E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Χανιά: «Έφυγα ντροπιασμένη και κυνηγημένη» λέει η δασκάλα που οδηγήθηκε σε έξωση

Η γυναίκα καταγγέλλει πως βρέθηκε χωρίς στέγη μέσα σε ένα βράδυ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 2/6/2025 | 18:49

Χανιά: «Έφυγα ντροπιασμένη και κυνηγημένη» λέει η δασκάλα που οδηγήθηκε σε έξωση
pexels

Σε μια απίστευτη καταγγελία προχώρησε μια δασκάλα στα Χανιά που ισχυρίζεται πως ο σπιτονοικοκύρης την έδιωξε κακήν κακώς από το σπίτι προκειμένου να το νοικιάσει σε τουρίστες.

«Μου έκοψε το ρεύμα, μου έκοψε και το νερό. Ναι έβγαλε και την πόρτα και μου μίλησε άσχημα φεύγοντας. Έγιναν όλα αυτά. Έφυγα σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, ντροπιασμένη, κλαίγοντας», τόνισε η δασκάλα που εργάζεται στα Χανιά.

Όλα συνέβησαν μία εβδομάδα πριν το Πάσχα. Οι οχλήσεις, όπως λέει, είχαν ξεκινήσει ένα μήνα πριν και συγκεκριμένα στις 25 Μαρτίου, όταν ο ιδιοκτήτης την ενημέρωσε πως πρέπει να φύγει από το σπίτι.

«Μια εβδομάδα πριν το Πάσχα, δηλαδή μια εβδομάδα πριν τη συμφωνημένη ημερομηνία για να φύγω, ο σπιτονοικοκύρης μου κατέβασε το ρεύμα και μου έκοψε και το νερό και φεύγοντας μου έβγαλε και την πόρτα για να φύγω από το σπίτι.

Πράγμα που έκανα.

Έφυγα ντροπιασμένη, φοβισμένη και κυνηγημένη».

Η ίδια διευκρίνισε πως είχαν κάνει προφορική συμφωνία να φύγει από το σπίτι μέχρι τις 10 Απριλίου ωστόσο, δεν πίστευε ότι τα πράγματα θα έφταναν σε τέτοιο σημείο.

«Έχουμε γίνει επαίτες»

Η ιστορία της εκπαιδευτικού προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων αλλά και επανέφερε στο προσκήνιο το μεγάλο πρόβλημα στέγασης που αντιμετωπίζουν κάθε χρόνο δεκάδες αναπληρωτές καθηγητές.

«Εύχομαι και ελπίζω αυτό το άσχημο περιστατικό που έγινε σε μένα να γίνει η αφορμή για να ανοίξει αυτή η κουβέντα για τους εκπαιδευτικούς. Θέλω πραγματικά να γίνω η φωνή των εκπαιδευτών. Τελικά έχουμε γίνει επαίτες. Οι τελευταίοι της κοινωνίας έχουμε γίνει. Την δωρεάν παιδεία την στηρίζουμε εμείς».

Η γυναίκα καταγγέλλει πως βρέθηκε χωρίς στέγη μέσα σε ένα βράδυ. Δεν το έβαλε κάτω όμως και επέστρεψε μετά το Πάσχα στη θέση της καθώς αγαπά την δουλειά και τους μαθητές της.

«Στηρίζουμε την δωρεάν παιδεία. Γυρίζουμε όλη την Ελλάδα. Έχω πάει Σάμο, Ναύπακτο – όπου μπορείτε να φανταστείτε- Ικαρία, παντού. Και το χαίρομαι που το έκανα. Αυτή την δουλειά ήθελα να κάνω».

Η εκπαιδευτικός μίλησε για τους μισθούς που λαμβάνουν όσοι διορίζονται μακριά από τα σπίτια τους οι οποίοι δεν φτάνουν όπως λέει ούτε για τα βασικά.

