E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τέμπη, προανακριτική: Ο Τριαντόπουλος ζητά την παραπομπή του στη Δικαιοσύνη

Ο Χρήστος Τριαντόπουλος θέτει εαυτόν στη διάθεση της Δικαιοσύνης, ενώ νωρίτερα συστάθηκε η Προανακριτική Επιτροπή για τη διερεύνηση της υπόθεσης της τραγωδίας των Τεμπών.

Δημοσίευση 18/3/2025 | 18:44

Τέμπη, προανακριτική: Ο Τριαντόπουλος ζητά την παραπομπή του στη Δικαιοσύνη

Λίγες ώρες αφού τα 27 μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής για τα Τέμπη εξέλεξαν ως πρόεδρο τον Παναγή Καππάτο, ο εξεταζόμενος πρώην υπουργός Χρήστος Τριαντόπουλος με ανάρτησή του ζητά από την Προανακριτική να αποφασίσουν άμεσα την παραπομπή του σε φυσικό δικαστήριο.

Συγκεκριμένα ο Χρήστος Τριαντόπουλος σε ανάρτησή του αναφέρει:


«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε και μέλη της Επιτροπής, Όπως γνωρίζετε, μετά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής συστάθηκε η Επιτροπή σας, η οποία οφείλει να εξετάσει με ακεραιότητα και αμεροληψία την αποδιδόμενη σε εμένα κατηγορία, όπως αυτή οριοθετήθηκε από την πρόταση του ΠΑΣΟΚ, πρόταση που υπερψήφισε, με δική μου προτροπή, η πλειοψηφία, ώστε να κριθεί εάν υπάρχουν οι απαιτούμενες απλές ενδείξεις, προς κίνηση σε βάρος μου ποινικής διώξεως για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Όπως εξ αρχής δήλωσα, είμαι απολύτως αθώος όσων η πρόταση τούτη μου αποδίδει, κάτι που προκύπτει από μια στοιχειώδη -πλην όμως ψύχραιμη- επισκόπηση και της πρότασης του ΠΑΣΟΚ, και προς τούτο άλλωστε και ήμουν ο πρώτος που ζήτησε τη διερεύνηση της υπόθεσης, προκειμένου καμία σκιά να μην πλανάται ως προς την Αλήθεια. Δυστυχώς, είναι εμφανές ότι διάγουμε μια περίοδο ακραίας πολιτικής πόλωσης όπου, κατά την άποψή μου, ένα τραγικό δυστύχημα που συγκλόνισε το πανελλήνιο έχει εργαλειοποιηθεί από την αντιπολίτευση, προς απόσπαση πρόσκαιρων πολιτικών ωφελημάτων.

Υπό αυτές τις συνθήκες, φοβούμαι πως το όποιο πόρισμα εκδώσει η Επιτροπή σας θα αποτελέσει αντικείμενο έντονης αμφισβήτησης και αντιπαράθεσης, η οποία μοιραία θα με ακολουθεί στο υπόλοιπο του δημόσιου και ιδιωτικού βίου μου. Και η ακεραιότητά μου, στα μάτια των συμπολιτών μου, είναι κάτι που δεν είναι, για εμένα τουλάχιστον, διαπραγματεύσιμο.Επειδή λοιπόν δεν θα ήθελα η κρίση σας, επί της υποθέσεώς μου, να εκληφθεί ως ενδεχομένως εδραζόμενη στην πολιτική και κομματική ταυτότητα των μελών της Επιτροπής σας, επιθυμία μου είναι, όσο παράδοξο και εάν τούτο εκ πρώτης μπορεί να φαντάζει, να κριθώ από την τακτική Δικαιοσύνη, κατά τα προβλεπόμενα στο Σύνταγμα και στη νομοθεσία περί ευθύνης υπουργών, αφού οι εισαγγελικοί και δικαστικοί λειτουργοί διαθέτουν εγγυημένη ανεξαρτησία και αμεροληψία, αλλά και αυξημένες γνώσεις και κύρος.

