E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Πασχαλινή» κόντρα με βαριές εκφράσεις μεταξύ Μαρινάκη ‑ Κωνσταντοπούλου ‑ «Είπε τρομερές βλακείες κι είναι τρομερό..»

Οι εορταστικές μέρες δεν «γλύκακαν» τις σχέσεις κυβέρνησης και Ζωής Κωνσταντοπούλου που ανταλάσσουν πυρά για όσα έγιναν στις εκλογές του 2023

Δημοσίευση 16/4/2025 | 14:33

«Πασχαλινή» κόντρα με βαριές εκφράσεις μεταξύ Μαρινάκη ‑ Κωνσταντοπούλου ‑ «Είπε τρομερές βλακείες κι είναι τρομερό..»

Μια γερή κόντρα έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες ανάμεσα στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη και την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Αφορμή για την πολιτική κόντρα στάθηκε η αντίδραση του Παύλου Μαρινακη στη συνέντευξη που παραχώρησε η κ. Κωνσταντοπουλου στο Open. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αντέκρουσε τις δηλώσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου περί αντιδημοκρατικής κυβέρνησης τονίζοντας ότι «η κυρία Κωνσταντοπούλου ψάχνει να βρει δικαιολογίες για να καλύψει το γεγονός ότι, αν και παριστάνει την προστάτιδα της Δημοκρατίας και της ισότητας, αλλοίωσε τη λαϊκή βούληση και στέρησε από δύο γυναίκες την είσοδό τους στη Βουλή, για να βάλει στη θέση τους δυο άτομα της αρεσκείας της, κόντρα στις επιλογές των ψηφοφόρων».

«Ο Παύλος Μαρινάκης είπε ψέματα και βλακείες», απάντησε από την πλευρά της σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο των «Παραπολιτικών» η κ. Κωνσταντοπούλου, σχολιάζοντας την κριτική που άσκησε εναντίον της ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου «αλλοίωσε τη λαϊκή βούληση και στέρησε από δύο γυναίκες την είσοδό τους στη Βουλή, για να βάλει στη θέση τους δύο άτομα της αρεσκείας της» - «Είπε τρομερές βλακείες κι είναι τρομερό ως κυβερνητικός εκπρόσωπος να λες βλακείες και ψέματα», η απάντηση της επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας.

«Είπε δηλαδή ότι στέρησα τη θέση από εκλεγμένους βουλευτές, αυτό είναι τρομερό ψέμα. Τον Μάιο του 2023 η Πλεύση Ελευθερίας δεν μπήκε στη Βουλή […] Η πραγματικότητα είναι ότι δεν μπήκαμε στη Βουλή τον Μάιο, τον Ιούνιο έγιναν δεύτερες εκλογές με άλλο σύστημα, με λίστα αντί για σταυρό. Σε αυτές τις εκλογές ανασυγκροτηθήκαμε, κάναμε λίστες, θυμάστε ότι μου είχατε πάρει συνέντευξη και σας το είχα πει ότι εμείς θα κάνουμε καινούργιες λίστες. Είμαστε οι μόνοι που το είπαμε δημόσια σε συνεντεύξεις Τύπου, το έκαναν όλοι όμως, το έκαναν όλα τα κόμματα, αλλά χτυπάγανε μόνο εμάς», είπε χαρακτηριστικά η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

"Το γεγονός ότι η «Πλεύση Ελευθερίας» δεν μπήκε στη Βουλή στις πρώτες εκλογές είναι μία αστεία δικαιολογία της κυρίας Κωνσταντοπούλου, που επιβεβαιώνει το μέγεθος της υποκρισίας της" απάντησε με τη σειρά του ο κ. Μαρινάκης με την κόντρα να προμηνύεται ιδιαίτερα θερμή.

Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου εξηγούν ότι στις εκλογές του 2023, η Πλεύση ελευθερίας εξέλεξε 8 βουλευτές συμπεριλαμβανομένης της κ Κωνσταντοπούλου και του κ. Καζαμία που ήταν βουλευτής επικρατείας. Στις υπόλοιπες 6 θέσεις βουλευτών, που αφορούν περιπτώσεις υποψηφίων σε εκλογικές περιφέρειες με σταυροδοσία, στις 5 εξ αυτών η κ. Κωνσταντοπούλου άλλαξε τη σειρά στερώντας τη δυνατότητα να μπουν στη βουλή εκείνοι που είχαν επιλέξει οι ψηφοφόροι τον Μάιο του 2023. Από τις 5 αυτές περιπτώσεις οι 4 αφορούν γυναίκες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Επέστρεψαν οι πρώτοι Έλληνες από το Τελ Αβίβ – Δύο C‑27 προσγειώθηκαν στην Ελευσίνα

Ελλάδα 18.06.2025
Στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας προσγειώθηκαν τα ξημερώματα δύο στρατιωτικά αεροσκάφη τύπου C-27

Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο R. Kelly – Απόπειρα δολοφονίας ή αμέλεια των γιατρών;

Κόσμος 18.06.2025
Σοβαρή η κατάσταση της υγείας του καταδικασμένο R. Kelly. Για απόπειρα δολοφονίας κάνουν λόγο οι δικηγόροι του

Πρόστιμο 415 εκατ. από την Κομισιόν στην Ελλάδα για την κακοδιαχείριση αγροτικών επιδοτήσεων

Ελλάδα Χτες
Το πιθανότερο σενάριο είναι το πρόστιμο να επιβαρύνει απευθείας τον κρατικό προϋπολογισμό

Ζωή σε 12 ανθρώπους έδωσαν τα δύο παιδιά που «χάθηκαν» στον Αραχθο – «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς τους»

Ελλάδα Χτες
Συνολικά 13 μοσχεύματα παρέχουν σε χρόνιους ασθενείς δεύτερη ευκαιρία στην ζωή

Θεσσαλονίκη: Συγκλονίζει ο αστυνομικός που έσωσε το βρέφος από το μπαλκόνι – «Ψάχναμε με φακούς, ακολουθήσαμε τις φωνές»

Ελλάδα Χτες
Οι δύο γονείς, ηλικίας 36 και 35 ετών, που είχαν συλληφθεί αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή εισαγγελέα

Καρυστιανού: «Αύριο είναι μεγάλη μέρα για την Δικαιοσύνη» – Η ανάρτηση για την ψηφοφορία της προανακριτικής

Ελλάδα Χτες
Ανάρτηση έκανε η Μαρία Καρυστιανού σχετικά με την αυριανή ψηφοφορία της προανακριτικής

Παρέμβαση Τραμπ για Ιράν: Παραδοθείτε άνευ όρων, ξέρουμε πού κρύβεται ο Χαμενεΐ, η υπομονή μας εξαντλείται

Κόσμος Χτες
«Έχουμε τον έλεγχο του εναέριου χώρου του Ιράν, κανείς δεν το κάνει καλύτερα από τις παλιές ΗΠΑ»

Ινδονησία: Η στιγμή της έκρηξης του ηφαιστείου Lewotobi Laki Laki ‑ «Πνίγει» τον ουρανό με στάχτη

Κόσμος Χτες
Λόγω της έντονης ηφαιστειακής δραστηριότητας, η ζώνη επικινδυνότητας επεκτάθηκε σε ακτίνα περίπου 8 χιλιομέτρων γύρω από τον κρατήρα

Σεισμός μεταξύ Γαύδου και Κρήτης

Ελλάδα Χτες
Το επίκεντρο ήταν 5 χιλιόμετρα βόρεια του ακριτικού νησιού

Μερτς για τα πλήγματα του Ισραήλ στο Ιράν: Κάνει τη βρώμικη δουλειά για όλους μας

Κόσμος Χτες
Τόνισε ότι η ηγεσία στην Τεχεράνη έχει αποδυναμωθεί από τις επιθέσεις τις τελευταίες ημέρες.

Πόσο χρόνο χρειάζεται το Ιράν για να κατασκευάσει ένα πυρηνικό όπλο

Κόσμος Χτες
Η εκτίμηση της CENTCOM: «Μερικά βήματα πριν τα πυρηνικά»