E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πιρς Μόργκαν σε πρέσβη του Ισραήλ: «Μας φέρεστε σαν να είμαστε ηλίθιοι»

Ο Πιρς Μόργκαν επιτίθεται στην πρέσβειρα του Ισραήλ για τις συνέπειες της πολιτικής στη Γάζα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 1/6/2025 | 13:00

Πιρς Μόργκαν σε πρέσβη του Ισραήλ: «Μας φέρεστε σαν να είμαστε ηλίθιοι»

Η Τζίπι Χότοβελι, πρέσβης του Ισραήλ στο Ηνωμένο Βασίλειο, είχε έντονο διαπληκτισμό με τον Πιρς Μόργκαν σε μια συνέντευξη που πήρε γρήγορα διαστάσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Μόργκαν ξεκίνησε με μια αιχμηρή ερώτηση: «Είστε διατεθειμένοι να σκοτώνετε παιδιά σε αυτόν τον πόλεμο;», υποστηρίζοντας ότι η στρατηγική του Ισραήλ κατά της Χαμάς «αποτυγχάνει».

«Δεν είμαστε ηλίθιοι. Αυτή η απαγόρευση γίνεται για να μην αποκαλυφθεί η πραγματικότητα», είπε χαρακτηριστικά. Η Χοτοβέλι προσπάθησε να απαντήσει, αλλά ο Μόργκαν επέμεινε ότι η πραγματική αιτία πίσω από την απαγόρευση είναι η επιθυμία του Ισραήλ να κρατήσει κρυφή την πραγματικότητα της ανθρωπιστικής κρίσης.

Η Χότοβελι απάντησε έντονα, φέρνοντας ιστορικά παραδείγματα: «Πόσα Ιαπωνικά παιδιά σκοτώθηκαν από αμερικανικούς βομβαρδισμούς και πόσα Γερμανικά παιδιά από τις επιθέσεις του Ηνωμένου Βασιλείου στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο;» ρωτώντας. Τόνισε ότι οι ενέργειες του Ισραήλ απέχουν πολύ από την κλίμακα των επιθέσεων που είχαν γίνει τότε.

«Αν θέλουμε να μιλάμε με ίσους όρους, πρέπει να αναγνωρίσουμε πώς έχουν δράσει στο παρελθόν οι δυτικοί στρατοί», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όταν η συζήτηση πέρασε στο ενδεχόμενο τερματισμού του πολέμου, η Χότοβελι αντέστρεψε την πίεση: «Αν ο πόλεμος σταματήσει σήμερα και η Χαμάς παραμείνει δίπλα μας, τι μέλλον υπόσχεστε στα παιδιά μου; Ένα μέλλον όπου η 7η Οκτωβρίου θα επαναλαμβάνεται, όπως υποσχέθηκαν οι ηγέτες της Χαμάς; Αυτό περιμένετε να δεχτεί η ισραηλινή ηγεσία;».

Ο Μόργκαν παραδέχτηκε: «Δεν το είχα σκεφτεί έτσι», και συμφώνησε ότι η Χαμάς δεν πρέπει να έχει τον έλεγχο.

Η Χότοβελι συνέχισε: «Ποιος ακριβώς είναι διατεθειμένος να αποστρατιωτικοποιήσει τη Λωρίδα της Γάζας;» ρωτώντας ρητορικά.

«Το Ισραήλ δεν θέλει να πολεμά», υπογράμμισε. «Οι άνθρωποι που πολεμούν είναι οι γιοί, τα αδέλφια και οι σύζυγοί μας. Κανείς δεν θέλει να χάσει τη ζωή του ή την επιχείρησή του για έναν πόλεμο που διαρκεί 600 ημέρες, εκτός αν πρόκειται για ζήτημα ύπαρξης. Η Γάζα έχει γίνει υπαρξιακή απειλή, λόγω της Χαμάς και της στήριξης που λαμβάνει από το Ιράν. Δε θα το επιτρέψουμε να επαναληφθεί, ακόμα και αν χάσουμε τη συμπάθεια του κόσμου».