Από την πρώτη στιγμή της εμπλοκής μου στην πολιτική, θεωρώ ακράδαντα και το ακολουθώ, πως η στάση, η πορεία και οι επιλογές ενός πολιτικού πρέπει να συνιστούν παράδειγμα για την κοινωνία και την πατρίδα που θέλουμε να έχουμε για τα παιδιά μας και τις επόμενες γενιές. Επαναλαμβάνω ότι δεν έχω τίποτα να κρύψω, ούτε να φοβηθώ. Έχω απόλυτη πίστη στην αθωότητά μου και τυφλή εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, η οποία και επιθυμώ να με κρίνει απευθείας, ως σας ζητώ δια της παρούσας να πράξετε, λαμβάνοντας σχετική απόφαση.»

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΑΔΕ πατά το κουμπί για 1,5 εκατ. προσυμπληρωμένες δηλώσεις την Παρασκευή

Οικονομία 22.04.2025
Τι ισχύει για την αυτόματη υποβολή και τον υπολογισμό φόρου

Πώς θα κινηθούν σήμερα λεωφορεία, μετρό και τραμ

Ελλάδα 22.04.2025
Ανά πόση ώρα θα ξεκινούν οι συρμοί του Μετρό - Σε ισχύ ο Δακτύλιος από σήμερα

Νέοι και ελεύθεροι επαγγελματίες στο ραντάρ της κυβέρνησης

Πολιτική 22.04.2025
Ένταση στους ρυθμούς της κυβερνητικής καθημερινότητας, με τον πρωθυπουργό να δίνει τον τόνο τις επόμενες μέρες

Πάτρα: Εκτός κινδύνου η γιατρός που συγκρούστηκε με τρένο ‑ «Ζει από θαύμα», λέει ο σύζυγός της

Ελλάδα 22.04.2025
Στο Ρίο, νοσηλεύεται η γιατρός, που τραυματίστηκε όταν το αυτοκίνητό της, συγκρούστηκε με τρένο, στην Πάτρα

Απρόβλεπτο καιρό φέρνει η περίοδος των «Ψυχρών Λιμνών» – Πότε θα ξεκινήσουν οι βροχές

Καιρός 22.04.2025
Γενικά άστατος θα παρουσιαστεί ο καιρός σήμερα Τρίτη του Πάσχα 22 Απριλίου - Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες

Φαράγγι της Σαμαριάς: Νεαρός έπεσε από ύψος 25 μέτρων ‑ Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης

Ελλάδα Χτες
Κινητοποιήθηκε και ελικόπτερο της Πυροσβεστικής για την διάσωση του νεαρού

Σε ακρωτηριασμό δύο δακτύλων του χεριού του υποβλήθηκε ο Αρης Μουγκοπέτρος που τραυματίστηκε από έκρηξη κροτίδας

Ελλάδα Χτες
Η κροτίδα εξερράγη στα χέρια του, κατά τη διάρκεια παραδοσιακού γλεντιού στα Τριπόταμα Αχαΐας

Μεγάλη θλίψη – Γνωστή δημοσιογράφος πέθανε τη Μεγάλη Εβδομάδα

Ελλάδα Χτες
Η συγκινητική ανακοίνωση της οικογένειας μέσω Facebook

Επιστρέφουν οι εκδρομείς του Πάσχα: Καθυστερήσεις στην Αθηνών‑Κορίνθου και στα διόδια του Ρίο

Ελλάδα Χτες
Η επιστροφή των εκδρομέων ξεκίνησε νωρίτερα από το συνηθισμένο - Τουλάχιστον 2.500 αυτοκίνητα ανά ώρα στο ρεύμα προς Αθήνα

Πάσχα 2026: Ποια ημερομηνία θα εορταστεί του χρόνου

Ελλάδα Χτες
Πολύ νωρίτερα θα πέσει το Πάσχα το 2026

Ποιοι είναι οι 8 επικρατέστεροι διάδοχοι του Πάπα Φραγκίσκου ‑ Ανάμεσά τους δύο μαύροι και ένας Ασιάτης

Κόσμος Χτες
Η Καθολική Εκκλησία εισέρχεται σε μια νέα περίοδο αναμονής και αποφάσεων - Το Κονκλάβιο των καρδιναλίων καλείται να επιλέξει τον επόμενο Ποντίφικα