E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ξεκινά σήμερα η δίκη του 40χρονου που σκότωσε τη μητέρα της αδελφικής του φίλης στη Χαλκίδα

Έσπρωξε την 65χρονη από τις σκάλες και τη μαχαίρωσε έξι φορές για να κλέψει χρηματικό ποσό που είχε στο σπίτι της

Δημοσίευση 10/6/2025 | 08:50

Ξεκινά σήμερα η δίκη του 40χρονου που σκότωσε τη μητέρα της αδελφικής του φίλης στη Χαλκίδα
pexels

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Χαλκίδας θα καθίσει σήμερα ο 40χρονος που σκότωσε τη μητέρα της αδελφικής του φίλης στη Χαλκίδα, τον Μάιο του 2024.

Μέσα από το πολυσέλιδο βούλευμα με το οποίο ο κατηγορούμενος παραπέμπεται σε δίκη και το οποίο παρουσιάζει το protothema.gr, αποκαλύπτονται όλες οι λεπτομέρειες ενός εγκλήματος που σόκαρε το Πανελλήνιο για την αγριότητά του αφού η 63χρονη, ανήμπορη ν’ αντιδράσει, είχε δεχτεί απανωτές μαχαιριές ενώ ψυχορραγούσε στις σκάλες του σπιτιού της όπου την είχε ρίξει ο δράστης.

«Ο κατηγορούμενος διατηρούσε φιλικές σχέσεις με την κόρη του θύματος για δεκαεπτά συναπτά έτη. Για το λόγο αυτό γνώριζε ότι η μητέρα της αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και ότι η φίλη του αποταμίευε χρήματα από την εργασία της, τα οποία φύλασσε στο σπίτι τους. Επιπλέον, ο κατηγορούμενος ασχολείτο με τυχερά παίγνια για πολλά έτη και αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα» αναφέρεται στην αρχή του βουλεύματος, επεξηγώντας στη συνέχεια τα όσα διαδραματίστηκαν στις 10 Μαΐου του 2024 μετά από έναν καφέ που ήπιαν το πρωί ο δράστης και η κόρη της 63χρονης.

«Κατά τη συζήτηση που είχαν στην καφετέρια, η κόρη του θύματος εκμυστηρεύτηκε στο φίλο της, τις συνθήκες διαβίωσης της άρρωστης μητέρας της, λέγοντάς του πως αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα. Επίσης, του ανέφερε πως εκείνη τη βδομάδα η ίδια εργαζόταν μετά τις 02:00 το μεσημέρι στην εταιρεία της, ότι η γυναίκα που είχε προσλάβει για να προσέχει τη μητέρα της θα απουσίαζε από τη Χαλκίδα για προσωπικούς λόγους και πως είχε ζητήσει από μια φίλη της να τη φροντίσει κατά τις απογευματινές ώρες όσο η ίδια θα εργαζόταν».

«Την έσπρωξε στις σκάλες και τη μαχαίρωσε μέσα σε 21 λεπτά»

«Για 21 λεπτά ο κατηγορούμενος βρισκόταν μέσα στο σπίτι της φίλης του. Όταν άνοιξε την πόρτα του διαμερίσματος με το κλειδί που ήταν κρυμμένο στη γλάστρα του προαύλιου χώρου, αντίκρισε την 63χρονη η οποία στηριζόταν σ’ έναν περιπατητήρα (πι). Εκείνη τον ρώτησε τι θέλει μέσα στο σπίτι της, ενώ ο κατηγορούμενος βλέποντάς τη, την άρπαξε από το χέρι, τη μετακίνησε βίαια και την έσπρωξε προς τη σκάλα, έξω από το διαμέρισμα. Παρά την πτώση της και την ακινητοποίηση στη μέση της σκάλας η 63χρονη διατηρούσε τις αισθήσεις της και φώναζε ‘’Βοήθεια Στ…, τι κάνει Στ…, σ’ αγαπάω. Τότε ο κατηγορούμενος πήγε στην κουζίνα, πήρε ένα μαχαίρι, επέστρεψε στις σκάλες, την ξαναέσπρωξε και όταν έπεσε στο τελευταίο σκαλί, τη μαχαίρωσε έξι φορές στον τράχηλο και στον αυχένα. Ακολούθως, πήγε στο δωμάτιο της φίλης του και άρπαξε το ποσό των 7.000 ευρώ που είχε κρύψει μέσα σ’ ένα κουτί. Η 63χρονη ανευρέθηκε νεκρή στις 18:43 από τη γυναίκα που θα πήγαινε το απόγευμα για να τη φροντίσει».

