με το όχημά του και σκότωσε το δίχρονο παιδί του

Ελλάδα Χτες
Το περιστατικό φέρεται να συνέβη σε χώρο όπου ο πατέρας πάρκαρε το αυτοκίνητο

Πυρκαγιά στο Γκραν Κάνιον: Εξαπλώνεται ραγδαία

Κόσμος Χτες
Απομακρύνονται οι τουρίστες - Έχει κάψει περισσότερα από 4.000 στρέμματα βορειότερα

Πού στρέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για την αποτυχημένη βομβιστική επίθεση στο σπίτι του Γιάννη Πρετεντέρη

Ελλάδα Χτες
Όπως πιστεύεται η επίθεση σημειώθηκε αργά το βράδυ, ώστε οι δράστες να μην γίνουν αντιληπτοί από τους περίοικους

Σεισμική δόνηση 4,8 Ρίχτερ δυτικά των Στροφάδων

Ελλάδα Χτες
Το επίκεντρο του σεισμού ήταν στα 42 χιλιόμετρα δυτικά των Στροφάδων

Εντοπίστηκε νεκρό αρκουδάκι από πυροβόλο όπλο στην Καστοριά

Ελλάδα Χτες
Η λαθροθηρία εξακολουθεί να αποτελεί μείζον πρόβλημα

Ειρήνη Μουρτζούκου: «Θα την βάλουν φυλακή, και τι έγινε; Θα καλοπερνάει», λέει η μητέρα της

Ελλάδα Χτες
«Δεν παύει να αγαπάω το παιδί μου», παραδέχθηκε