E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πανικός σε σχολικό λεωφορείο στη Ρόδο: Φωτιά ξέσπασε εν κινήσει με 80 μαθητές

«Κατεβείτε έξω, θα εκραγεί το λεωφορείο», φώναζε ο οδηγός

Δημοσίευση 9/5/2025 | 10:08

Πανικός σε σχολικό λεωφορείο στη Ρόδο: Φωτιά ξέσπασε εν κινήσει με 80 μαθητές

Αναστάτωση επικράτησε το πρωί της Τετάρτης στη Ρόδο, όταν ξέσπασε φωτιά σε σχολικό λεωφορείο που μετέφερε μαθητές από το 2ο μουσικό σχολείο στην περιοχή της Παστίδας. Το περιστατικό σημειώθηκε εν κινήσει, προκαλώντας πανικό και φόβο στους επιβαίνοντες μαθητές.

Οι μαθητές άρχισαν να μυρίζουν καπνό


Σύμφωνα με μαρτυρία μητέρας μιας 14χρονης μαθήτριας που βρισκόταν το λεωφορείο, οι μαθητές άρχισαν να μυρίζουν καπνό, κάτι που ανέφεραν στον οδηγό. Εκείνος αρχικά θεώρησε ότι η οσμή προερχόταν από εξωτερικό παράγοντα και συνέχισε την πορεία του. Ωστόσο, λίγο αργότερα σταμάτησε το όχημα, άνοιξε τις πόρτες και φώναξε στους μαθητές να κατέβουν άμεσα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «θα εκραγεί το λεωφορείο».

«Το λεωφορείο μύριζε καπνό. Τα παιδιά έλεγαν ότι μύριζε καμένο, ο οδηγός έλεγε ότι μύριζε από έξω. Αργότερα άνοιξε τις πόρτες και είπε “κατεβείτε έξω, θα εκραγεί το λεωφορείο”. Τα παιδιά φώναζαν: “το λεωφορείο πήρε φωτιά, καιγόμαστε”», δήλωσε η μητέρα στο MEGA.

«Έγινε γρήγορα και ξαφνικά»


Οι μαθητές κατέβηκαν έντρομοι, σύμφωνα με τις μαρτυρίες. Κάποιοι από αυτούς πανικοβλήθηκαν και ξέσπασαν σε κλάματα, χωρίς να καταλαβαίνουν τι ακριβώς συνέβαινε.

«Είναι πολύ τραυματικό για εμάς, έγινε γρήγορα και ξαφνικά. Έτσι απλά σταμάτησε ο οδηγός και μας είπε να βγούμε έξω, γιατί θα εκραγεί. Δεν καταλαβαίναμε τι γινόταν», ανέφερε χαρακτηριστικά μία από τις μαθήτριες.

«Σας ενημερώνουμε ότι είχαμε ένα έκτακτο γεγονός με λεωφορείο που μετέφερε μαθητές/τριες μας προς Παστίδα, στο οποίο υπήρξε έναρξη φωτιάς στον κινητήρα. Έγινε άμεση εκκένωση και επέμβαση της Πυροσβεστικής – όχημα της ήταν πάρα πολύ κοντά. Έχουμε επικοινωνία με γονείς και Πυροσβεστική καθώς και τη διεύθυνση της ΡΟΔΑ και τα παιδιά έχουν ήδη αποχωρήσει με τα πράγματα τους και τις τσάντες τους. Όλα καλά. Να είστε σίγουροι όλες και όλοι ότι μαζί με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων θα προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες».

«Δεν άνοιξαν όλες οι πόρτες του λεωφορείου»
Σύμφωνα με καταγγελίες γονέων, κατά τη διάρκεια του περιστατικού «δεν άνοιξαν όλες οι πόρτες του λεωφορείου», με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η έξοδος των παιδιών.

Οι γονείς δηλώνουν σοκαρισμένοι και προσανατολίζονται στην κατάθεση μήνυσης για το περιστατικό, ζητώντας απαντήσεις για το κατά πόσο ήταν ασφαλές το όχημα και αν είχε γίνει η απαιτούμενη συντήρησή του.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χαμός στα ΕΛΤΑ Καλαμάτας επειδή παραχώρησαν προτεραιότητα σε μια έγκυο ‑ Δείτε το βίντεο

Ελλάδα 09.05.2025
«Μπορεί να περιμένει, δεν την πιάσαν οι πόνοι» διαμαρτυρήθηκε μια άλλη γυναίκα που περίμενε στην ουρά

Ο Τραμπ ρίχνει τους δασμούς με την Κίνα στο 80%

Κόσμος 09.05.2025
Στο 80% ρίχνει τους δασμούς με την Κίνα ο Ντόναλντ Τράμπ, σύμφωνα με ανάρτηση του στο Truth Social

Ντόναλντ Τραμπ: Απέλυσε τη βιβλιοθηκονόμο του Κογκρέσου – Κατακραυγή από τους Δημοκρατικούς

Κόσμος 09.05.2025
Η Κάρλα Χέιντεν ήταν η πρώτη γυναίκα και η πρώτη Αφροαμερικανίδα που ανέλαβε τη θέση

Ηράκλειο: Βγήκε «ξινή» η πλάκα σε υπάλληλο πλυντηρίου αυτοκινήτων ‑ Έκανε τον παλιατζή από τα μεγάφωνα περιπολικού και συνελήφθη

Ελλάδα 09.05.2025
Ο εργαζόμενος βιντεοσκόπησε τον εαυτό του τη στιγμή της ενέργειας και στη συνέχεια ανέβασε το βίντεο στο TikTok

Εργατικό ατύχημα στην αμερικάνικη Πρεσβεία: Ανδρας έπεσε σε φρεάτιο

Ελλάδα 09.05.2025
Ο τραυματίας παρελήφθη, ενώ είχε τις αισθήσεις του, από ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη

Κύθνος: Νεκρός στο σκάφος του εντοπίστηκε ο 50χρονος ψαράς που αγνοούνταν από την Πέμπτη

Ελλάδα 09.05.2025
Την προανάκριση έχει αναλάβει το Λιμενικό Κύθνου, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο Νεκροτομείο Πειραιά για νεκροψία - νεκροτομή

Πάπας Λέων: Ο συμβολισμός του κόκκινου στα άμφια του νέου Ποντίφικα – Τι αποκαλύπτουν για την πολιτική του

Κόσμος 09.05.2025
O Πάπας Λέων και η εκλογή από τον Κονκλάβιο αποτέλεσαν σίγουρα έκπληξη

Καιρός: Ζέστη με σκόνη και τοπικές βροχές, υποχωρεί η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο

Καιρός 09.05.2025
Έως 32 βαθμούς σήμερα ο υδράργυρος, η πρόγνωση της ΕΜΥ