E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Έραβε νυφικό κι εκείνος της έστειλε προσκλητήριο με την άλλη» – Η θυελλώδης σχέση του Κώστα Βουτσά με πασίγνωστη ηθοποιό

Ένας έρωτας σαν ταινία... αλλά με τέλος που ούτε η Φίνος Φιλμ δεν θα τολμούσε να γράψει

Δημοσίευση 13/5/2025 | 00:25

«Έραβε νυφικό κι εκείνος της έστειλε προσκλητήριο με την άλλη» – Η θυελλώδης σχέση του Κώστα Βουτσά με πασίγνωστη ηθοποιό
collage

Καλοκαίρι του ’59. Η Σπεράντζα Βρανά, ήδη σταρ με φλογερό ταμπεραμέντο και γλώσσα ξυράφι, γνωρίζει τον φέρελπι και φιλόδοξο νεαρό ηθοποιό Κώστα Βουτσά. Η σπίθα δεν αργεί να γίνει πυρκαγιά. Και κάπως έτσι ξεκινά μια σχέση που έμελλε να γράψει ιστορία στο παρασκήνιο του ελληνικού θεάτρου: έρωτας, πάθος, καβγάδες, ζήλιες, χαστούκια, αγκαλιές, αρραβώνες και... προδοσία.

Το νυφικό, το ρολόι και το «αντίο»

Η σχέση τους κράτησε 4,5 χρόνια και τα είχε όλα: από ρομαντικές βόλτες και λατινοαμερικάνικους ρυθμούς μέχρι έντονους τσακωμούς για... καμαρίνια με ανοιχτή ρόμπα. Ο Κώστας, όπως εξομολογήθηκε η Βρανά στο βιβλίο της «Τολμώ», ήταν ένας άντρας που «ήξερε να ελίσσεται», φιλόδοξος μέχρι το κόκκαλο, αλλά και τρυφερός εραστής. Όμως, όσο η σχέση δυνάμωνε, τόσο αυξανόταν και η τοξικότητα.

Ο Βουτσάς ζήλευε παθολογικά και η Βρανά... δεν χαριζόταν. Παρ’ όλα αυτά, ετοιμάζονταν να παντρευτούν: εκείνη παρήγγειλε νυφικό, εκείνος της χάρισε ένα χρυσό ρολόι, και το ταξίδι του μέλιτος στην Ευρώπη ήταν ήδη στο πρόγραμμα.

Κι εκεί, λίγο πριν την αυλαία, ήρθε η ρήξη: Ο Βουτσάς της ανακοίνωσε πως μετά τον γάμο θα έπρεπε να εγκαταλείψει το θέατρο και να γίνει… «κυρά του σπιτιού». Η Βρανά, γυναίκα μπροστά από την εποχή της, δεν το δέχτηκε ποτέ. Η σκέψη και μόνο ότι θα αποχωριστεί τη σκηνή και τα φώτα, την έκανε να μαζέψει το νυφικό και να του γυρίσει την πλάτη.

Η «εκδίκηση» με την Μπρόγιερ

Ο Βουτσάς, ωστόσο, είχε ήδη προχωρήσει. Και το έκανε με τρόπο που μόνο εκείνος μπορούσε: θεατρικά, αλλά και σκληρά. Όπως αποκάλυψε χρόνια αργότερα, ενώ η Σπεράντζα έραβε το νυφικό της, εκείνος της έστειλε προσκλητήριο... για τον γάμο του με την Έρρικα Μπρόγιερ. Το timing του ήταν κινηματογραφικά σαδιστικό.

Δέκα χρόνια πριν τον θάνατό του, θυμόταν...

Σε συνέντευξή του στους Πρωταγωνιστές του Σταύρου Θεοδωράκη, ο Βουτσάς –πλέον 78 ετών και εργένης τότε– θυμόταν με γλύκα και αυτοσαρκασμό τις γυναίκες που σημάδεψαν τη ζωή του, χωρίς να κρύβει τα λάθη του.

«Της έκανα ένα ατόπημα πολύ άσχημο», είπε για τη Βρανά. «Ήμουν πολύ άτακτος άνθρωπος, πολύ τσαχπίνης». Παραδέχτηκε ότι είχε πει πολλά ψέματα στις γυναίκες, είχε απατήσει, είχε πληγώσει. «Η Θεανώ το ήξερε ότι την απατούσα. Την ταλαιπώρησα πάρα πολύ», είπε με ειλικρίνεια για την πιο ώριμη του σχέση.

