E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μάικλ Μόσλεϊ: Η σύζυγός του αποκαλύπτει τις τελευταίες στιγμές πριν τον θάνατό του

Η χήρα του 67χρονου Μόσλεϊ, στην πρώτη της συνέντευξη μετά το θάνατο του συζύγου της, αποκάλυψε τις τελευταίες στιγμές πριν από το θάνατό του

Δημοσίευση 1/6/2025 | 11:09

Μάικλ Μόσλεϊ: Η σύζυγός του αποκαλύπτει τις τελευταίες στιγμές πριν τον θάνατό του

Η αγωνιώδης αναζήτηση του παρουσιαστή του BBC, Μάικλ Μόσλεϊ τον Ιούνιο του 2024- τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί στη Σύμη όπου παραθέριζε-, και ο τραγικός επίλογος με τον εντοπισμό της σορού του σε βραχώδη περιοχή του νησιού, υπό συνθήκες αραίου καύσωνα, συγκλόνισαν Βρετανία και Ελλάδα.

Ένα χρόνο μετά τον φρικτό θάνατο του παρουσιαστή του BBC, Μάικλ Μόσλεϊ, η σύζυγός του- η οποία ήταν μαζί του όταν εξαφανίστηκε από το νησί των Δωδεκανήσων, τη Σύμη, όπου είχαν ταξιδέψει με φιλικό ζευγάρι-, μίλησε στη daily mail.

Η χήρα του 67χρονου Μόσλεϊ, στην πρώτη της συνέντευξη μετά το θάνατο του συζύγου της, αποκάλυψε τις τελευταίες στιγμές πριν από το θάνατό του.

Η Δρ. Κλέρ Μπέιλι Μόσλεϊ εξιστόρησε τα γεγονότα της τραγωδίας που έζησε από την πρώτη στιγμή της μοιραίας βόλτας του συζύγου της από την οποία δεν επέστρεψε ποτέ.

Το ζευγάρι έφτασε στη Σύμη για μια εβδομάδα διακοπών με φίλους στις 4 Ιουνίου 2024.

«Βαριόταν στην παραλία και πήγε μια βόλτα»

«Ήμασταν εκεί μόνο μισή μέρα πριν συμβεί το ατύχημα», δηλώνει.

Είπε ότι χαλάρωναν στην παραλία και απολάμβαναν το μπάνιο στη θάλασσα και έναν καφέ. «Συνήθως, ο Μάικλ βαριόταν», πρόσθεσε. «Δεν του άρεσε το βιβλίο του και δεν του αρέσει ιδιαίτερα να ξαπλώνει στην παραλία, οπότε είπε: “Πάω να εξερευνήσω. Πάω μια βόλτα”. Συμφώνησε να μας συναντήσει στη βίλα των φίλων μας.

Του έδωσα το μπουκαλάκι με το νερό μου και, με τον κάπως εκκεντρικό του τρόπο, πήρε μια ομπρέλα για να προστατευτεί από τον ήλιο. Ήταν 1:30 μ.μ. και του δόθηκαν οδηγίες για το πού να περπατήσει».

Περιέγραψε μάλιστα και το τελευταίο τους αντίο: «Ήταν μια συνηθισμένη ανταλλαγή λόγων καθώς έφευγε για τον περίπατό του. Πολύ κοινότυπο. Δεν νομίζω ότι υπήρξε καν φιλί».

«Ξεκίνησε με καλό ρυθμό, με το σακίδιο στην πλάτη, ανεβαίνοντας έναν απότομο λόφο. Δεν είχε πάρει το τηλέφωνό του γιατί δεν ήθελε να διακινδυνεύσει να βραχεί στο σκάφος».

Η Δρ. Μπέιλι Μόσλεϊ επέστρεψε στη βίλα με τους φίλους τους μετά από ένα απολαυστικό απόγευμα στην παραλία, αλλά άρχισε να ανησυχεί για το πού είχε πάει ο σύζυγός της.

«Νιώθοντας ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, πήγαμε στο αστυνομικό τμήμα και δηλώσαμε την εξαφάνισή του. Η αστυνομία είπε: “Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα μέχρι να περάσουν 48 ώρες από την εξαφάνισή του”. Εγώ απάντησα: “Τι, με αυτή τη ζέστη;” Ήταν 40 βαθμοί, η πιο ζεστή μέρα των τελευταίων δεκαετιών».

Αφού τους πίεσε πολύ, συμφώνησαν να στείλουν μια τοπική ομάδα έρευνας και διάσωσης.

Η ίδια επικοινώνησε τότε με το βρετανικό προξενείο στην Αθήνα και δημοσίευσε επίσης μια έκκληση στη σελίδα των social media της Σύμης.

«Και ξαφνικά έγινε θόρυβος και οι ντόπιοι βγήκαν μαζικά για να τον αναζητήσουν».

