E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Επίθεση της αντιπολίτευσης κατά Μητσοτάκη για τη Γάζα: «Είναι συνένοχος», είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Πυρ ομαδόν κατά του πρωθυπουργού από την αντιπολίτευση μετά τις δηλώσεις για τη Γάζα

Δημοσίευση 22/5/2025 | 19:20

Επίθεση της αντιπολίτευσης κατά Μητσοτάκη για τη Γάζα: «Είναι συνένοχος», είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Σφοδρή ήταν η κριτική της αντιπολίτευσης κατά του πρωθυπουργού μετά από όσα είπε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά με τις τελευταίες ισραηλινές επιχειρήσεις στη Γάζα.

Από το βήμα της Βουλής, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου σχολιάζοντας τη σημερινή συνέντευξη του πρωθυπουργού, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η ιστορία δεν θα καταγράψει τον κ. Μητσοτάκη «μόνο με τις λέξεις που εκείνος φοβάται: λίγος, μοιραίος, άβουλος».

«Θα τον καταγράψει και με εκείνη τη λέξη, που αντικατοπτρίζει την συμμετοχή του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησής σας, σε αυτό που συμβαίνει στα εγκλήματα που διαπράττονται, από το κράτος του Ισραήλ, σε βάρος του παλαιστινιακού λαού. Συνένοχος. Ο κ. Μητσοτάκης είναι συνένοχος, Η κυβέρνηση σας είναι συνένοχη» είπε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας.

Από την πλευρά του ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στο Mega εξαπέλυσε επίσης τα πυρά του κατά του πρωθυπουργού.

«Το ότι παίρνει too little too late η κυβέρνηση μια πρωτοβουλία δεν περιποιεί τιμή για τη χώρα μας. Είναι η κουλτούρα μας, έχουμε τραυματιστεί από δυνάμεις που δεν δέχονται το διεθνές δίκαιο. Όλοι καταδικάσαμε τη Χαμάς, αλλά τέτοια ανοχή σε δεκάδες χιλιάδες νεκρούς, να παίρνουν πρωτοβουλία τόσες χώρες και η Ελλάδα να στέκεται απέναντι, όχι πάει πολύ» , ανέφερε.

«Έγινε επειδή υπήρχε τεράστια πίεση από την αντιπολίτευση και τον ελληνικό λαό», πρόσθεσε και συμπλήρωσε: «Για μένα στη Γάζα υπάρχει μια εθνοκάθαρση. Όλοι καταδικάσαμε τη Χαμάς. Η κυβέρνηση έχει πράξει λάθος» .

Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Καραμέρος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9.84»για τη Γάζα και τη στάση της κυβέρνησης τόνισε:

Υπάρχει μία αντίφαση στη στάση της κυβέρνησης και στα όσα λέει ο κ. Μητσοτάκης, αλλά και τα όσα λένε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ή οι βουλευτές. Σας παραπέμπω στη δημόσια παρουσία, χθες της κ. Βούλτεψη, σήμερα του κ. Πέτσα. Δεν ξέρω πού θέλουν να δώσουν διαπιστευτήρια, αλλά δεν αντιλαμβάνονται τον ανθρώπινο πόνο, ο οποίος εξελίσσεται στη Λωρίδα της Γάζας στην Παλαιστίνη. Την ανθρωπιστική κρίση και, κυρίως, την κατάσταση λιμού, στην οποία βρίσκονται χιλιάδες παιδιά εν μέσω βομβαρδισμών.