«Παραπέμπεται για ανθρωποκτονία σε βρασμό ψυχικής ορμής»

Παρά την αγριότητα με την οποία τελέστηκε το έγκλημα, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Χαλκίδας αποφάσισε να παραπέμψει τον 40χρονο για ανθρωποκτονία που τελέστηκε σε βρασμό ψυχικής ορμής. «Ο κατηγορούμενος εισήλθε στο διαμέρισμα προκειμένου να αφαιρέσει το συγκεκριμένο χρηματικό ποσό πιστεύοντας ότι δεν θα γίνει αντιληπτός καθώς η μητέρα της φίλης του είχε κινητικά προβλήματα. Όταν όμως την αντίκρισε, σοκαρίστηκε και βρέθηκε σε κατάσταση ψυχικής υπερδιέγερσης η οποία απέκλεισε τη σκέψη του σε τέτοιο βαθμό που αδυνατούσε να σταθμίσει τα αίτια που κινούν στην πράξη της ανθρωποκτονίας ή απωθούν από αυτήν… Εξ αυτών προτείνουμε να παραπεμφθεί για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας, ευρισκόμενος σε βρασμό ψυχικής ορμής, το κακούργημα της ληστείας και για τα πλημμελήματα της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας».

«Ζητώ δικαίωση για τη μητέρα μου»

«Η κόρη του θύματος περιμένει τη δικαίωση τόσο της μητέρας της όσο και της ιδίας. ΔIKAIOΣYNH! Τίποτα λιγότερο! Δεν το χωράει ανθρώπινος νους. Ο καλύτερος φίλος της κόρης, ο άνθρωπος που μεγάλωσε στο σπίτι της, ο άνθρωπος που όποτε είχε ανάγκη έτρεχε σε αυτήν για βοήθεια. Ο άνθρωπος αυτός αφαίρεσε τη ζωή της μητέρας της με τόσο βάρβαρο τρόπο»,
δηλώνει στο Protothema. gr, ο δικηγόρος της κόρης του θύματος Αθανάσιος Τάρτης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ζιζέλ Πελικό: «Μου έδειξαν μια φωτογραφία με έναν άνδρα που με βίαζε»

Κόσμος 11.02.2026
Η συγκλονιστική στιγμή που οι αστυνομικοί της αποκάλυψαν τη φρίκη

Χαμός στην εθνική οδό με μεθυσμένο οδηγό: Οδηγούσε για χιλιόμετρα στο αντίθετο ρεύμα μέχρι που συγκρούστηκε με νταλίκα

Ελλάδα 11.02.2026
Ο 62χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Βόλου - Ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί

Αγριο έγκλημα στην Τουρκία: 35χρονος πήρε άδεια από τη φυλακή και σκότωσε την οικογένεια του

Κόσμος 11.02.2026
Ο Ρετζέπ Τσενγκίζ βρισκόταν σε 11ήμερη άδεια από φυλακή όπου εξέτιε ποινή τεσσάρων ετών για απάτη και ένοπλες απειλές

Μακελειό σε σχολείο στον Καναδά με δέκα νεκρούς

Κόσμος 11.02.2026
Δύο τραυματίες σε κρίσιμη κατάσταση

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2026: Αθλητής δήλωσε μετά τη νίκη του ότι απάτησε τη σύντροφό του

Αθλητικά Νέα Χτες
Το αποκάλεσε το «μεγαλύτερο λάθος της ζωής μου»

Πατέρας σκότωσε την 23χρονη κόρη του στο σπίτι τους και δικαστήριο ζήτησε να μην διωχθεί κανείς

Κόσμος Χτες
Οι τοπικές δικαστικές αρχές είχαν αρχικά κρίνει ότι κανείς δεν πρέπει να διωχθεί για τον θάνατό της

Αμπου Ντάμπι: Έλληνας προξενικός υπάλληλος εξέδιδε παράνομες βίζες ‑ Εισέπραξε 708.000 ευρώ

Κόσμος Χτες
Ο υπάλληλος του προξενείου είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε 11 χρόνια κάθειρξη - Επικύρωσε την ποινή ο Αρειος Πάγος

Τραγικός θάνατος για πατέρα και γιο που έκαναν ορειβασία και πέθαναν με 100 μέτρα διαφορά στα Χάιλαντς

Κόσμος Χτες
Η έρευνα και η Δικαιοσύνη έδειξαν ότι οι θάνατοι του πατέρα και του γιου οφείλονται σε ατύχημα

Καρυστιανού για αμβλώσεις: «Ως παιδίατρος έχω άλλα δεδομένα»

Πολιτική Χτες
Η Μαρία Καρυστιανού κλήθηκε να μιλήσει ξανά για το ζήτημα των αμβλώσεων, τονίζοντας πως η βασική αιτία για αυτές είναι η ακρίβεια

Την άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη αποφάσισε η Βουλή με ψήφους ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Λύσης

Πολιτική Χτες
«Κατάπληξη και αηδία προκαλεί η στάση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, δίνει διαπιστευτήρια συγκυβέρνησης με ΝΔ» σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Προφυλακίστηκε ο 54χρονος σμήναρχος: Έδωσε ονόματα και «ένιωσε ανακουφισμένος από τη σύλληψή του»

Ελλάδα Χτες
Υποστήριξε ότι εξαπατήθηκε και πως όταν κατάλαβε ότι έδινε πληροφορίες στην Κίνα ξεκίνησαν οι απειλές και οι εκβιασμοί