E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Φονιά, το παίζεις τρελός;»: Ένταση κατά την είσοδο του δολοφόνου της Κυριακής Γρίβα στο ξεκίνημα της δίκης

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 30 Ιουνίου

Δημοσίευση 4/6/2025 | 14:57

«Φονιά, το παίζεις τρελός;»: Ένταση κατά την είσοδο του δολοφόνου της Κυριακής Γρίβα στο ξεκίνημα της δίκης

Άνοιξε η αυλαία της δίκης του 40χρονου που κατηγορείται για τη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα την 1η Απριλίου του 2024, έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων.

Ο κατηγορούμενος, φανερά αλλαγμένος στην εμφάνισή του, οδηγήθηκε στη δικαστική αίθουσα συνοδευόμενος από ισχυρή αστυνομική δύναμη. Στην κατάμεστη αίθουσα ήταν οι μαυροφορεμένοι γονείς και συγγενείς της άτυχης Κυριακής, αλλά και η μητέρα του κατηγορούμενου που βρίσκεται στο πλευρό του.

Στη θέα του κατηγορούμενου, που είχε το βλέμμα χαμηλά και φορούσε γυαλιά οράσεως, από το ακροατήριο αντέδρασαν και τον αποδοκίμασαν. «Φονιά», «Δολοφόνε», «Φοράς και γυαλιά, δολοφόνε;», «Το παίζεις τρελός, ρε;», του φώναξαν με τον ίδιο να παραμένει ατάραχος, ενώ γύρω του υπήρχε κλοιός αστυνομικών.

Οι γονείς αλλά και τα αδέλφια της Κυριακής, μέσω των συνηγόρων τους, δήλωσαν παράσταση υποστήριξης της κατηγορίας. Την ίδια ώρα συγκεντρωμένοι έξω από το κτίριο 9 σήκωσαν πανό που έγραφε «Δεν ξεχνάμε – δεν συγχωρούμε», φωνάζοντας συνθήματα, ενώ το παρών έδωσαν στη δίκη ο Στέφανος Κασσελάκης και η Θεοδώρα Τζάκρη.

Η πρώτη ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας αναλώθηκε σε σειρά δικονομικών αιτημάτων που αφορούσαν τη δυνατότητα μαγνητοφώνησης και απομαγνητοφώνησης της διαδικασίας στο σύνολό της, καθώς και να επιτραπεί η βιντεοσκόπηση και αναμετάδοση της διαδικασίας, λόγω δημοσίου συμφέροντος.

Μάλιστα η υπεράσπιση δίνοντας το στίγμα της έκανε γνωστό πως ο κατηγορούμενος δεν θα αιτηθεί κανένα ελαφρυντικό. «Πεποίθηση της υπεράσπισης είναι λόγω της επικινδυνότητάς του να μην δει πάλι το φως του ήλιου. Το πού θα κρατηθεί είναι κάτι που θα το αναπτύξω στους αυτοτελείς ισχυρισμούς μου», ανέφερε η υπεράσπιση του κατηγορούμενου.

Η σοκαριστική δολοφονία

Ο 40χρονος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, για παράνομη οπλοχρησία και οπλοφορία, προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών.

Ο κατηγορούμενος ισχυρίζεται ότι δεν θυμάται τη στιγμή που αιφνιδίασε πισώπλατα την 28χρονη Κυριακή και τη μαχαίρωσε μέχρι θανάτου έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων, την 1η Απριλίου του 2024.

Οι εικόνες, όμως, που έχουν καταγράψει κάμερες ασφαλείας είναι αδιάψευστος μάρτυρας της συγκλονιστικής δολοφονίας της Κυριακής, καθώς απαθανατίστηκαν όλες τις κινήσεις του κατηγορούμενου.

Η κοπέλα είχε πάει στην Αστυνομία για να ζητήσει βοήθεια, συνοδευόμενη από έναν φίλο της, καθώς ένιωθε πως απειλείται από τον πρώην σύντροφό της, τον οποίο κατήγγειλε ότι την παρακολουθούσε.

Αν και η Κυριακή ζήτησε βοήθεια, δεν τη βρήκε. Άφησε την τελευταία της πνοή έξω από το αστυνομικό τμήμα, αφού προηγουμένως είχε ακούσει τον εκφωνητή της Άμεσης Δράσης να της λέει, όταν ζήτησε να τη συνοδεύσουν στο σπίτι της, πως «τα περιπολικά δεν είναι ταξί».

Οι αστυνομικοί που υπήρξαν «θεατές» της άγριας δολοφονίας είναι κατηγορούμενοι, πλέον, για κακούργημα και θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 30 Ιουνίου.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τζιά: «Stop» από τον δήμο Κέας σε ισπανικό 5στερο θέρετρο για να μην πει το νερό... νεράκι

Ελλάδα 06.06.2025
Δεν αντέχει το νησί λένε οι κάτοικοι και δημοτική αρχή

Ο Πούτιν απάντησε στον «ιστό της αράχνης» με μαζική πυραυλική επίθεση στο Κίεβο

Κόσμος 06.06.2025
Επιθέσεις και σε άλλες πόλεις της Ουκρανίας

Τζάνειο: Διασωληνωμένη 62χρονη μετά από λάθος μετάγγιση αίματος ‑ Ψάχνουν τον νοσηλευτή

Ελλάδα 06.06.2025
Ο νοσηλευτής χορήγησε λάθος αίμα στην 62χρονη, με αποτέλεσμα να υπάρξουν σοβαρές επιπλοκές και η υγεία της να κρέμεται από μία κλωστή

Τροχαίο στην Ποσειδώνος: Νεκρή δημοτική υπάλληλος από σύγκρουση απορριμματοφόρου με ταξί

Ελλάδα 06.06.2025
Το τροχαίο σημειώθηκε στη συμβολή της Ποσειδώνος με την Καλαμακίου, στο ρεύμα προς Πειραιά

Ο Έλον Μασκ απασφάλισε: Κατηγορεί τον Ντόναλτ Τραμπ ότι έχει σχέση με σεξουαλική εκμετάλλευση και εμπορία ανηλίκων

Κόσμος 06.06.2025
«Ο Τραμπ είναι στη λίστα Επστάιν. Γι` αυτό δεν δημοσιοποιήθηκαν»

Φίδι στην αυλή σπιτιού έσπειρε τον πανικό στη Σπάρτη

Ελλάδα Χτες
Το φίδι μεταφέρθηκε σε ασφαλές φυσικό περιβάλλον

ΑΕΚ: Πέθανε ο ιδρυτής της Original Δημήτρης Χατζηχρήστος

Αθλητικά Νέα Χτες
Βαρύ πένθος στην Ένωση

Σφάζονται δημοσίως Τραμπ και Μασκ

Κόσμος Χτες
«Είμαι πολύ απογοητευμένος από τον Έλον» - «Χωρίς εμένα θα είχες χάσει τις εκλογές, είσαι αχάριστος»

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Νέα σενάρια για ανταλλαγή στους Νιου Γιορκ Νικς

Αθλητικά Νέα Χτες
Τον Γιάννη Αντετοκούνμπο «ονειρεύονται» στη Νέα Υόρκη

Τραγικό λάθος στο Τζάνειο: Mετάγγισαν λάθος αίμα

Ελλάδα Χτες
Σε κρίσιμη κατάσταση η ασθενής