E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γαλεντέρης για την υπόθεση‑θρίλερ στο Ελληνικό: «Ασυνήθιστο να πεθαίνουν τρία μέλη της ίδιας οικογένειας»

Ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης χαρακτήρισε «εξαιρετικά σπάνιο» το γεγονός τρεις άνθρωποι από την ίδια οικογένεια να χάσουν τη ζωή τους

Δημοσίευση 12/5/2025 | 08:06

Γαλεντέρης για την υπόθεση‑θρίλερ στο Ελληνικό: «Ασυνήθιστο να πεθαίνουν τρία μέλη της ίδιας οικογένειας»

Μιλώντας στο Mega, επεσήμανε πως «όσο αυξάνεται ο αριθμός των θανάτων μέσα στην ίδια οικογένεια, τόσο λιγοστεύουν οι πιθανότητες τα αίτια να είναι απλώς παθολογικά».

Τόνισε, επίσης, τη σημασία των ιατροδικαστικών και τοξικολογικών εξετάσεων και υπογράμμισε πως βασικό στοιχείο είναι το ιστορικό νοσηλείας ενός εκ των μελών. Όπως είπε, οι πληροφορίες από τη νοσηλεία και την κλινική εικόνα των ασθενών μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Το χρονικό της υπόθεσης

Την υπόθεση ανέλαβε πλέον η Διεύθυνση Ανθρωποκτονιών της ΕΛ.ΑΣ., καθώς και τα τρία μέλη της οικογένειας πέθαναν μέσα σε μόλις 13 ημέρες κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Στο μικροσκόπιο βρίσκεται η οικιακή βοηθός που είχε τα κλειδιά του σπιτιού.

Η αρχή έγινε στις 15 Απριλίου, όταν πέθανε η 98χρονη μητέρα, Κατερίνα Σιδηροπούλου. Έξι μέρες αργότερα, ακολούθησε η 78χρονη κόρη της, Βαρβάρα. Τέλος, στις 28 Απριλίου κατέληξε και ο 75χρονος γιος, Μιχάλης, σε ιδιωτικό θεραπευτήριο στον Κορυδαλλό.

Όπως αποκάλυψε η εκπομπή «Φως στο Τούνελ» με την Αγγελική Νικολούλη, η γυναίκα που φρόντιζε την οικογένεια φέρεται να έχει δώσει αντικρουόμενες δηλώσεις για τον ρόλο της, καθώς από τη μία ισχυρίζεται πως τους αγαπούσε και ήθελε να τους θάψει μαζί, από την άλλη όμως είπε πως εκείνη μετέφερε κάποιον από τους ηλικιωμένους στο νοσοκομείο — κάτι που αμφισβητείται.

Επιπλέον, καταγγέλλεται πως την Πρωτομαγιά, ενώ και τα τρία μέλη είχαν ήδη πεθάνει, ακούστηκαν θόρυβοι από το διαμέρισμα, πιθανώς από πλυντήριο σε λειτουργία, γεγονός που δείχνει ότι κάποιος είχε εισέλθει στον χώρο.

Η αστυνομία εξετάζει πλέον όλα τα στοιχεία, ενώ καθοριστικά για την πορεία της έρευνας θεωρούνται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, που θα δείξουν αν οι θάνατοι ήταν αποτέλεσμα φυσικών αιτίων ή αν υπάρχει κάτι πιο σκοτεινό πίσω από αυτή τη μυστηριώδη αλυσίδα γεγονότων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Λέσβος: Προβλήματα από την κακοκαιρία ‑ Πλημμύρισαν δρόμοι και σπίτια σε Καλλονή και Σκάλα

Ελλάδα 11.11.2025
Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, ο ποταμός Τσικνιάς «έσπασε» με αποτέλεσμα τεράστιοι όγκοι νερού να κατακλύσουν το λεκανοπέδιο της Καλλονής με το νερό να φτάνει σε ορισμένα σημεία το μισό μέτρο

Αγγελούδης ‑ Θεσσαλονίκη: Δεν δίνουμε ούτε ευρώ για τη συναυλία του Ρέμου

Ελλάδα 11.11.2025
Με δωρεάν Αντώνη Ρέμο θα ανοίξουν οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του δήμου Θεσσαλονίκης.

Επιμένουν οι καταιγίδες και σήμερα, πού θα «ανοίξουν οι ουρανοί»

Καιρός 11.11.2025
Παραμένει και η κακοκαιρία και σήμερα

Σύγκρουση συρμού του Προαστιακού με δίκυκλο στην Αθήνα ‑ Εγκατέλειψε το σημείο ο αναβάτης

Ελλάδα 11.11.2025
Η αμαξοστοιχία παρέμεινε ακινητοποιημένη έως την ολοκλήρωση της αυτοψίας και της καταγραφής από την Αστυνομία και στη συνέχεια αναχώρησε με καθυστέρηση 44 λεπτών

Γ’ φάση αναπληρωτών: Σήμερα εκτός απροόπτου σχεδόν 8.000 προσλήψεις εκπαιδευτικών

Ελλάδα 11.11.2025
Προσδοκίες για συμπληρωματικές πιστώσεις

«Αυτές είναι οι συνθήκες της ζωής μας»: Διακοπές ρεύματος διακόπτουν δύο φορές συνέντευξη του Ζελένσκι στο Κίεβο

Κόσμος Χτες
Ο Ζελένσκι συνέχισε να μιλά στο σκοτάδι, περιμένοντας να επανέλθει το ρεύμα

Λιβανός στην εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Είπαν ότι θα έρθουν με Κρήτες να μου πετάξουν πέτρες και ξύλα στο γραφείο

Πολιτική Χτες
Προσπάθησα ν’ αντιμετωπίσω την ασυδοσία, λοιδορήθηκα και απειλήθηκα εγώ και η οικογένειά μου, είπε ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στην επιτροπή της Βουλής που εξετάζει το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ.

«Σεισμός» στο τουρκικό ποδόσφαιρο – Υπό κράτηση έξι διαιτητές, στο εδώλιο 1.024 ποδοσφαιριστές για παράνομο στοιχηματισμό

Αθλητικά Νέα Χτες
Σάλος στο τουρκικό ποδόσφαιρο από το μεγαλύτερο σκάνδαλο παράνομου στοιχηματισμού των τελευταίων ετών

Στην Ελλάδα ο μεγαλύτερος ιστός αράχνης στον κόσμο

Ελλάδα Χτες
Περισσότερες από 111.000 αράχνες ανακαλύφθηκαν μέσα σε ένα σκοτεινό σπήλαιο στα σύνορα Αλβανίας-Ελλάδας