E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δράμα: Νεκρός ο ορειβάτης που δέχτηκε επίθεση από αρκούδα και έπεσε σε γκρεμό

Ο ορειβάτης μεταφέρθηκε με ελικόπτερο Super Puma στη Χρυσούπολη και από εκεί στο νοσοκομείο Καβάλας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του

Δημοσίευση 10/6/2025 | 13:00

Δράμα: Νεκρός ο ορειβάτης που δέχτηκε επίθεση από αρκούδα και έπεσε σε γκρεμό

Με τραγικό τρόπο γράφτηκε ο επίλογος του περιπάτου δύο ορειβατών στο όρο Φρακτό στη Δράμα τη Δευτέρα (09.06.2025), καθώς ο άνδρας που εντοπίστηκε στον γκρεμό χωρίς τις αισθήσεις του μετά από επίθεση αρκούδας είναι νεκρός.

Ο ορειβάτης, τον οποίο έσπρωξε η αρκούδα στον έναν γκρεμό βάθους 800 μέτρων εντοπίστηκε νωρίς σήμερα (10.09.2025) το πρωί χωρίς τις αισθήσεις του από τους διασώστες. Άμεσα σήμανε συναγερμός με τους διασώστες και την ΕΜΑΚ να φτάνουν στο δύσβατο σημείο και κάλεσαν ελικόπτερο για τη μεταφορά του σε νοσοκομείο. Στην περιοχή έφτασε ένα Super Puma, που παρέλαβε τον ορειβάτη, τον μετέφερε στη Χρυσούπολη και από εκεί διακομίστηκε στο νοσοκομείο Καβάλας.

Δυστυχώς εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατός του, καθώς τα τραύματά του από την πτώση στον γκρεμό ήταν σοβαρά και δεν άντεξε.

Ο ορειβάτης είχε εντοπιστεί νωρίς το πρωί σε δύσβατο σημείο στο βάθος του γκρεμού στο Φρακτό της Δράμας και μετά από μεγάλη επιχείρηση οι διασώστες τον βρήκαν χωρίς να έχει τις αισθήσεις του. Η κινητοποίηση για την μεταφορά του ήταν μεγάλη, καθώς έπρεπε να μεταφερθεί σε ένα προσιτό σημείο για να τον παραλάβει ελικόπτερο.

Η περιπέτεια για τον ίδιο και έναν φίλο του ξεκίνησε χθες το απόγευμα. Τον ορειβάτη έσπρωξε με δύναμη προς τον γκρεμό μια αρκούδα που βρήκαν μπροστά τους τυχαία οι δυο φίλοι που είχαν πάει για πεζοπορία στο Φρακτό Δράμας. Ο ένας άνδρας κατάφερε να ξεφύγει από την αρκούδα και αμέσως κάλεσε το 112 για βοήθεια. Αργά το απόγευμα έφτασαν διασώστες στην περιοχή και ξεκίνησε μια μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό του άνδρα που έπεσε στον γκρεμό.

Να σημειωθεί πως το κινητό τηλέφωνο του άνδρα χτυπούσε κατά τη διάρκεια όλης της επιχείρησης, χωρίς απάντηση ωστόσο. Το πρωί οι διασώστες βρήκαν το κινητό του και το μπαστούνι του και λίγη ώρα μετά τον εντόπισαν στο βάθος του γκρεμού και ξεκίνησε η επιχείρηση για την ανάσυρση και τη μεταφορά του.

Ο ορειβάτης στη Δράμα

Τον ορειβάτη μετέφερε χωρίς τις αισθήσεις του ελικόπτερο στην Καβάλα
Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετείχαν 19 πυροσβέστες με την ΟΟΕΔ της 4ης ΕΜΑΚ, με έξι οχήματα, εθελοντές του ΟΦΚΑΘ, καθώς και φίλοι των δύο ανδρών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Αυτές είναι οι συνθήκες της ζωής μας»: Διακοπές ρεύματος διακόπτουν δύο φορές συνέντευξη του Ζελένσκι στο Κίεβο

Κόσμος 10.11.2025
Ο Ζελένσκι συνέχισε να μιλά στο σκοτάδι, περιμένοντας να επανέλθει το ρεύμα

Λιβανός στην εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Είπαν ότι θα έρθουν με Κρήτες να μου πετάξουν πέτρες και ξύλα στο γραφείο

Πολιτική 10.11.2025
Προσπάθησα ν’ αντιμετωπίσω την ασυδοσία, λοιδορήθηκα και απειλήθηκα εγώ και η οικογένειά μου, είπε ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στην επιτροπή της Βουλής που εξετάζει το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ.

«Σεισμός» στο τουρκικό ποδόσφαιρο – Υπό κράτηση έξι διαιτητές, στο εδώλιο 1.024 ποδοσφαιριστές για παράνομο στοιχηματισμό

Αθλητικά Νέα 10.11.2025
Σάλος στο τουρκικό ποδόσφαιρο από το μεγαλύτερο σκάνδαλο παράνομου στοιχηματισμού των τελευταίων ετών

Στην Ελλάδα ο μεγαλύτερος ιστός αράχνης στον κόσμο

Ελλάδα 10.11.2025
Περισσότερες από 111.000 αράχνες ανακαλύφθηκαν μέσα σε ένα σκοτεινό σπήλαιο στα σύνορα Αλβανίας-Ελλάδας

Ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί με αγωγή 1 δισ. δολαρίων το BBC

Κόσμος 10.11.2025
Η επιστολή της νομικής ομάδας του

Θλίψη στη Ροδόπη: Πέθανε 14χρονη μαθήτρια στο Γυμνάσιο Σαπών – Το «αντίο» των καθηγητών

Ελλάδα 10.11.2025
Το χαμόγελο της μαθήτριας «έσβησε» σε ηλικία μόλις 14 ετών

Αλεξανδρούπολη: Νεκρή στο διαμέρισμά της εντοπίστηκε μια 18χρονη φοιτήτρια

Ελλάδα 10.11.2025
Η μητέρα της προσπαθούσε κάποιες μέρες να επικοινωνήσει μαζί της, χωρίς να τα καταφέρει

Νέα απάτη στα ΑΤΜ: Πώς μας αδειάζουν τους λογαριασμούς ακόμα και χωρίς κάρτα

Tech + Science 10.11.2025
Το κόλπο με το NFC έχει προκαλέσει ανησυχία

Πάτρα: Ισχυρή ανεμοθύελλα σάρωσε το κέντρο της πόλης – Έσπασαν τζαμαρίες και δέντρα

Ελλάδα 10.11.2025
Οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές σε καταστήματα και σταθμευμένα αυτοκίνητα

Ισόβια ξανά στους δύο Ρουμάνους για τη δολοφονία του Μένη Κουμανταρέα

Ελλάδα 10.11.2025
Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο επανεξετάζοντας την υπόθεση είπε «όχι» στη αναγνώριση ελαφρυντικών στους δυο κατηγορούμενους, οδηγώντας τους και πάλι πίσω στις φυλακές