E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αναστάτωση με μεθυσμένο επιβάτη σε πτήση προς Ρόδο ‑ Αρνούνταν να καθίσει, συνελήφθη μετά την προσγείωση

Ο επιβάτης φώναζε στο πλήρωμα, σύμφωνα με μαρτυρίες, ενώ νωρίτερα του είχαν αφαιρεθεί δύο μπουκάλια αλκοόλ

Δημοσίευση 10/4/2025 | 15:28

Αναστάτωση με μεθυσμένο επιβάτη σε πτήση προς Ρόδο ‑ Αρνούνταν να καθίσει, συνελήφθη μετά την προσγείωση

Αναστάτωση επικράτησε σε πτήση της Ryanair από το Μάντσεστερ προς τη Ρόδο την περασμένη εβδομάδα, όταν ένας επιβάτης που είχε καταναλώσει αλκοόλ αρνήθηκε να καθίσει για την προσγείωση, με αποτέλεσμα το πλήρωμα να τον δέσει με ιμάντες ασφαλείας στο κάθισμά του και ο πιλότος να ακυρώσει την αρχική κάθοδο του αεροσκάφους.

Ο επιβάτης φώναζε στο πλήρωμα, σύμφωνα με μαρτυρίες που επικαλείται η Daily Mail, ενώ νωρίτερα του είχαν αφαιρεθεί δύο μπουκάλια αλκοόλ και του είχε απαγορευτεί να καταναλώσει άλλα ποτά εν πτήσει. Η άρνησή του να συμμορφωθεί με τις οδηγίες ανάγκασε τον κυβερνήτη να διακόψει την προσγείωση, να κάνει κύκλο πάνω από το νησί και να επιχειρήσει ξανά.

Σε βίντεο που κυκλοφόρησε, μέλη του πληρώματος και επιβάτες φαίνονται να προσπαθούν να τον συγκρατήσουν, ενώ ακούγεται ένα μέλος της καμπίνας να φωνάζει: «Κάτσε κάτω τώρα».

Σε άλλο απόσπασμα, αστυνομικοί συνοδεύουν τον άνδρα προς την έξοδο του αεροσκάφους μετά την προσγείωση, καθώς οι επιβάτες παραμένουν στις θέσεις τους μέχρι να απομακρυνθεί.

Η 26χρονη Έμιλι, που κατέγραψε το περιστατικό, δήλωσε: «Η πτήση πήγαινε κανονικά μέχρι που το πλήρωμα ήρθε σε εμένα και τον σύντροφό μου και μας ρώτησε αν ταξιδεύουμε μαζί και αν μπορούμε να χωριστούμε, για να έρθει μια μικρή με τον πατέρα της μπροστά, λόγω ενός άνδρα που δημιουργούσε πρόβλημα». Όπως περιέγραψε, οι αεροσυνοδοί αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν δύο εφεδρικές ζώνες για να συγκρατήσουν τον άνδρα στη θέση του. «Ξανασηκώθηκε. Το πλήρωμα του φώναζε να καθίσει, εκείνος απειλούσε τους υπαλλήλους. Είχαν ήδη κατάσχει από πάνω του δύο μπουκάλια με ποτό».

Η ανακοίνωση της Ryanair


Εκπρόσωπος της Ryanair ανέφερε: «Το πλήρωμα της πτήσης από Μάντσεστερ προς Ρόδο στις 3 Απριλίου ειδοποίησε εκ των προτέρων τις Αρχές για έναν επιβάτη που προκάλεσε αναστάτωση. Κατά την άφιξη στο αεροδρόμιο Ρόδου, τον παρέλαβε η τοπική αστυνομία».

Η αεροπορική εταιρεία επανέλαβε τη δέσμευσή της σε πολιτική «μηδενικής ανοχής» απέναντι σε παρεκτροπές επιβατών, σημειώνοντας ότι «θα συνεχίσει να λαμβάνει αποφασιστικά μέτρα ώστε πλήρωμα και επιβάτες να ταξιδεύουν με ασφάλεια και σεβασμό, χωρίς αδικαιολόγητες διαταραχές».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μεταναστευτικό: Μόλις ένας στους 10 που δήλωνε «ανήλικος» αποδείχθηκε τελικά ανήλικος

Ελλάδα 11.11.2025
Τα πρώτα στοιχεία από το νέο πλαίσιο εξετάσεων, που εφαρμόζεται από τα τέλη Αυγούστου, δείχνουν εκτεταμένες ψευδείς δηλώσεις ηλικίας από παράνομους μετανάστες. Από τους 104, 59 άτομα ήταν ενήλικες,10 ήταν πράγματι ανήλικοι,35 φάκελοι παραμένουν σε εξέλιξη και το αποτέλεσμά τους αναμένεται.

Πρόβλεψη – «εφιάλτης» από ΟΟΣΑ: Το ΑΕΠ θα μειωθεί κατά 14% έως το 2060

Οικονομία 11.11.2025
Τρεις άξονες πολιτικής προτείνει ο οργανισμός

Τουρκία: Απαγόρευση του CHP και φυλάκιση έως 2.352 χρόνια για Ιμάμογλου ζητεί ο εισαγγελέας

Κόσμος 11.11.2025
Υπενθυμίζεται ότι ο Ιμάμογλου βρίσκεται στη φυλακή από τον Μάρτιο εν αναμονή της δίκης του

Συνετρίβη τουρκικό μεταγωγικό C‑130 στη Γεωργία – Επιχειρήσεις διάσωσης σε εξέλιξη, δείτε βίντεο

Κόσμος 11.11.2025
Τουρκικό μεταγωγικό αεροσκάφος C-130, σε πτήση από το Αζερμπαϊτζάν, συνετρίβη στα σύνορα Αζερμπαϊτζάν-Γεωργίας, σύμφωνα με τουρικά ΜΜΕ

Απόβαση αγροτών και κτηνοτρόφων στο κέντρο της Αθήνας: Συγκέντρωση στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Ελλάδα 11.11.2025
Διεκδικούν την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, καθώς και τη στήριξη της κτηνοτροφίας που βρίσκεται σε κρίση λόγω της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

Ανακαλύφθηκε νέο είδος μέλισσας και ονομάστηκε «Λούσιφερ»

Κόσμος 11.11.2025
Πήρε το όνομά της από σειρά του Netflix

Η ομάδα με πρώην αστέρες της Premier League που ισοπεδώνει αντιπάλους

Αθλητικά Νέα 11.11.2025
Καλωσορίσατε σε ένα Sunday League που δεν έχετε ξαναδεί

Χάος σε κρουαζιέρα στην Καραϊβική: Τουρίστες βρέθηκαν ξαφνικά στο νερό όταν βυθίστηκε το καταμαράν που τους μετέφερε

Κόσμος 11.11.2025
Οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου Mein Schiff 1 βρέθηκαν ξαφνικά στη θάλασσα όταν το μικρό σκάφος που τους πήγαινε εκδρομή, βυθίστηκε

Ανοιξε ξανά για το κοινό το ανακαινισμένο σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ στη Θεσσαλονίκη

Πολιτισμός 11.11.2025
Εγκαινιάστηκε το σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ ανήμερα της 87ης επετείου του θανάτου του και έπειτα από μήνες εργασιών είναι προσβάσιμο σε επισκέπτες