E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Νέες εξελίξεις στην τραγωδία στο Βανκούβερ ‑ Γνωστός στις αρχές ο δράστης

Το όχημα κατέληξε σε πεζούς σε πολυσύχναστο σημείο του Βανκούβερ – Εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν, ενώ, άγνωστος παραμένει ο αριθμός των τραυματιών

Δημοσίευση 27/4/2025 | 19:29

Νέες εξελίξεις στην τραγωδία στο Βανκούβερ ‑ Γνωστός στις αρχές ο δράστης

Ο δηγός αυτοκινήτου έπεσε με αυτοκίνητο σε πλήθος που μετείχε σε φεστιβάλ δρόμου της φιλιππινέζικης κοινότητας, στο Βανκούβερ, στον δυτικό Καναδά, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 9 άνθρωποι, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία του Καναδά.

Παραμένει άγνωστος ο αριθμός των τραυματιών.

Η αστυνομία του Βανκούβερ ανέφερε ακόμη ότι «αυτήν τη στιγμή, είμαστε σίγουροι ότι το περιστατικό αυτό δεν ήταν τρομοκρατική ενέργεια». Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε έναν άνδρα ηλικίας 30 ετών από το Βανκούβερ στον τόπο της τραγωδίας, ο οποίος ήταν «γνωστός» στις αρχές.

Σημειώθηκε καταδίωξη του υπόπτου και τελικά, ακινητοποιήθηκε από το πλήθος.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 20:00 τοπική ώρα του Σαββάτου (06:00 ώρα Ελλάδος σήμερα) στη συνοικία Σάνσετ ον Φρέιζερ της πόλης, καθώς μέλη της φιλιππινέζικης κοινότητας συγκεντρώνονταν για να γιορτάσουν την Ημέρα του Λάπου Λάπου.

«Έχω συγκλονιστεί και είμαι βαθιά λυπημένος για το τρομερό συμβάν στη σημερινή εκδήλωση για την Ημέρα του Λάπου Λάπου. Η σκέψη μας βρίσκεται με όλους όσοι επλήγησαν και τη φιλιππινέζικη κοινότητα του Βανκούβερ αυτήν την εξαιρετικά δύσκολη στιγμή», σημείωσε ο Δήμαρχος του Βανκούβερ, Κεν Σιμ.

«Πενθούμε όλοι μαζί σας», ανέφερε ο πρωθυπουργός του Καναδά, Μαρκ Κάρνεϊ, ο οποίος προβλεπόταν να μεταβεί στην επαρχία της Βρετανικής Κολομβίας σήμερα για τις τελευταίες προεκλογικές συγκεντρώσεις του. Πριν από λίγο, αξιωματούχος του Φιλελεύθερου Κόμματος επεσήμανε ότι το προεκλογικό πρόγραμμα του πρωθυπουργού θα καθυστερήσει σήμερα, εξαιτίας του θλιβερού γεγονότος.

Η Ημέρα του Λάπου Λάπου γιορτάζεται στις Φιλιππίνες τιμώντας τον ιθαγενή ηγέτη Λάπου Λάπου, ο οποίος οδήγησε τους άνδρες του στη νίκη επί του Πορτογάλου εξερευνητή Φερδινάνδου Μαγγελάνου, στη μάχη του 1521.

Το σημερινό πρόγραμμα περιλάμβανε παρέλαση, προβολή ταινίας, χορούς και μία συναυλία με δύο μέλη των Black Eyed Peas στο πρόγραμμα.

Οι Καναδοί προσέρχονται αύριο (28/04) στις κάλπες, ύστερα από προεκλογική εκστρατεία στην οποία κυριάρχησε το ζήτημα του οικονομικού πολέμου με τις Ηνωμένες Πολιτείες και οι απειλές του Ντόναλντ Τραμπ για προσάρτηση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τέλη κυκλοφορίας 2026: Πότε λήγει η προθεσμία και ποιο το πρόστιμο εκπρόθεσμης πληρωμής

Ελλάδα 15.12.2025
Η ΑΑΔΕ μέσα από 11 ερωταπαντήσεις δίνει διευκρινίσεις σε βασικά ερωτήματα των πολιτών

Τιμές τροφίμων στην Ευρώπη: Ποιες χώρες είναι οι πιο ακριβές ‑ Η θέση της Ελλάδας

Οικονομία 15.12.2025
Τα νοικοκυριά σε αυτές τις χώρες συχνά δαπανούν μεγαλύτερο μέρος του προϋπολογισμού τους σε τρόφιμα.

Συνεχίζεται το θρίλερ με τον 33χρονο γιατρό στα Χανιά ‑ Ακαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό του

Ελλάδα 15.12.2025
Μια εβδομάδα έχει πλέον συμπληρωθεί από την ημέρα που τα ίχνη του χάθηκαν

Σαφάρι ελέγχων από την ΑΑΔΕ για «ύποπτες» επιστροφές ΦΠΑ

Οικονομία 15.12.2025
Ποιες υποθέσεις μπαίνουν στο στόχαστρο

Σκάφος ελληνικών συμφερόντων με κοκαΐνη εντοπίστηκε στον Ατλαντικό ‑ Συνελήφθη ο «Έλληνας Εσκομπάρ»

Κόσμος 15.12.2025
Μεγάλη επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών. Το σκάφος ρυμουλκείται με τη συμβολή του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού.

Ποιοι πάνε ταμείο αυτήν την εβδομάδα

Οικονομία 15.12.2025
Όλες οι πληρωμές για συντάξεις, επιδόματα και δώρα

Έρχεται νέος φόρος για τα ακίνητα το 2027 ‑ Τι είναι το Τέλος Τοπικής Ανάπτυξης

Οικονομία 15.12.2025
Τι καταγγέλλει η ΠΟΜΙΔΑ για τον νέο φόρο

Μυστήριο με τον θάνατο του ηθοποιού Πίτερ Γκριν: Βρέθηκε μέσα στα αίματα και μυστηριώδες σημείωμα δίπλα του

Κόσμος 15.12.2025
Οι αστυνομικοί βρήκαν τον ηθοποιό από το Pulp Fiction ξαπλωμένο μπρούμυτα στο διαμέρισμά του

Χριστούγεννα στα μπλόκα: «Όλα ή τίποτα» λένε οι αγρότες ‑ Το email με τα 14+2 αιτήματα

Ελλάδα 15.12.2025
Οι αγρότες απέστειλαν με email τα αιτήματά τους στην κυβέρνηση - Δεν θέλουν ούτε την μετάβαση από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ - Δεν δεχόμαστε τελεσίγραφα απαντά το Μέγαρο Μαξίμου