E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αχαΐα: Καταγγελία σε βάρος διευθύντριας σχολείου για απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και καψόνια

Οι εξελίξεις παρακολουθούνται με ιδιαίτερη προσοχή από το Υπουργείο Παιδείας, με την τοπική κοινωνία να είναι αναστατωμένη

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 11/4/2025 | 19:16

Αχαΐα: Καταγγελία σε βάρος διευθύντριας σχολείου για απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και καψόνια
pexels

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στην ορεινή Αχαΐα έπειτα από καταγγελία γονέων σε βάρος διευθύντριας σχολείου για «προσβλητικές και απρεπείς» χαρακτηρισμούς αλλά και συμπεριφορές απέναντι σε μαθητές και μαθήτριες.

«Απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί, αυθαίρετες ποινές και αναχρονιστικές συμβουλές» Οι γονείς των μαθητών στην έγγραφη καταγγελία τους κάνουν λόγο επανειλημμένες απρεπείς συμπεριφορές σε βάρος των παιδιών τους για την διευθύντρια.

Όπως περιγράφουν οι γονείς στην καταγγελία τους, η συγκεκριμένη εκπαιδευτικός φέρεται να αποκαλεί τους μαθητές «χωριάτες», ενώ σε αρκετές περιπτώσεις δίνει και «συμβουλές» σε μαθήτριες σχετικά με τις σχέσεις τους με τα αγόρια Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η καταγγελία έχει υποβληθεί και στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ενώ έχει κοινοποιηθεί παράλληλα τόσο στην Περιφερειακή Διεύθυνση καθώς επίσης και το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η διευθύντρια φέρεται να τιμώρησε δύο μαθητές δέκα γύρους τρέξιμο το προαύλιο της σχολικής μονάδας ενώ παράλληλα κατηγορείται και για αποβολές χωρίς να έχουν ενημερωθεί προηγουμένως οι γονείς τους.

Στην καταγγελία γίνεται επίσης λόγος και για «ψυχολογική πίεση» σε βάρος γονέων, ώστε να υπογράψουν δηλώσεις ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα με τη διεύθυνση του σχολείου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση έχει προχωρήσει στη συγκέντρωση στοιχείων και έχει αποστείλει και σχετικό φάκελο στο ΑΠΥΣΔΕ, με το ερώτημα της καταλληλόλητας της διευθύντριας για την άσκηση των καθηκόντων της. 

Οι εξελίξεις παρακολουθούνται με ιδιαίτερη προσοχή από το Υπουργείο Παιδείας, ενώ η τοπική κοινωνία παραμένει αναστατωμένη.

Τι προβλέπεται διοικητικά

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την νομοθεσία για την αξιολόγηση και εποπτεία των στελεχών της εκπαίδευσης: Κάθε καταγγελία εναντίον διευθυντή σχολείου εξετάζεται από το Πειθαρχικό Συμβούλιο ή την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης. Μπορεί να επιβληθούν διοικητικές κυρώσεις, αναστολή καθηκόντων ή και παύση από θέση ευθύνης, εφόσον επιβεβαιωθεί παραβίαση καθηκόντων. Σημειώνεται επίσης πως το άρθρο 44 περί απαλλαγής στελεχών της εκπαίδευσης από την άσκηση των καθηκόντων τους, ορίζει τα εξής:

1. Με απόφαση του οργάνου που είναι αρμόδιο για την τοποθέτηση, ύστερα από σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου υπηρεσιακού συμβουλίου, τα στελέχη της εκπαίδευσης μπορεί να απαλλάσσονται από την άσκηση των καθηκόντων τους: για σοβαρούς προσωπικούς ή οικογενειακούς λόγους ή λόγους υγείας, ύστερα από αίτησή τους, για σοβαρό λόγο που ανάγεται σε πλημμελή άσκηση των υπηρεσιακών τους καθηκόντων, ύστερα από προηγούμενη κλήση τους σε ακρόαση ενώπιον του συμβουλίου.

2. Τα στελέχη της εκπαίδευσης δεν επιτρέπεται να λάβουν εκπαιδευτική άδεια για μεταπτυχιακές σπουδές ή για την απόκτηση διδακτορικού διπλώματος, αν προηγουμένως δεν απαλλαγούν από τα καθήκοντά τους, ύστερα από την υποβολή σχετικής αίτησης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μεταναστευτικό: Μόλις ένας στους 10 που δήλωνε «ανήλικος» αποδείχθηκε τελικά ανήλικος

Ελλάδα 11.11.2025
Τα πρώτα στοιχεία από το νέο πλαίσιο εξετάσεων, που εφαρμόζεται από τα τέλη Αυγούστου, δείχνουν εκτεταμένες ψευδείς δηλώσεις ηλικίας από παράνομους μετανάστες. Από τους 104, 59 άτομα ήταν ενήλικες,10 ήταν πράγματι ανήλικοι,35 φάκελοι παραμένουν σε εξέλιξη και το αποτέλεσμά τους αναμένεται.

Πρόβλεψη – «εφιάλτης» από ΟΟΣΑ: Το ΑΕΠ θα μειωθεί κατά 14% έως το 2060

Οικονομία 11.11.2025
Τρεις άξονες πολιτικής προτείνει ο οργανισμός

Τουρκία: Απαγόρευση του CHP και φυλάκιση έως 2.352 χρόνια για Ιμάμογλου ζητεί ο εισαγγελέας

Κόσμος 11.11.2025
Υπενθυμίζεται ότι ο Ιμάμογλου βρίσκεται στη φυλακή από τον Μάρτιο εν αναμονή της δίκης του

Συνετρίβη τουρκικό μεταγωγικό C‑130 στη Γεωργία – Επιχειρήσεις διάσωσης σε εξέλιξη, δείτε βίντεο

Κόσμος 11.11.2025
Τουρκικό μεταγωγικό αεροσκάφος C-130, σε πτήση από το Αζερμπαϊτζάν, συνετρίβη στα σύνορα Αζερμπαϊτζάν-Γεωργίας, σύμφωνα με τουρικά ΜΜΕ

Απόβαση αγροτών και κτηνοτρόφων στο κέντρο της Αθήνας: Συγκέντρωση στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Ελλάδα 11.11.2025
Διεκδικούν την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, καθώς και τη στήριξη της κτηνοτροφίας που βρίσκεται σε κρίση λόγω της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

Ανακαλύφθηκε νέο είδος μέλισσας και ονομάστηκε «Λούσιφερ»

Κόσμος 11.11.2025
Πήρε το όνομά της από σειρά του Netflix

Η ομάδα με πρώην αστέρες της Premier League που ισοπεδώνει αντιπάλους

Αθλητικά Νέα 11.11.2025
Καλωσορίσατε σε ένα Sunday League που δεν έχετε ξαναδεί

Χάος σε κρουαζιέρα στην Καραϊβική: Τουρίστες βρέθηκαν ξαφνικά στο νερό όταν βυθίστηκε το καταμαράν που τους μετέφερε

Κόσμος 11.11.2025
Οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου Mein Schiff 1 βρέθηκαν ξαφνικά στη θάλασσα όταν το μικρό σκάφος που τους πήγαινε εκδρομή, βυθίστηκε

Ανοιξε ξανά για το κοινό το ανακαινισμένο σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ στη Θεσσαλονίκη

Πολιτισμός 11.11.2025
Εγκαινιάστηκε το σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ ανήμερα της 87ης επετείου του θανάτου του και έπειτα από μήνες εργασιών είναι προσβάσιμο σε επισκέπτες