E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δράμα: Οι ασάφειες του φίλου του 61χρονου ορειβάτη και το βίντεο με την επίθεση της αρκούδας ‑ Πόνος, φωνές και μετά σιωπή

Οι αστυνομικοί θα καλέσουν τον συνοδοιπόρο του άτυχου ορειβάτη

Δημοσίευση 12/6/2025 | 16:09

Δράμα: Οι ασάφειες του φίλου του 61χρονου ορειβάτη και το βίντεο με την επίθεση της αρκούδας ‑ Πόνος, φωνές και μετά σιωπή

Οι αστυνομικοί θα καλέσουν τον συνοδοιπόρο του άτυχου ορειβάτη προκειμένου να αποσαφηνίσουν κάποιες ασάφειες ανάμεσα στις δημόσιες δηλώσεις του σε τηλεοπτικούς σταθμούς και στην κατάθεσή του.

"Όταν εντόπισα τον ορειβάτη στο βάθος της χαράδρας, διαπίστωσα ότι το κινητό του τηλέφωνο ήταν περίπου στα πρώτα 30 μέτρα της χαράδρας και ακόμη ανοικτό να καταγράφει βίντεο. Το πήρα και διαπίστωσα ότι στο τελευταίο βίντεο, υπήρχε καταγραφή της αρκούδας και ουσιαστικά οι στιγμές της επαφής με το άγριο ζώο, της επίθεσης αλλά και της πτώσης.

Είχε τραβήξει και φωτογραφίες της αρκούδας. Υπήρχε βιντεοληπτικό υλικό που ήταν σταθερό, και στη συνέχεια ηχητικό και κουνημένα πλάνα, πιθανόν κατά τη διάρκεια της επίθεσης του ζώου και της προσπάθειας του ορειβάτη να ξεφύγει. Αρχικά ακούγεται ο άτυχος ορειβάτης να φωνάζει στον φίλο του να έρθει να δει την αρκούδα όταν εκείνη πλησιάζει. Όταν ο φίλος του πλησιάζει εκεί μαζί με τον σκύλο του, ο οποίος ακούγεται να γαυγίζει, το άγριο ζώο φαίνεται να τρομάζει και να κινείται εναντίον τους. Ο ορειβάτης φαίνεται πως κάνει χρήση σπρέι πιπεριού, η αρκούδα στρέφεται προς τον φίλο του, τον οποίο παροτρύνει να κάνει το ίδιο. Ο φίλος του πρέπει να ρίχνει σπρέι στην αρκούδα, η οποία επιστρέφει στον άτυχο ορειβάτη που βρίσκεται στην άκρη του γκρεμού. Τα πλάνα του κινητού ‘μαυρίζουν’ ενδεχομένως γιατί είναι καλυμμένη η κάμερα του. Ακούγονται φωνές, αναστάτωση, ο σκύλος να γαυγίζει, η αρκούδα που γρυλίζει, ο ορειβάτης πιθανόν, ζητά βοήθεια και στη συνέχεια ακούγονται επιφωνήματα πόνου, αγκομαχητά και μετά σιωπή".

Αυτό είναι μέρος της κατάθεσης που έδωσε στους αστυνομικούς ο διασώστης, ο οποίος έφθασε πρώτος στο σημείο της πτώσης του ορειβάτη και ήταν εκείνος που δυστυχώς εντόπισε τη σορό του. Το κινητό τηλέφωνο του 61χρονου Χρήστου Σταυριανίδη, μεταφέρθηκε στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, και αναμένεται να εκδοθεί διάταξη του Εισαγγελέα για την άρση απορρήτου. Από την ανάσυρση βίντεο και εικόνων, οι αστυνομικοί των εγκληματολογικών εργαστηρίων, θα διαπιστώσουν αρχικά την ύπαρξη του επίμαχου βίντεο, τον χρόνο καταγραφής και τι αποτυπώνει, προκειμένου να συμπεριληφθεί στη δικογραφία.

Την ίδια ώρα οι αστυνομικοί θα καλέσουν τον συνοδοιπόρο του άτυχου ορειβάτη προκειμένου να αποσαφηνίσουν κάποιες ασάφειες ανάμεσα στις δημόσιες δηλώσεις του σε τηλεοπτικούς σταθμούς και στην κατάθεσή του. Ο φίλος του ορειβάτη σε τηλεοπτικούς σταθμούς έχει αναφέρει μεταξύ άλλων: "Όταν ψέκασα την αρκούδα με την παρότρυνση του Χρήστου, εκείνη έφυγε και κινήθηκε προς το μέρος του και του δίνει μία στον γκρεμό, τον έριξε. Τον έσπρωξε, τώρα με τα πόδια, με το σώμα, πάντως του έδωσε μία και έφυγε σαν να μην υπήρχε. Νομίζω τον έσπρωξε".

Ωστόσο στη κατάθεσή του στους αστυνομικούς φαίνεται να περιγράφει πως όταν η αρκούδα πλησίαζε τον φίλο του, εκείνος προσπάθησε να ξεφύγει και είτε γλίστρησε και έπεσε στο κενό, είτε πήδηξε μόνος του προς το γκρεμό για να σωθεί από το άγριο ζώο επιχειρώντας να πιαστεί από κάποιον βράχο.

