E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Συγκλονίζει θύμα stalking: Ο «Γολγοθάς» που βίωσε από πρώην σύντροφό της

Τρόμος για 21χρονη που έπεσε θύμα stalking από πρώην σύντροφό της

Δημοσίευση 1/6/2025 | 17:59

Συγκλονίζει θύμα stalking: Ο «Γολγοθάς» που βίωσε από πρώην σύντροφό της

Τον Γολγοθά που βίωσε, έχοντας πέσει θύμα stalking από πρώην σύντροφό της, περιέγραψε στο Mega μια 21χρονη.

«Μετά το τέλος της σχέσης υπήρξαν ανησυχητικά περιστατικά, όπως αρχικά μηνύματα εξύβρισης και προσβολής προς το άτομό μου σε όλες τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, όπου αποφάσισα να κάνω αποκλεισμό, καθώς μετά από κάποιες μέρες είχαν αρχίσει να επηρεάζουν έντονα την ψυχική μου υγεία. Επιπλέον, λάμβανα τηλεφωνήματα από ανώνυμους αριθμούς. Στα τηλεφωνήματα ήταν πάντα εκείνος, γι’ αυτό και σταμάτησα έπειτα να σηκώνω το τηλέφωνο», εξομολογείται η νεαρή.

Στα μηνύματα που έστελνε, ο πρώην σύντροφός της έγραφε, μεταξύ άλλων:

«Απάντα και σταμάτα να με αρρωσταίνεις κι άλλο. Έχουν περάσει 9 ημέρες, δεν θα συνεχίσω πολύ να κάνω υπομονή. Εκτός αν θες να ακούς το κουδούνι σου 24/7».

«Σου ξεκαθαρίζω πως αν μου είχες πει ψέματα και υπήρχε ή υπάρχει άλλος δεν θα βρίσκεις τρύπα να κρυφτείς», λέει σε άλλο.

«Λάμβανα ειδοποιήσεις για προσπάθειες εισόδου, παραβίασης δηλαδή, σε προσωπικούς μου λογαριασμούς. Σε αρκετές περιπτώσεις επιχείρησε να με πλησιάσει προσωπικά. Είτε έξω από το σπίτι μου, είτε έξω από την εργασία μου, ζητώντας να μιλήσουμε. Η συμπεριφορά αυτή συνέχισε να με κάνει να νιώθω πάρα πολύ αμήχανα και να ανησυχώ για το πώς θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, διογκώνοντας καθημερινά και το άγχος μου», αναφέρει η 21χρονη.

«Αφότου λάμβανα πλέον ανησυχητικές απειλές μέσω mail, απευθύνθηκα στις Αρχές. Μετά τη συμβουλή των Αρχών, διέγραψα όλα τα προφίλ σε όλες τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης που είχα και δημιούργησα καινούργια. Όταν αυτό δεν λειτούργησε, αποφάσισα τελικά να τα διαγράψω όλα, με μία πλατφόρμα μόνο ως εξαίρεση. Έπειτα από την πρώτη μου επίσκεψη στο τμήμα, σημειώθηκε ένα σοβαρό περιστατικό που αφορούσε το αυτοκίνητό μου, το οποίο βρήκα με σπασμένο το πορτμπαγκάζ από αεροβόλο, σύμφωνα με τα λεγόμενα της Άμεσης Δράσης», συμπληρώνει.

«Εμένα με ενδιαφέρει, πάνω από όλα, να υπάρξει κάποια παραδειγματική ποινή για να δικαιωθώ εγώ, όμως κατά κύριο λόγο για να μην συμβεί αυτό που έζησα εγώ ή σε χειρότερο σημείο, επίπεδο, το ίδιο και σε κάποια άλλη κοπέλα στο μέλλον», καταλήγει.

«Να σας πω στατιστικά, 1 στις 4 γυναίκες στην Ευρώπη που έχει πέσει θύμα stalking είναι από προηγούμενη σχέση της», ανέφερε η δικηγόρος της 21χρονης, Σταυρούλα – Αντιγόνη Πριλή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συνελήφθησαν πέντε ηλικιωμένοι Ελληνοκύπριοι στα κατεχόμενα… για κατασκοπεία

Ελλάδα 20.07.2025
Οι πέντε Ελληνοκύπριοι επισκέφθηκαν τις περιουσίες τους στο κατεχόμενο χωριό Τρίκωμο

Τουρκικό υπουργείο Αμυνας για εισβολή στην Κύπρο: «Ένα βήμα που γράφτηκε με χρυσά γράμματα στην ιστορία»

Ελλάδα 20.07.2025
Το υπουργείο Αμυνας της Τουρκίας υποστηρίζει ότι «με την αποφασιστικότητα 51 χρόνων, θα συνεχίσουμε να είμαστε η εγγύηση της ειρήνης και της ελευθερίας»

Βιετνάμ: Η στιγμή που βυθίζεται το τουριστικό σκάφος – Τους 38 έφτασαν οι vεκρoί

Κόσμος 20.07.2025
Στο σκάφος επέβαιναν 48 τουρίστες και 5 μέλη πληρώματος ανατράπηκε και βυθίστηκε χθες Σάββατο

Ελλάδα – Ιταλία 17‑11: Η Εθνική πόλο Ανδρών προκρίθηκε στα ημιτελικά του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος

Αθλητικά Νέα 20.07.2025
Η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των Ανδρών επικράτησε της Ιταλίας με 17-11 και εξασφάλισε την παρουσία της στα ημιτελικά της διοργάνωσης

Ισχυροί σεισμοί στην Καμτσάκα της Ρωσίας – Eκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι

Κόσμος 20.07.2025
Η χερσόνησος όπου συναντώνται δύο τεκτονικές πλάκες είναι μια από τις πιο σεισμογενείς περιοχές του πλανήτη

51 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο: «Η επίλυση του Κυπριακού παραμένει εθνική προτεραιότητα ‑ Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

Ελλάδα 20.07.2025
«Η επίλυση του Κυπριακού, η επανένωση της Μεγαλονήσου και η άρση της κατοχής παραμένει ύψιστη εθνική προτεραιότητα»

Πέθανε ο «κοιμώμενος πρίγκιπας» της Σαουδικής Αραβίας – Ήταν 20 χρόνια σε κώμα

Κόσμος 20.07.2025
Την τραγική είδηση του θανάτου του ανακοίνωσε πατέρας του

Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Εξαήμερος καύσωνας με 43άρια

Καιρός 20.07.2025
Η Τετάρτη αναμένεται να είναι η δυσκολότερη μέρα

ΟΠΕΚΕΠΕ: Κόλαφος η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ‑ «Είχε συσταθεί εγκληματική οργάνωση» ‑ Τα αδικήματα για Βορίδη, Αυγενάκη

Ελλάδα Χτες
Οι Ευρωπαίοι εισαγγελείς έχουν καταλήξει ότι υπήρχε εγκληματική οργάνωση από στελέχη και υψηλόβαθμα, και κατώτερα σε όλες τις θέσεις-κλειδιά, από το Υπουργείο έως τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τις συνεργαζόμενες ιδιωτικές εταιρίες

Πλεύρης: Έγκλειστοι θα κρατηθούν οι 174 μετανάστες που εισήλθαν από τη Λιβύη

Ελλάδα Χτες
Μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στη νότια Κρήτη – Θα κρατηθούν έγκλειστοι έως την επιστροφή τους, σύμφωνα με τον υπουργό Μετανάστευσης