E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily
Αννα Κυριακού: Από τη φτώχεια της Κατοχής μέχρι το Εθνικό Θέατρο και τις «Τρεις Χάριτες»

Ο zohós εγκαινιάζει τη νέα σεζόν με μια ακόμα Side by Side γαστρονομική εμπειρία

Την Πέμπτη, 6 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε το πρώτο Side by Side event της χρονιάς στο πιο cozy καταφύγιο γαστρονομίας της πόλης, στο εστιατόριο zohós

Δημοσίευση 12/3/2025 | 16:12

Ο zohós εγκαινιάζει τη νέα σεζόν με μια ακόμα Side by Side γαστρονομική εμπειρία
Douglas Martin Eveleigh, Μπάμπης Δούκας.

Με τη φιλοσοφία του δημιουργικού sharing ο zohós αγκαλιάζει το πνεύμα του «μεζέ» και τη χαρά του να μοιραζόμαστε πρωτότυπα, γευστικά πιάτα γιορτάζοντας την επίσημη έναρξη της άνοιξης με ένα ξεχωριστό concept συνεργασίας.

Ο Σάκης Βενέτης, Group executive chef Electra Hotels & Resorts, άνοιξε τις πόρτες της κουζίνας του για να υποδεχθεί τον Αλέξανδρο Καρακατσάνη. Οι δύο ταλαντούχοι σεφ ένωσαν τις δυνάμεις τους και συνδημιούργησαν ένα αποκλειστικό μενού υψηλής γαστρονομίας για μία και μόνο βραδιά. Αντλώντας έμπνευση από την ελληνική φύση, η συνέργεια αυτή ανέδειξε τη φιλοσοφία του zohós που βασίζεται στη συνεργασία με ντόπιους αγρότες, κτηνοτρόφους και ψαράδες, στη χρήση εποχικών πρώτων υλών και στη βιώσιμη προσέγγιση της κουζίνας.

Οι εκλεκτοί καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους δύο σεφ και να οδηγηθούν στις ξεχωριστές γευστικές διαδρομές του pop up μενού τους όπου κάθε πιάτο ήταν ένας καμβάς ευωδιαστών αρωμάτων, ανοιξιάτικων χρωμάτων και ισορροπημένων γεύσεων που ξυπνούσε τις αισθήσεις αποτίνοντας φόρο τιμής στον πλούτο της ελληνικής γης.

Η εμπειρία ολοκληρώθηκε με επιλεγμένες ετικέτες κρασιών από το Κτήμα Σκούρας, που ανέδειξαν τις Side by Side γεύσεις παντρεύοντας αρμονικά την ελληνική γαστρονομική παράδοση και οινική κουλτούρα.

Ο θεσμός του Side by Side που ξεκίνησε πέρσι, γιορτάζει το πνεύμα συνεργασίας και την καινοτομία και αναμένεται να συνεχιστεί με νέα θεματολογία και ξεχωριστές μαγειρικές συναντήσεις. Κάθε φορά, ένας νέος guest chef θα ενώνεται με την ομάδα του zohós διαμορφώνοντας ένα μοναδικό γευστικό αφήγημα όπου η γαστρονομία γίνεται εμπειρία και η αυθεντική παράδοση συνδιαλέγεται με τη σύγχρονη δημιουργικότητα.

Φωτογραφίες: Μπάμπης Δούκας, Douglas Martin Eveleigh.

Zohos – Ναυάρχου Νικοδήμου 18-20, Πλάκα 105 57. Τ. 210 3370035

https://www.electrahotels.gr/el/hotels/electra-palace-athens/restaurants/zohos/ 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ουγγρο‑Ελληνική εκδήλωση Γαστρονομίας & Επιχειρηματικότητας στην Αθήνα

Better life Χτες
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2025, στις 13:45, στο Athens Marriott Hotel (Aegean Sea Ballroom, Λ. Συγγρού 385, 17564 Αθήνα)

Η KAFEA TERRA με το brand Dimello γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ

Δράσεις 10.10.2025
Με μια βιωματική δράση στον Πειραιά, σε συνεργασία με την incommon

«Πατάτες Τηγανητές» – Η νέα σόλο παράσταση του Ζήση Ρούμπου στο Loft Kapnikareas των TGI FRIDAYS™

Better life 07.10.2025
Από 22 Οκτωβρίου και κάθε Τετάρτη, υποδέχονται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τον αγαπημένο κωμικό Ζήση Ρούμπο

Η NBG Pay ενεργοποιεί το Tap to Pay στο iPhone για τους πελάτες της στην Ελλάδα

Better life 07.10.2025
Η NBG Pay είναι μια πρωτοπόρος εταιρεία στον τομέα υπηρεσιών ψηφιακών πληρωμών, με την αξιοπιστία της Εθνικής Τράπεζας