«Πέρσι δούλευα ως καθαρίστρια 6-8 το πρωί σε κάποια καφετέρια για να μπορώ να καλύπτω τα έξοδα μου. 6-8 το πρωί και μετά πήγαινα σχολείο. Καθάριζα μαζί με την μαθήτρια μου. Αυτό τι μας λέει; Δεν είναι ένα ατομικό γεγονός, είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο γιατί ο εκπαιδευτικός έχει απαξιωθεί».

H εκπαιδευτικός μετά από λίγες μέρες βρήκε άλλο σπίτι και επέστρεψε στη θέση της στο σχολείο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συνελήφθησαν πέντε ηλικιωμένοι Ελληνοκύπριοι στα κατεχόμενα… για κατασκοπεία

Ελλάδα 20.07.2025
Οι πέντε Ελληνοκύπριοι επισκέφθηκαν τις περιουσίες τους στο κατεχόμενο χωριό Τρίκωμο

Τουρκικό υπουργείο Αμυνας για εισβολή στην Κύπρο: «Ένα βήμα που γράφτηκε με χρυσά γράμματα στην ιστορία»

Ελλάδα 20.07.2025
Το υπουργείο Αμυνας της Τουρκίας υποστηρίζει ότι «με την αποφασιστικότητα 51 χρόνων, θα συνεχίσουμε να είμαστε η εγγύηση της ειρήνης και της ελευθερίας»

Βιετνάμ: Η στιγμή που βυθίζεται το τουριστικό σκάφος – Τους 38 έφτασαν οι vεκρoί

Κόσμος 20.07.2025
Στο σκάφος επέβαιναν 48 τουρίστες και 5 μέλη πληρώματος ανατράπηκε και βυθίστηκε χθες Σάββατο

Ελλάδα – Ιταλία 17‑11: Η Εθνική πόλο Ανδρών προκρίθηκε στα ημιτελικά του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος

Αθλητικά Νέα 20.07.2025
Η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των Ανδρών επικράτησε της Ιταλίας με 17-11 και εξασφάλισε την παρουσία της στα ημιτελικά της διοργάνωσης

Ισχυροί σεισμοί στην Καμτσάκα της Ρωσίας – Eκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι

Κόσμος 20.07.2025
Η χερσόνησος όπου συναντώνται δύο τεκτονικές πλάκες είναι μια από τις πιο σεισμογενείς περιοχές του πλανήτη

51 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο: «Η επίλυση του Κυπριακού παραμένει εθνική προτεραιότητα ‑ Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

Ελλάδα 20.07.2025
«Η επίλυση του Κυπριακού, η επανένωση της Μεγαλονήσου και η άρση της κατοχής παραμένει ύψιστη εθνική προτεραιότητα»

Πέθανε ο «κοιμώμενος πρίγκιπας» της Σαουδικής Αραβίας – Ήταν 20 χρόνια σε κώμα

Κόσμος 20.07.2025
Την τραγική είδηση του θανάτου του ανακοίνωσε πατέρας του

Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Εξαήμερος καύσωνας με 43άρια

Καιρός 20.07.2025
Η Τετάρτη αναμένεται να είναι η δυσκολότερη μέρα

ΟΠΕΚΕΠΕ: Κόλαφος η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ‑ «Είχε συσταθεί εγκληματική οργάνωση» ‑ Τα αδικήματα για Βορίδη, Αυγενάκη

Ελλάδα Χτες
Οι Ευρωπαίοι εισαγγελείς έχουν καταλήξει ότι υπήρχε εγκληματική οργάνωση από στελέχη και υψηλόβαθμα, και κατώτερα σε όλες τις θέσεις-κλειδιά, από το Υπουργείο έως τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τις συνεργαζόμενες ιδιωτικές εταιρίες

Πλεύρης: Έγκλειστοι θα κρατηθούν οι 174 μετανάστες που εισήλθαν από τη Λιβύη

Ελλάδα Χτες
Μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στη νότια Κρήτη – Θα κρατηθούν έγκλειστοι έως την επιστροφή τους, σύμφωνα με τον υπουργό Μετανάστευσης