Ο έρωτας, ο κινηματογράφος και το ... κότερο

Ο Βουτσάς έμεινε στη μνήμη μας σαν ο «τεντιμπόης με την καρδιά μικρού παιδιού». Από τα ατάκες-σήματα κατατεθέν («Φσσστ Μπόινγκ», «Έχω και κότερο, πάμε μια βόλτα;») μέχρι τις σπαρταριστές του ερμηνείες, ήταν πάντα ένα κεφάλαιο μόνος του.

Και όμως, πίσω από το γέλιο, υπήρχαν σκιές, αγωνίες, μια βιοπάλη από παιδί, και ένας άντρας που έμαθε να παίζει ρόλους – όχι μόνο στο σανίδι, αλλά και στις καρδιές των γυναικών της ζωής του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κατερίνα Καινούργιου: Αποχαιρέτησε το Super Κατερίνα συγκινημένη – Τα λόγια της

Tabloid 31.03.2026
Η Κατερίνα Καινούργιου σήμερα, Τρίτη 31 Μαρτίου, αποχαιρέτησε το κοινό και τους συνεργάτες της στο Super Κατερίνα με το κλίμα να είναι ιδιαίτερα συγκινητικό

Στην κηδεία της Μαρινέλλας η σύζυγος του Καζαντζίδη: «Με προστάτευσε όταν πέθανε ο Στέλιος, ήταν η μάνα όλου του κόσμου»

Tabloid 31.03.2026
H Βάσω Κατσαβού μίλησε με συγκίνηση για τη Μαρινέλλα, υπογραμμίζοντας δεν υπήρξε μόνο κορυφαία καλλιτέχνιδα, αλλά και άνθρωπος με ιδιαίτερη ευαισθησία

Η Κόνι Μεταξά θέλει να αλλάξει το τραγούδι γενεθλίων: Ποιος χ@στηκε να σκορπίζει της γνώσης το φως;

Social 31.03.2026
Δεν έχω δει λιγότερο ενθουσιασμένο άνθρωπο από αυτόν που του τραγουδάνε το «μεγάλος να γίνεις με άσπρα μαλλιά» σχολίασε

Ο Τάκης Ζαχαράτος «έσπασε» μπροστά από το φέρετρο της Μαρινέλλας στο λαϊκό προσκύνημα

Tabloid 31.03.2026
Πλήθος κόσμου άρχισε να συρρέει στο παρεκκλήσι του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου

Σαρλίζ Θερόν: Μαγνήτισε τα βλέμματα με καυτό μπικίνι σε παραλία της Χαβάης

Tabloid 31.03.2026
Εντυπωσίασε τα πλήθη η Χολιγουντιανή σταρ με την άψογη σιλουέτα της

Η Κινέζα Faye Yuan τραγουδάει σε άπταιστα ελληνικά Ακύλα και «Ferto», δείτε βίντεο

Social 31.03.2026
Καλή επιτυχία Ελλάδα, έγραψε η 22χρονη με καταγωγή από την Κίνα που τα τελευταία χρόνια ζει και σπουδάζει στην Ελλάδα

Η Kylie Jenner μάς δείχνει πώς είναι οι τέλειες διακοπές ‑ Κάθε μέρα με το μαγιό

Tabloid 31.03.2026
Oι πιο intimate στιγμές του διάσημου ζευγαριού

Η σύντροφος της Rosalía είναι ένα πανέμορφο μοντέλο

Celebrity Stories 31.03.2026
Ήταν άγνωστη τώρα πια, fashion icon

Στράτος Τζώρτζογλου: Είμαι ελεύθερος και ανοιχτός στο να ερωτευτώ

Tabloid Χτες
Ο ηθοποιός μίλησε για την προσωπική του ζωή μετά τον χωρισμό από τη Σοφία Μαριόλα

Ζόζεφιν για Νίνο: Έκανα το πρώτο βήμα μετά τον χωρισμό μας, του είπα ότι είμαστε φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλον

Tabloid Χτες
Μην με βλέπεις έτσι ήρεμη, έχω και εγώ τα δικά μου, εκείνος είναι νορμάλ, δήλωσε η τραγουδίστρια