ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Μάχη Κωνσταντοπούλου – Ανδρουλάκη

Τα ευρήματα ανάβουν «φωτιές» στο πολιτικό σκηνικό

Από το NEWSROOM 
Δημοσίευση 19/3/2025 | 20:48
Δημοσκόπηση Opinion Poll: Μάχη Κωνσταντοπούλου – Ανδρουλάκη

Η Opinion Poll πραγματοποίησε δημοσκόπηση για το ACTION 24 και τα στοιχεία προκαλούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς Ζωή Κωνσταντοπούλου και Νίκος Ανδρουλάκης κονταροχτυπιούνται για τη δεύτερη θέση. Παράλληλα, τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ εξανεμίζονται, ενώ ο «άλλος» ξεπερνάει τον πρόεδρο του, Σωκράτη Φάμελλο.

Πιο αναλυτικά, στην ερώτηση «σε ποια θέματα πρέπει να ρίξει βάρος η κυβέρνηση» το 44,4% απάντησε αντιμετώπιση της ακρίβειας, το 22,6% στην τραγωδία των Τεμπών, το 12,8% στην αύξηση των εισοδημάτων, το 12,4% στη βελτίωση του ΕΣΥ, το 11,8% στις μεταφορές, το 11,1% στη θωράκιση της δικαιοσύνης, το 6,6% στα εθνικά θέματα και το 6,1% στην αντιμετώπιση των παθογενειών του κράτους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το σχετικό γράφημα:

Ως προς την καταλληλότητα για πρωθυπουργία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πρώτος, ενώ η Ζωή Κωνσταντοπούλου καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση και ο Νίκος Ανδρουλάκης την τρίτη. Το ενδιαφέρον όμως, εντοπίζεται στην περίπτωση του Σωκράτη Φάμελλου, όπου όχι μόνο τερματίζει τελευταίος, αλλά χαμηλότερα και από την επιλογή «άλλος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα:

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται πρώτη και με διαφορά, καθώς λαμβάνει 23,6%. Για τη δεύτερη θέση γίνεται μάχη όμως, με την Πλεύση Ελευθερίας να παίρνει 13,3%, ρίχνοντας στην τρίτη θέση το ΠΑΣΟΚ με 12%.

Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να υποχωρεί ακόμα περισσότερο, λαμβάνοντας 5%, ενώ το κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη δεν κερδίζει από την πτώση της πρώην παράταξης του, καθώς παίρνει 2% και μένει εκτός Βουλής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά, η πρόθεση ψήφου επί των έγκυρων:

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