Δεν μπορούμε να βάζουμε τα κέρδη πάνω από τον άνθρωπο και εδώ γίνεται αυτό, με τον πιο χυδαίο τρόπο για να μιλάμε ειλικρινώς. Υπάρχουν διπλωματικές σχέσεις, υπάρχουν κοινά πεδία δράσης στην εξωτερική πολιτική με το Ισραήλ, αλλά αυτό που κάνει η κυβέρνηση του Ισραήλ και ο Νετανιάχου, είναι καταδικαστέο από όλη την Ευρώπη, από όλο τον σύγχρονο κόσμο -και πια η αντίδραση μοντελοποιείται, με συγκεκριμένα κείμενα και πρωτοβουλίες, από τα οποία απέχει η ελληνική κυβέρνηση. Εκεί εντοπίζεται η κριτική από τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, από τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και από την ελληνική κοινωνία.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Τραμπ απαγορεύει στο Χάρβαρντ τις εγγραφές ξένων φοιτητών

Κόσμος 22.05.2025
Παράνομη η κίνηση, απαντά το ιστορικό πανεπιστήμιο

Συναγερμός στις Σέρρες: Ανιχνεύθηκε ουράνιο στην ύδρευση της πόλης

Ελλάδα 22.05.2025
Διέκοψαν την υδροδότηση σε 2.000 νοικοκυριά λόγω υψηλών ποσοτήτων ραδιενεργών στοιχείων σε δύο πηγές νερού

Χανιά: Δευτερόλεπτα πριν το κακό – Ναυαγοσώστης σώζει μωρό που πνιγόταν μπροστά στους γονείς του

Ελλάδα 22.05.2025
Κάνοντας δύο πλήξεις στην πλάτη του, κατάφερε να αφαιρέσει το φρούτο που έτρωγε και το παιδί ανέκτησε πλήρως την αναπνοή του

Κοινωνικός Τουρισμός 2025: Αυτά είναι τα προσωρινά αποτελέσματα ‑ Πού θα τα δείτε

Οικονομία 22.05.2025
Το πρόγραμμα ξεκινά την 1.6.2025, νωρίτερα από κάθε άλλη φορά, έως την 31.5.2026 - Αφορά σε 25.000 επιταγές

Τροχαίο στα Καμίνια: Πώς ο 49χρονος χτύπησε και εγκατέλειψε τρία άτομα

Ελλάδα 22.05.2025
Ο 49χρονος παραβίασε κόκκινο φανάρι, παρέσυρε μηχανή και δύο παιδιά, και εγκατέλειψε το σημείο

Επίθεση της αντιπολίτευσης κατά Μητσοτάκη για τη Γάζα: «Είναι συνένοχος», είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Πολιτική 22.05.2025
Πυρ ομαδόν κατά του πρωθυπουργού από την αντιπολίτευση μετά τις δηλώσεις για τη Γάζα

Ιράν: «Αν το Ισραήλ επιτεθεί στις πυρηνικές μας εγκαταστάσεις θα καταστήσουμε νομικά υπεύθυνες τις ΗΠΑ»

Κόσμος 22.05.2025
Η Τεχεράνη δεσμεύθηκε πως «θα απαντήσει με αποφασιστικό τρόπο σε κάθε απειλή ή παράνομη ενέργεια»

Είχα αποφασίσει να δείρω τον Τσίπρα μέσα στη Βουλή, είπε ο Λοβέρδος

Ελλάδα 22.05.2025
Στη δίκη των προστατευόμενων μαρτύρων της Novartis

Φωτιά στην Κύθνο ‑ Στη μάχη και εναέρια μέσα

Ελλάδα 22.05.2025
Συναγερμός στην Πυροσβεστική

Κοινή δήλωση 80 κρατών στον ΟΗΕ για την προστασία των αμάχων με πρωτοβουλία της Ελλάδας

Ελλάδα 22.05.2025
Προσερχόμαστε με ένα ξεκάθαρο μήνυμα, ότι η προστασία των αμάχων είναι ηθική επιταγή που δεν μπορούμε να αγνοούμε, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης

Αρτέμιδα: Νεκρός Αλβανός από πυροβολισμό στο πρόσωπο – Αποκάλυψε τον δολοφόνο στη γυναίκα του

Ελλάδα 22.05.2025
Το θύμα είχε ειδοποιήσει τη σύζυγό του ότι τον πυροβόλησαν - Ενδεχομένως φιλικό πρόσωπο ο δράστης