Κατέληξε λέγοντας ότι το Ισραήλ θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να διασφαλίσει ότι η Χαμάς δεν θα ελέγχει ξανά τη Γάζα, τονίζοντας ότι μέχρι στιγμής κανείς, ούτε καν οι ευρωπαίοι ηγέτες, δεν έχουν προτείνει ένα ρεαλιστικό σχέδιο για την εξουδετέρωση της Χαμάς, πέρα από τη στρατιωτική σύγκρουση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανοίγει ξανά ο φάκελος της Μαντλίν ΜακΚάν

Κόσμος Χτες
Η πορτογαλική αστυνομία διερευνά ξανά την πολύκροτη υπόθεση

Βρούτσης: «Διακόπτεται οριστικά το πρωτάθλημα αν δεν έρθουν στο ραντεβού»

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο υφυπουργός αθλητισμού τοποθετήθηκε με δήλωσή του στο OPEN TV, μετά τις αντιδράσεις των αδερφών Αγγελόπουλων και του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για κοινή συνάντηση

Απέρριψαν το τετ – α – τετ Γιαννακόπουλος και Αγγελόπουλοι: Προς διακοπή οι τελικοί της Α1

Αθλητικά Νέα Χτες
«Η μόνη συνάντηση με τον Δ. Γιαννακόπουλο θα γίνει στις δικαστικές αίθουσες»

Τραγωδία στην Κρήτη: 69χρονος βρέθηκε κρεμασμένος σε γέφυρα στην Εθνική Οδό Ηρακλείου – Πενταμόδι

Ελλάδα Χτες
Το σοκαριστικό γεγονός αποκαλύφθηκε όταν ένας διερχόμενος οδηγός αντίκρισε το σώμα του άνδρα και ακινητοποίησε το όχημά του

Βόλος: Φίδι ξεπρόβαλε από παρμπρίζ και η οδηγός εγκατέλειψε το αυτοκίνητο

Ελλάδα Χτες
Η οδηγός μόλις είδε το φίδι να ξεπροβάλλει στο παρμπρίζ, σταμάτησε αμέσως δεξιά, βγήκε έντρομη από το αυτοκίνητο και κάλεσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία

Πέθανε ο δημοσιογράφος Πέτρος Μακρής

Ελλάδα Χτες
Η κηδεία του Πέτρου Μακρή θα τελεστεί την Τετάρτη, 4 Ιουνίου 2025, στις 11 π.μ., στο Νεκροταφείο Λειβαδιάς

Χανιά: «Έφυγα ντροπιασμένη και κυνηγημένη» λέει η δασκάλα που οδηγήθηκε σε έξωση

Ελλάδα Χτες
Η γυναίκα καταγγέλλει πως βρέθηκε χωρίς στέγη μέσα σε ένα βράδυ

Ο Νεϊμάρ προσπάθησε να μιμηθεί τον Μαραντόνα με «Χέρι του Θεού» αλλά δεν ξεγέλασε τον διαιτητή και αποβλήθηκε

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο 33χρονος σταρ της Σάντος σκόραρε με το χέρι στην αναμέτρηση με τη Μποταφόγκο και πλήρωσε το τίμημα

Ξέσπασε η κόρη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου ‑ Η δημόσια τοποθέτησή της

Ελλάδα Χτες
«Στοχοποιήθηκα με χυδαία, απάνθρωπα και απροκάλυπτα σeξουαλικά συνθήματα, συνένοχοι οι Αγγελόπουλοι»

Βρούτσης προς Γιαννακόπουλο και Αγγελόπουλους: Η Πολιτεία είναι αποφασισμένη, δεν θα υπάρξει περαιτέρω ανοχή

Ελλάδα Χτες
Η επιστολή του αναπληρωτή υπουργού Αθλητισμού προς τους ιδιοκτήτες των ΚΑΕ Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός