E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Νέες αποκαλύψεις για στέλεχος που συνελήφθη στη Ρόδο ‑ Τα εστιατόρια σε Ντουμπάι και Λίνδο

Την ώρα που γινόταν η επιχείρηση της ΕΛΑΣ, η σύζυγος ενός εκ των συλληφθέντων έγραψε στο Instagram: «Χρωστάω κάποια χαστούκια»

Δημοσίευση 20/3/2025 | 11:55

Νέες αποκαλύψεις για στέλεχος που συνελήφθη στη Ρόδο ‑ Τα εστιατόρια σε Ντουμπάι και Λίνδο

Ένα εκτεταμένο κύκλωμα διαφθοράς αποκαλύφθηκε στη Ρόδο, μετά από αστυνομική επιχείρηση που έφερε στο φως σοκαριστικά ευρήματα για υπαλλήλους της Πολεοδομίας.

Οι έρευνες της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίες ξεκίνησαν πριν από μήνες, οδήγησαν σε εφόδους σε σπίτια εμπλεκομένων, όπου βρέθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά, χρυσές λίρες και ακριβά ρολόγια.

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, στέλεχος της Πολεοδομίας Ρόδου, που πρόσφατα συνελήφθη στο πλαίσιο έρευνας για διαφθορά, φέρεται να προετοίμαζε το άνοιγμα εστιατορίων στο Ντουμπάι και στη Λίνδο.

Η αποκάλυψη αυτή εγείρει ερωτήματα σχετικά με την προέλευση των κεφαλαίων και τη σύνδεσή τους με τις κατηγορίες διαφθοράς που βαραίνουν τους εμπλεκόμενους. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης των «Αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ., η σύζυγος ενός εκ των συλληφθέντων στελεχών της Πολεοδομίας προχώρησε σε μια προκλητική ανάρτηση στο Instagram, γράφοντας: «Χρωστάω κάποια χαστούκια». Η συγκεκριμένη ανάρτηση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, καθώς ερμηνεύτηκε από πολλούς ως ένδειξη αλαζονείας ή ακόμα και προσπάθεια εκφοβισμού.

Υπενθυμίζεται ότι η επιχείρηση των «Αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ. οδήγησε στη σύλληψη επτά ατόμων, μεταξύ των οποίων και υψηλόβαθμα στελέχη της Πολεοδομίας Ρόδου. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν περιλαμβάνουν δωροδοκία, κατάχρηση εξουσίας και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία της έρευνας, οι εμπλεκόμενοι φέρονται να εξέδιδαν άδειες δόμησης με αντάλλαγμα χρηματικά ποσά, παραβιάζοντας τη νομοθεσία και δημιουργώντας ένα εκτεταμένο δίκτυο παράνομων συναλλαγών. Οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες προκειμένου να διαπιστώσουν το πλήρες εύρος της υπόθεσης, καθώς και ενδεχόμενες διασυνδέσεις με άλλες περιοχές ή πρόσωπα.

Η κοινή γνώμη παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εξελίξεις, καθώς η υπόθεση αυτή έρχεται να αναδείξει, για ακόμη μία φορά, τα βαθιά προβλήματα διαφθοράς στη δημόσια διοίκηση και την επιτακτική ανάγκη για διαφάνεια και λογοδοσία.

Εκβιασμοί και «τακτοποιήσεις» με το αζημίωτο

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, οι εμπλεκόμενοι απαιτούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά για να προχωρούν σε υπογραφές φακέλων και εγκρίσεις αδειών. Χαρακτηριστικό είναι το περιστατικό επιχειρηματία στον χώρο του τουρισμού, ο οποίος αν και είχε έτοιμο τον φάκελο της άδειάς του, βρέθηκε αντιμέτωπος με απαίτηση χρηματικού ποσού ύψους 50.000 ευρώ για να υπογραφεί το έγγραφο. Όταν αντέδρασε, η αρχική «ταρίφα» μειώθηκε στις 40.000 ευρώ.

Το κύκλωμα, όμως, δεν περιοριζόταν σε εκβιασμούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάλληλοι της Πολεοδομίας αναλάμβαναν τη διεκπεραίωση υποθέσεων, τις οποίες προωθούσαν σε συγκεκριμένους ιδιώτες μηχανικούς. Οι τελευταίοι προχωρούσαν σε αυθαίρετες κατασκευές, με την εγγύηση ότι στη συνέχεια θα «τακτοποιούνταν» μέσω πολεοδομικών ρυθμίσεων.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η δράση ενός εκ των συλληφθέντων, ο οποίος φαίνεται να έκανε αυτοβούλως ελέγχους σε οικοδομές, επιβάλλοντας πρόστιμα για πολεοδομικές παραβάσεις. Στη συνέχεια, μέσω τρίτων προσώπων, ζητούσε χρήματα προκειμένου να διαγραφούν οι παραβάσεις από το σύστημα.

Διαφθορά και πολυτελής ζωή στα social media

Η παράνομη δραστηριότητα των κατηγορουμένων φαίνεται να συνοδευόταν από προκλητική χλιδή, την οποία οι ίδιοι δε δίσταζαν να επιδεικνύουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι εικόνες τους με πολυτελή αυτοκίνητα και ακριβά ρολόγια είχαν τραβήξει την προσοχή, προκαλώντας σχόλια και εντείνοντας τις υποψίες γύρω από τη δράση τους.

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. – Έρευνες και κατασχέσεις

Σύμφωνα με τη Δημοκρατική της Ρόδου, οι αστυνομικές έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, με τις αρχές να προχωρούν σε κατ’ οίκον εφόδους, αναζητώντας περισσότερα αποδεικτικά στοιχεία. Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον 187.000 ευρώ σε μετρητά, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο ύπαρξης και άλλων περιουσιακών στοιχείων που αποκτήθηκαν μέσω παράνομων συναλλαγών.

Η έρευνα ξεκίνησε το 2024, όταν καταγράφηκαν οι πρώτες καταγγελίες, οι οποίες συνδυάστηκαν με πρόσθετα στοιχεία που προέκυψαν στη συνέχεια. Οι αρχές παρακολουθούσαν για μήνες τις κινήσεις των υπόπτων, πριν προχωρήσουν στην επιχείρηση - «σκούπα» που αποκάλυψε το κύκλωμα.

Οι επτά εμπλεκόμενοι παραμένουν υπό κράτηση και αργότερα αναμένεται να συναντηθούν με τους δικηγόρους τους, προκειμένου να προετοιμάσουν την υπερασπιστική τους γραμμή. Η υπόθεση αναμένεται να λάβει μεγάλες διαστάσεις, καθώς οι έρευνες συνεχίζονται με στόχο να διαπιστωθεί αν εμπλέκονται και άλλα πρόσωπα ή αν υπήρχε διασύνδεση του κυκλώματος με άλλες δημόσιες υπηρεσίες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γυναίκα χτυπήθηκε από κεραυνό έξω από εκκλησία και έπαθε ανακοπή – Διασώστες την επανέφεραν στη ζωή

E-Daily 3.Left Χτες
Η Ζαν Μένα χτυπήθηκε από κεραυνό έξω από εκκλησία στις ΗΠΑ και υπέστη καρδιακή ανακοπή

Δημιουργήθηκε ομάδα για τη διάσωση του λαγοκέφαλου – «Αξίζει προστασία και σεβασμό»

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Η αξία μιας ζωής δεν πρέπει να κρίνεται αποκλειστικά από τη χρησιμότητα»

ΠΑΟΚ ‑ Μπέβερεν 4‑1: Τεσσάρα ο Δικέφαλος στο ανεπίσημο ντεμπούτο Λίσι, με κέφια ο Ζαφείρης

Αθλητικά Νέα Χτες
Εξαιρετική η πρώτη εντύπωση του νέου ΠΑΟΚ - ο Ντέλιας καθόρισε το πρώτο ημίχρονο

Μαρία Καρυστιανού: Η απάντησή της για το δημοσίευμα περί αγοράς ακινήτου μέσω fund– «Ούτε καν το θυμάμαι»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η Μαρία Καρυστιανού έκανε λόγο για «εκβιασμούς», τους οποίους, όπως είπε, δεν αποδέχεται.

Η Μάρω Κοντού πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο μετά από δύο εβδομάδες

E-Daily 3.Left Χτες
Η ηθοποιός υπέστη κάκωση στο αριστερό ισχίο ύστερα από πέσιμο

Τι κρύβουν οι κόκκινοι φάκελοι του Πούτιν για το Καλίνινγκραντ ‑ ποιο είναι το μήνυμα προς το ΝΑΤΟ

E-Daily 3.Left Χτες
Ο Πούτιν συγκάλεσε εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας για τον ρωσικό θύλακα στη Βαλτική, με παρόντες τους επικεφαλής FSB, Αμυνας και Εσωτερικών.

Η Ιταλία ψήνεται στον καύσωνα: 5 νεκροί σε 24 ώρες σύμφωνα με τον ΠΟΥ

Κόσμος Χτες
Κανόνια νερού έξω από το Κολοσσαίο για τους τουρίστες

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ένοχοι 57 κατηγορούμενοι για παράνομες επιδοτήσεις ‑ Ποινές φυλάκισης έως τρία έτη

Ελλάδα Χτες
Σε 28 καταδικασθέντες επιβλήθηκαν επίσης χρηματικές ποινές από 500 έως 8.000 ευρώ, με τριετή αναστολή στην εκτέλεση των ποινών

Πέθανε η μητέρα της Αφροδίτης Νέστορα μετά επίθεση με γκαζάκια στο σπίτι της

E-Daily 2.TopNews Χτες
Την τελευταία της πνοή άφησε η μητέρα της Αφροδίτης Νέστορά μετά την εμπρηστική επίθεση στου σπίτι τους στη Θεσσαλονίκη

Ιταλία: Υπό έρευνα ο Αλεσάντρο Μπαστόνι για υπόθεση εκπόρνευσης ανήλικης

Κόσμος Χτες
Yπόθεση εκπόρνευσης ανηλίκων που συνδέεται με εταιρεία εκδηλώσεων στο Μιλάνο

Αεροπλάνο σε ουρανοξύστη του Πεκίνου: Τι αποκρύπτει η Κίνα για το σοκαριστικό περιστατικό

E-Daily 3.Left Χτες
Τέσσερις μέρες μετά τη συντριβή στον ψηλότερο πύργο της κινεζικής πρωτεύουσας, η κυβέρνηση τηρεί σιγή ιχθύος ενώ εικόνες και αναρτήσεις εξαφανίζονται από το διαδίκτυο.

«Χωρίς εγκέφαλο, καρδιά, πνεύμονες»: Θάνατος μυστήριο ναυτικού στη Βενεζουέλα, έλειπαν όργανά του

E-Daily 2.TopNews Χτες
H οικογένειά του ζήτησε επαναληπτική νεκροψία όταν παρέλαβε τη σορό έναν μήνα αργότερα, διαπιστώνοντας πως τους επεστράφη χωρίς όργανα