E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Φωτιά στην Κερατέα: Σε επιφυλακή η πυροσβεστική για τον φόβο αναζωπύρωσης

8 ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν στο ΚΥ Λαυρίου

Δημοσίευση 29/4/2025 | 08:09

Φωτιά στην Κερατέα: Σε επιφυλακή η πυροσβεστική για τον φόβο αναζωπύρωσης

Βελτιωμένη εικόνα του μετώπου στην Κερατέα - Διάσπαρτες εστίες αντιμετωπίζουν ακόμα οι πυροσβέστες

Μεγάλο αγώνα έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για να θέσουν υπό έλεγχο την μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην Κερατέα, το βράδυ της Δευτέρας (28.04.2025). Το πρωί της Τρίτης ωστόσο, το μέτωπο φαίνεται βελτιωμένο αν και στο σημείο πνέουν ακόμα ισχυροί άνεμοι που μπορεί να αναζωπυρώσουν τα «καντηλάκια».

Η φωτιά που ξεκίνησε λίγο πριν τις 23.00 σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Διψέλιζα Λαυρεωτικής στην Κερατέα, από νωρίς το πρωί της Τρίτης, καίει διάσπαρτα χωρίς να υπάρχει ενεργό μέτωπο. Στο σημείο παραμένει μεγάλη πυροσβεστική δύναμη για να σβήσει και τις τελευταίες εστίες και να μην υπάρξει αναζωπύρωση.

Από νωρίς το πρωί επιχειρούν 95 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 1ης Ε.ΜΟ.Δ.Ε., 20 οχήματα, η Ομάδα Σ.μη.Ε.Α. και εθελοντές Πυροσβέστες. Από αέρος έχει κινητοποιηθεί 1 ελικόπτερο κυρίως για διαβροχή της περιμέτρου. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες της Περιφέρειας Αττικής και δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. που αναπτύχθηκαν προληπτικά στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής Παναγιώτης Φλεβάρης, μιλώντας στο ΕΡΤNews, τόνισε ότι η φωτιά είναι υπό μερικό έλεγχο. Επισήμανε ότι είναι ζήτημα ωρών η πλήρης κατάσβεσή της, αν και οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης.

Η καμένη έκταση στην Κερατέα
Η καμένη έκταση στην Κερατέα
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, 8 ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν στο Κ.Υ. Λαυρίου για τις πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια σε ασφαλές σημείο του Δήμου, όπου διανυκτέρευσαν τους παρείχαν τροφή, θέρμανση και περίθαλψη.

Λόγω των ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, και έφτασαν τα 8 μποφόρ, η φωτιά επεκτάθηκε από τα χωράφια και σε γύρω περιοχές με αποτέλεσμα να προσεγγίσει ακόμα και σπίτια.

Εκείνη ακριβώς την στιγμή ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και συνολικά, κατά τη διάρκεια της νύχτας, επιχείρησαν 72 πυροσβέστες, 4 ομάδες «δασοκομάντος», με 16 οχήματα και εθελοντές.

Στις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα ενεργοποιήθηκε το 112 καλώντας τους κατοίκους της περιοχής Παλιοκαμάριζα να απομακρυνθούν προς Λαύριο.

«Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Διψέλιζα του δήμου Λαυρεωτικής. Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Παλιοκαμάριζα απομακρυνθείτε προς Λαύριο», ανέφερε το μήνυμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χάος σε κρουαζιέρα στην Καραϊβική: Τουρίστες βρέθηκαν ξαφνικά στο νερό όταν βυθίστηκε το καταμαράν που τους μετέφερε

Κόσμος 11.11.2025
Οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου Mein Schiff 1 βρέθηκαν ξαφνικά στη θάλασσα όταν το μικρό σκάφος που τους πήγαινε εκδρομή, βυθίστηκε

Ανοιξε ξανά για το κοινό το ανακαινισμένο σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ στη Θεσσαλονίκη

Πολιτισμός 11.11.2025
Εγκαινιάστηκε το σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ ανήμερα της 87ης επετείου του θανάτου του και έπειτα από μήνες εργασιών είναι προσβάσιμο σε επισκέπτες

Ισραηλινοί στρατιώτες αποκαλύπτουν: Κάθε Παλαιστίνιος ήταν νόμιμος στόχος

Κόσμος 11.11.2025
«Αν περπατούν πολύ γρήγορα, είναι ύποπτοι. Αν περπατούν πολύ αργά, είναι ύποπτοι»

Επίδομα θέρμανσης: «Συνωστισμός» στην πλατφόρμα myΘέρμανση

Οικονομία 11.11.2025
Πάνω από 50.000 αιτήσεις μέσα σε λίγες ώρες

Η πρώτη εκτίμηση Τσατραφύλλια για τον καιρό των Χριστουγέννων – Πότε θα έχουμε οριστική εικόνα

Καιρός 11.11.2025
Οι θερμοκρασίες θα είναι κατά μέσο όρο 1 έως 2 βαθμούς πάνω από τα κανονικά επίπεδα

Μάβερικς ‑ Μπακς 114‑116: Απόδραση με... 30άρη Γιάννη

Αθλητικά Νέα 11.11.2025
Οι Μπακς άντεξαν και επικράτησαν με 116-114 των Μάβερικς. Στους 30 σταμάτησε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Βοιωτία: Σε 27χρονο Αλβανό φέρεται να ανήκει η καμένη σορός που βρέθηκε σε αυτοκίνητο

Ελλάδα 11.11.2025
Το μυστήριο αναμένεται να λυθεί σήμερα, καθώς οι συγγενείς του έχουν δώσει δείγμα DNA και πρόκειται να βγουν τα αποτελέσματα

Λέσβος: Προβλήματα από την κακοκαιρία ‑ Πλημμύρισαν δρόμοι και σπίτια σε Καλλονή και Σκάλα

Ελλάδα 11.11.2025
Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, ο ποταμός Τσικνιάς «έσπασε» με αποτέλεσμα τεράστιοι όγκοι νερού να κατακλύσουν το λεκανοπέδιο της Καλλονής με το νερό να φτάνει σε ορισμένα σημεία το μισό μέτρο