Την ίδια ώρα ο ιατροδικαστής Νικόλαος Κιφνίδης δεν εντόπισε ίχνη επίθεσης άγριου ζώου στη σορό του 61χρονου ορειβάτη. Από την νεκροτομή προέκυψε ότι ο θάνατός του ήταν ακαριαίος, με τη σορό να φέρει πολλαπλά κατάγματα σε όλο το σώμα. Στην έκθεση που συνέταξε ο ιατροδικαστής, περιγράφονται κατάγματα σπονδυλικής στήλης, πλευρών, θωρακικής και αυχενικής μοίρας, ρήξη νωτιαίου μυελού και εσωτερική αιμορραγία (2,5 λίτρα αίμα μέσα στη θωρακική κοιλότητα).

Ο ιατροδικαστής δεν διαπίστωσε κανένα εύρημα, όπως εκδορές, δαγκώματα που να υποδηλώνουν επίθεση αρκούδας ή ακόμη και επαφή με το άγριο ζώο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κατέρρευσε ο Λουτσέσκου κατά τη διάρκεια της προπόνησης ‑ Εσπευσμένα στο νοσοκομείο

Αθλητικά Νέα 29.03.2026
Περιπέτεια με την υγεία του αντιμετωπίζει ο Μιρτσέα Λουτσέσκου, ο οποίος κατέρρευσε στην προπόνηση της Εθνικής Ρουμανίας

Λουκέτο σε αλυσίδα καφέ στο Ιράν επειδή τα ποτήρια παρέπεμπαν στον θάνατο του Αλί Χαμενεΐ

Κόσμος 29.03.2026
Στη διακοσμητική εικόνα του ποτηριού απεικονιζόταν μία άδεια καρέκλα, που ερμηνεύτηκε ως απουσία ηγεσίας

Ξύπνησαν μνήμες Κραν Μοντανά ‑ Στις φλόγες κλαμπ με 750 θαμώνες κοντά στο Στρασβούργο

Κόσμος 29.03.2026
Αγνωστα τα αίτια της πυρκαγιάς - Πρόλαβαν να απομακρυνθούν οι θαμώνες και το προσωπικό, τρεις ελαφρά τραυματίες

Ιωάννινα: «Ασπρισε» το Πάπιγκο από το χαλάζι‑ Αυτοκίνητο έπεσε σε γκρεμό

Ελλάδα 29.03.2026
Η χαλαζόπτωση είχε διάρκεια λίγα λεπτά αλλά ήταν αρκετή για να μετατρέψει την περιοχή σε χειμωνιάτικο τοπίο

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την τραγωδία στην Εγνατία Οδό: 54χρονος και 73χρονη οι δύο νεκροί

Ελλάδα 29.03.2026
Τι αναφέρει η ΕΛΑΣ για το τροχαίο δυστύχημα στην Εγνατία Οδό

Κοζάνη: Συνελήφθη 39χρονος δραπέτης από τις φυλακές Κασσάνδρας

Ελλάδα 29.03.2026
Ο 39χρονος ήταν έγκλειστος, εκτίοντας ποινή φυλάκισης έξι ετών, για το αδίκημα της παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών

Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»: Τι αλλάζει από αύριο για τους ταξιδιώτες εκτός Σένγκεν

Ελλάδα 29.03.2026
Το νέο σύστημα αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο γινόταν μέχρι πρότινος η ταυτοποίηση των ταξιδιωτών

Θεσσαλονίκη: Νεκρός βρέθηκε 82χρονος που είχε καταγγείλει ότι τον κακοποιούσε η 77χρονη σύζυγός του

Ελλάδα 29.03.2026
Ο 82χρονος εντοπίστηκε νεκρός μία ημέρα μετά την αθώωση της συζύγου του για ενδοοικογενειακή βία

Αιματηρό επεισόδιο στο κέντρο του Αγρινίου: Πληροφορίες για τραυματισμό νεαρού από μαχαίρι

Ελλάδα 29.03.2026
Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε τον τραυματισμένο στο νοσοκομείο Αγρινίου

Σεισμός 4,3 Ρίχτερ στην Κεφαλονιά

Ελλάδα 29.03.2026
Πού εντοπίζεται το επίκεντρο

Τραγωδία στην Εγνατία Οδό: Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων

Ελλάδα Χτες
Υπάλληλος της Εγνατίας και γυναίκα συνοδηγός έχασαν τη ζωή τους σε αλυσιδωτό τροχαίο κοντά στη σήραγγα της Δωδώνης

Μαρινέλλα: Τα αθάνατα τραγούδια που χάρισε στον ελληνικό κινηματογράφο ‑ δείτε βίντεο

Ελλάδα Χτες
Από το «Ανοιξε πέτρα» ως το «Δώσ` μου τ` αθάνατο νερό», η φωνή της σημάδεψε τις μεγαλύτερες ταινίες της εποχής