E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κάννες 2025: Απαγορεύεται το yυμνό στο κόκκινο χαλί ‑ Τι προβλέπει ο νέος κανονισμός για τα «naκed dresses»

Αλλαγή πλεύσης στο Φεστιβάλ Καννών, που βάζει φρένο στην τάση της υπερέκθεσης, απαγορεύοντας τις αποκαλυπτικές εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί.

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 12/5/2025 | 20:28

Κάννες 2025: Απαγορεύεται το yυμνό στο κόκκινο χαλί ‑ Τι προβλέπει ο νέος κανονισμός για τα «naκed dresses»

Λίγες μόλις ώρες πριν την επίσημη έναρξη της 78ης διοργάνωσης, η οργανωτική επιτροπή ανακοίνωσε έναν νέο κανονισμό ένδυσης, ο οποίος απαγορεύει «κάθε μορφή γυμνού τόσο στο κόκκινο χαλί όσο και σε όλους τους χώρους του φεστιβάλ».

Η απόφαση, που επικαλείται λόγους ευπρέπειας, αιφνιδίασε τη βιομηχανία της μόδας, καθώς έρχεται σε μια περίοδο όπου τα «naked dresses» κυριαρχούν στις διεθνείς εμφανίσεις.

Στις Κάννες του 2024, σταρ όπως η Μπέλα Χαντίντ και η Βίκι Κριπς ξεσήκωσαν τα φλας με διάφανες δημιουργίες από οίκους όπως Saint Laurent και Armani Privé. Η φετινή απαγόρευση, ωστόσο, βάζει όρια στην αποκαλυπτικότητα – χωρίς να ξεκαθαρίζει τι ακριβώς συνιστά «γυμνό». Ενδεικτικές διαφάνειες, nude αποχρώσεις και αποκαλυπτικές λεπτομέρειες βρίσκονται πλέον σε μια γκρίζα ζώνη.

Η συζήτηση δεν αφορά μόνο τη μόδα, αλλά και τη γενικότερη πολιτισμική κατεύθυνση του φεστιβάλ. Οι διοργανωτές επιθυμούν να αποστασιοποιηθούν από το στυλιστικό «σόου» που –όπως σημειώνουν– συχνά επισκιάζει τον ίδιο τον κινηματογράφο. «Χρειαζόμαστε μια πιο ισορροπημένη προσέγγιση», ανέφερε η Άννα Βίτγκρεν, υπεύθυνη μάρκετινγκ του δήμου Νίκαιας.

Παράλληλα, θεσπίστηκε και ένας δεύτερος περιορισμός: απαγορεύονται πλέον τα φορέματα με υπερμεγέθεις ουρές, για λόγους πρακτικότητας στον χώρο υποδοχής.

Το Φεστιβάλ των Καννών στέλνει έτσι ένα σαφές μήνυμα: η ελευθερία της έκφρασης καλείται να συνυπάρξει με τους όρους του σεβασμού και του μέτρου. Και το φετινό κόκκινο χαλί, ίσως περισσότερο από ποτέ, θα είναι πεδίο για δημιουργικότητα με νέους κανόνες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κατερίνα Καινούργιου: Αποχαιρέτησε το Super Κατερίνα συγκινημένη – Τα λόγια της

Tabloid 31.03.2026
Η Κατερίνα Καινούργιου σήμερα, Τρίτη 31 Μαρτίου, αποχαιρέτησε το κοινό και τους συνεργάτες της στο Super Κατερίνα με το κλίμα να είναι ιδιαίτερα συγκινητικό

Στην κηδεία της Μαρινέλλας η σύζυγος του Καζαντζίδη: «Με προστάτευσε όταν πέθανε ο Στέλιος, ήταν η μάνα όλου του κόσμου»

Tabloid 31.03.2026
H Βάσω Κατσαβού μίλησε με συγκίνηση για τη Μαρινέλλα, υπογραμμίζοντας δεν υπήρξε μόνο κορυφαία καλλιτέχνιδα, αλλά και άνθρωπος με ιδιαίτερη ευαισθησία

Η Κόνι Μεταξά θέλει να αλλάξει το τραγούδι γενεθλίων: Ποιος χ@στηκε να σκορπίζει της γνώσης το φως;

Social 31.03.2026
Δεν έχω δει λιγότερο ενθουσιασμένο άνθρωπο από αυτόν που του τραγουδάνε το «μεγάλος να γίνεις με άσπρα μαλλιά» σχολίασε

Ο Τάκης Ζαχαράτος «έσπασε» μπροστά από το φέρετρο της Μαρινέλλας στο λαϊκό προσκύνημα

Tabloid 31.03.2026
Πλήθος κόσμου άρχισε να συρρέει στο παρεκκλήσι του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου

Σαρλίζ Θερόν: Μαγνήτισε τα βλέμματα με καυτό μπικίνι σε παραλία της Χαβάης

Tabloid 31.03.2026
Εντυπωσίασε τα πλήθη η Χολιγουντιανή σταρ με την άψογη σιλουέτα της

Η Κινέζα Faye Yuan τραγουδάει σε άπταιστα ελληνικά Ακύλα και «Ferto», δείτε βίντεο

Social 31.03.2026
Καλή επιτυχία Ελλάδα, έγραψε η 22χρονη με καταγωγή από την Κίνα που τα τελευταία χρόνια ζει και σπουδάζει στην Ελλάδα

Η Kylie Jenner μάς δείχνει πώς είναι οι τέλειες διακοπές ‑ Κάθε μέρα με το μαγιό

Tabloid 31.03.2026
Oι πιο intimate στιγμές του διάσημου ζευγαριού

Η σύντροφος της Rosalía είναι ένα πανέμορφο μοντέλο

Celebrity Stories 31.03.2026
Ήταν άγνωστη τώρα πια, fashion icon

Στράτος Τζώρτζογλου: Είμαι ελεύθερος και ανοιχτός στο να ερωτευτώ

Tabloid Χτες
Ο ηθοποιός μίλησε για την προσωπική του ζωή μετά τον χωρισμό από τη Σοφία Μαριόλα

Ζόζεφιν για Νίνο: Έκανα το πρώτο βήμα μετά τον χωρισμό μας, του είπα ότι είμαστε φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλον

Tabloid Χτες
Μην με βλέπεις έτσι ήρεμη, έχω και εγώ τα δικά μου, εκείνος είναι νορμάλ, δήλωσε η τραγουδίστρια