«Φώναζα το όνομά του»

Είπε ότι βγήκε και η ίδια να ψάξει τον σύζυγό της, προσθέτοντας: «Πέρασα μερικές ώρες περπατώντας κατά μήκος της ακτής και μέσα από δέντρα και αγκάθια φωνάζοντας το όνομά του. Κάθε φορά που συναντούσα κάποιον, ρωτούσα: “Τον έχετε δει;”».

«Τότε σκοτείνιασε. Έγινε καταστροφικά προφανές ότι κάτι είχε πάει τρομερά στραβά».

Η γυναίκα είπε ότι πέρασε την πρώτη νύχτα κουλουριασμένη στο κρεβάτι κλαίγοντας. Στη συνέχεια, ξύπνησε πριν από την αυγή και άρχισε να ψάχνει ξανά τον σύζυγό της.

Φοβόντουσαν ότι είχε λιποθυμήσει και είχε πέσει πάνω σε κάτι, και συνέχισαν να ψάχνουν. Αλλά δεν βρήκαν τίποτα.

Τα παιδιά των Μόσλεϊ έφτασαν εκείνο το βράδυ και αργότερα συμμετείχαν στην αναζήτηση.

«Στο τραπέζι είχαν στρωθεί επιπλέον πιάτα – οι φίλοι μας ήταν τόσο ήρεμοι και μας στήριζαν. Μας κράτησαν όλους ενωμένους.

Την εποχή εκείνη άρχισαν να κυκλοφορούν παράξενες ιστορίες για το τι μπορεί να είχε συμβεί στον σύζυγό της, όπως η υπόθεση ότι είχε απαχθεί και ότι ένας άνδρας που του έμοιαζε είχε εντοπιστεί από κάμερες CCTV.

«Ήμουν αφελώς αισιόδοξη. Νομίζω ότι ήμουν σε άρνηση. Θυμάμαι που καθόμουν στο μπαλκόνι και παρακολουθούσα τα ελικόπτερα να κάνουν κύκλους και ακόμα σκεφτόμουν: “Ένα από αυτά θα τον βρει”».

Τότε, τέσσερις ημέρες μετά την εξαφάνισή του, βρέθηκε το πτώμα του.

Ο δήμαρχος του νησιού και μια βρετανική τηλεοπτική ομάδα βρισκόταν σε μια βάρκα στις 9 Ιουνίου, όταν τον εντόπισαν λίγα μόλις μέτρα μακριά από το beach bar στην Αγία Μαρίνα.

Αργότερα, αποκαλύφθηκε ότι ο Δρ Μόσλεϊ είχε χάσει τη στροφή και είχε πέσει στο βραχώδες μονοπάτι του βουνού, πεθαίνοντας μόλις δύο ώρες μετά την αποχώρησή του από τη σύζυγό του στην παραλία του Αγίου Νικολάου.

Η Κλερ περιέγραψε τον σύζυγό της ως «αντισυμβατικό και λίγο ριψοκίνδυνο».

«Ήταν αντισυμβατικός, ευφυής, λίγο ριψοκίνδυνος – και αυτό τον έκανε ξεχωριστό. Τον αγαπούσα γι’ αυτό, τον έκανε τόσο ξεχωριστό. Ήταν ανορθόδοξος και απλά τόσο λαμπρός. Ο θάνατός του ταίριαζε με τη ζωή του».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το μυστήριο της πράσινης μούμιας της Ιταλίας λύθηκε ‑ Το 12χρονο αγόρι σε φέρετρο 300 ετών

Κόσμος Χτες
Μετά από σχεδόν 40 χρόνια οι επιστήμονες υποστηρίζουν σε νέα μελέτη ότι γνωρίζουν το μυστικό της πράσινης μούμιας

Πόρτο Ράφτη: Σοβάδες έπεσαν στα κεφάλια μαθητών ‑ Τραυματίστηκαν δύο ανήλικοι

Ελλάδα Χτες
Ξαφνικά αποκολλήθηκε μεγάλο κομμάτι σοβά του ταβανιού σχολικής αίθουσας

Αλμυρος: Θύμα απάτης 59χρονη ‑ Της άρπαξαν 24.000 ευρώ

Ελλάδα Χτες
Οι κατηγορούμενοι έχουν καταγωγή από τα Χανιά, το Πέραμα, τον Πειραιά και από την Αθήνα

Ιαπωνία: Παίρνει θέση ο στρατός στην μάχη με τις... αρκούδες ‑ Περισσότερες από 100 επιθέσεις

Κόσμος Χτες
Έχουν σημειωθεί περισσότερες από 100 επιθέσεις από αρκούδες που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε αριθμό ρεκόρ 12 ανθρώπων σε όλη την Ιαπωνία από τον Απρίλιο, σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος.

«Με μαστίγωσαν παντού»: 38χρονη μιλά για την ομηρεία της στο Ιράκ

Κόσμος Χτες
Αποκαλύπτει πώς γλίτωσε με κωδικοποιημένα μηνύματα σε βίντεο

Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: Ισόβια στον 47χρονο που σκότωσε την πρώην σύζυγό του

Ελλάδα Χτες
Eπειδή «υποπτευόταν ότι είχε σχέση με τον γιο της»