E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Θεοδωρικάκος: «Οι πολυεθνικές μού είπαν `πουλάμε τόσο ακριβά, όσο αντέχουν να αγοράζουν οι Έλληνες`»

Ο υπουργός Ανάπτυξης παραδέχεται ότι η ακρίβεια εξαρτάται από το... πόσο ανθεκτικός είναι ο καταναλωτής

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 30/5/2025 | 21:04

Θεοδωρικάκος: «Οι πολυεθνικές μού είπαν `πουλάμε τόσο ακριβά, όσο αντέχουν να αγοράζουν οι Έλληνες`»

Ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος προκάλεσε αντιδράσεις με την παραδοχή ότι οι πολυεθνικές καθορίζουν τις τιμές με βάση το «όριο αντοχής» των Ελλήνων καταναλωτών, χωρίς καμία αναφορά σε ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας.

Σε μια δήλωση που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων προχώρησε ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ. Ο υπουργός, αντί να παραθέσει συγκεκριμένες λύσεις για το κύμα ακρίβειας που ταλανίζει τους πολίτες, δήλωσε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι οι πολυεθνικές καθορίζουν τις τιμές «με βάση το πόσο αντέχει ο Έλληνας καταναλωτής».

«Μου είπαν κ. υπουργέ, πουλάμε τόσο ακριβά όσο αντέχουν να αγοράζουν οι Έλληνες», αποκάλυψε ο ίδιος, αναφερόμενος σε συνάντηση που είχε με μεγάλους παίκτες της αγοράς, μεταξύ αυτών και εκπροσώπους πολυεθνικών εταιρειών. «Όταν βλέπουν ότι οι Έλληνες αγοράζουν σε πολύ υψηλές τιμές και το αντέχουν, δεν κατεβάζουν τις τιμές», πρόσθεσε.

Η παραδοχή αυτή φανερώνει όχι μόνο την αδυναμία της κυβέρνησης να παρέμβει ουσιαστικά στο πρόβλημα της αισχροκέρδειας, αλλά και το γεγονός ότι η τιμολογιακή πολιτική πολλών εταιρειών βασίζεται στη λογική της εξάντλησης της καταναλωτικής αντοχής.

Σε μια περίοδο που οι πολίτες βλέπουν το διαθέσιμο εισόδημά τους να εξανεμίζεται από αυξήσεις σε βασικά είδη διατροφής, καύσιμα και ενοίκια, η τοποθέτηση αυτή προσλαμβάνεται ως πρόκληση. Ο υπουργός όχι μόνο δεν παρουσίασε νέα μέτρα, αλλά ουσιαστικά επιβεβαίωσε ότι το κράτος παρακολουθεί παθητικά τις αγορές να λειτουργούν με μοναδικό γνώμονα το «όριο αντοχής» των καταναλωτών.

Το ζήτημα της ακρίβειας έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο καίρια πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα της περιόδου, με τις αντιδράσεις στα social media να είναι ήδη έντονες και επικριτικές απέναντι σε μια κυβέρνηση που – σύμφωνα με πολλούς – φαίνεται να έχει επιλέξει τον ρόλο του παρατηρητή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πέθανε ο τραγουδιστής των «Village People» Βίκτορ Γουίλις, σε ηλικία 75 ετών

E-Daily 2.TopNews 01.07.2026
Ο ιδρυτικός τραγουδιστής του εμβληματικού disco συγκροτήματος απεβίωσε στις 30 Ιουνίου 2026, έπειτα από σύντομη αλλά επιθετική ασθένεια, σε ηλικία 75 ετών.

Κατάρρευση πολυκατοικίας στα Πετράλωνα: Ελεύθεροι οι 5 συλληφθέντες

E-Daily 2.TopNews 01.07.2026
Δόθηκε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε το περιστατικό

Το εμβληματικό Ωδείο Ηρώδου Αττικού κλείνει τις πύλες του

E-Daily 2.TopNews 01.07.2026
Το Ωδείο Ηρώδου Αττικού κλείνει για εκτεταμένες εργασίες αναστήλωσης, με τον Τζον Λέτζεντ να δίνει τη συμβολική τελευταία παράσταση στο ιστορικό μνημείο της νότιας πλαγιάς της Ακρόπολης.

Σκάνδαλο στη Balenciaga: Οι καταγγελίες που οδήγησαν στην απόλυση κορυφαίου στελέχους

E-Daily 2.TopNews 01.07.2026
Καλούσε εργαζόμενες να ζυγίζονται μπροστά του και τους έδειχνε δονητές

Παιδί 2,5 ετών έπεσε σε πισίνα στη Μύκονο

E-Daily 2.TopNews 01.07.2026
Διακομίστηκε για νοσηλεία

Αδιανόητο – Πονούσε το κεφάλι του, οι γιατροί νόμιζαν πως είναι όγκος, αλλά ήταν προνύμφες του χοιρινού

E-Daily 2.TopNews 01.07.2026
Ο 60χρονος υποβλήθηκε σε θεραπεία με τα αντιπαρασιτικά φάρμακα αλβενδαζόλη

Έκτακτη ενίσχυση 150 ευρώ ανά παιδί: Ποιοι δεν πληρώθηκαν και τι πρέπει να κάνουν τώρα

E-Daily 2.TopNews 01.07.2026
Η ΑΑΔΕ εξέδωσε αναλυτικό οδηγό ερωτήσεων-απαντήσεων για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 150 ευρώ ανά εξαρτώμενο τέκνο, αποσαφηνίζοντας τις περιπτώσεις μη καταβολής ή μερικής πληρωμής.

«Και η Πίζα γέρνει, αλλά δεν έπεσε» είχε πει μηχανικός για την πολυκατοικία στα Πετράλωνα

E-Daily 2.TopNews 01.07.2026
«Ξεσκονίζουν» τα γειτονικά κτίρια μετά την κατάρρευση - Φόβοι για νέα προβλήματα στατικότητας - Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι πέντε προσαγωγές για το συμβάν

Ηράκλειο: 18χρονη Βρετανίδα κατήγγειλε σεκιουριτά για βιασμό

Ελλάδα 01.07.2026
Ο 50χρονος συνελήφθη, ενώ σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία

Επιθέσεις με γκαζάκια σε σπίτια τριών στελεχών της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, 5 τραυματίες, μία γυναίκα διασωληνωμένη

E-Daily 2.TopNews 01.07.2026
Στόχος εμπρηστικών επιθέσεων με γκαζάκια έγιναν οι κατοικίες των Ζήση Ιωακείμοβιτς, Σάββα Αναστασιάδη και Αφροδίτης Νέστορα - Διασωληνώθηκε η μητέρα της Νέστορα

Το ηχητικό του τρόμου: «Της έκοψε τα χέρια» ‑ Νεκρή 31χρονη από επίθεση αλιγάτορα

Κόσμος 01.07.2026
Οι Αρχές εντόπισαν στη συνέχεια τον αλιγάτορα μήκους περίπου 3,6 μέτρων, τον θανάτωσαν, τον αποκεφάλισαν και κράτησαν το κεφάλι του ως αποδεικτικό στοιχείο