E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σεισμός 4.7 Ρίχτερ στη Ζαχάρω ‑ «Χωρίς ζημιές» λέει ο δήμαρχος της πόλης

Σεισμός μεγέθους 4.7 της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε τα ξημερώματα της Κυριακής την Ζαχάρω Ηλείας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 9/3/2025 | 10:16

Σεισμός 4.7 Ρίχτερ στη Ζαχάρω ‑ «Χωρίς ζημιές» λέει ο δήμαρχος της πόλης

«Δεν έχουν αναφερθεί, τουλάχιστον μέχρι τώρα, ζημιές από την σεισμική δόνηση των 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα, με επίκεντρο κοντά στην Νέα Φιγαλεία», ανέφερε, μιλώντας στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Ζαχάρως, Κώστας Μητρόπουλος.

Όπως πρόσθεσε ο δήμαρχος, «σε επικοινωνίες που είχα, τόσο με την πολιτική προστασία, όσο και με τα μέλη των τοπικών συμβουλίων που έκαναν μία πρώτη αυτοψία, δεν μου ανέφεραν κάτι το σημαντικό».

«Βέβαια», όπως επεσήμανε, «η σεισμική δόνηση ήταν έντονη και όπως ήταν επόμενο υπήρξε μία ανησυχία στον πληθυσμό, κυρίως λόγω της ώρας που σημειώθηκε».

Πάντως, όπως συμπλήρωσε ο Κώστας Μητρόπουλος, «οι έλεγχοι θα συνεχιστούν μέσα στην ημέρα, ώστε να έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα».

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η σεισμική δόνηση των 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ εκδηλώθηκε στις 2:13 τα ξημερώματα και το επίκεντρο ήταν έξι χιλιόμετρα βόρεια, βορειοδυτικά της Νέας Φιγαλείας στην νότια Ηλεία, ενώ το εστιακό βάθος προσδιορίστηκε στα 20 χιλιόμετρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φωτιά στην Ύδρα ‑ Τοξικός καπνός στον αέρα

Ελλάδα 08.06.2025
Καίει στον χώρο εναπόθεσης απορριμμάτων

Δημήτρης Γιαννακόπουλος για Φουρνιέ: «Ο κάθε αθλητής μπορεί να κάνει ό,τι χειρονομία θέλει και να μην τιμωρείται;»

Αθλητικά Νέα 08.06.2025
«Οι αποφάσεις αυτές βοηθάνε; Εγώ νομίζω δε βοηθάνε» σχολίασε ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Καιρός: Εκτοξεύεται στους 38 βαθμούς ο υδράργυρος τη Δευτέρα

Καιρός 08.06.2025
Από την Τρίτη θα υποχωρήσει η ζέστη

Πλοίο «Madleen»: Με εντολή Ισραήλ εμποδίζεται να φτάσει στη Γάζα

Κόσμος 08.06.2025
Ανάμεσα στους επιβάτες του και η Γκρέτα Τούνμπεργκ

Ο Τραμπ συγχαίρει την Εθνοφρουρά μετά από δύο ημέρες βίας στο Λος Αντζελες

Κόσμος 08.06.2025
«Δε θα ανεχτούμε τις πορείες της Αριστεράς» το μήνυμα του Τραμπ, ο οποίος επιτέθηκε και στη δήμαρχο λέγοντας πως είναι «ανίκανη»

Εννέα γυναίκες κατά του Τζάρεντ Λέτο ‑ Οι κατηγορίες

Κόσμος 08.06.2025
Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο Τζάρεντ Λέτο φέρεται να φλέρταρε με ανήλικες, να έκανε σeξoυαλικά υπονοούμενα και να προέβη σε ακατάλληλες πράξεις

Ανακάλυψη ‑ ορόσημο: Βρέθηκε το μεγαλύτερο κοίτασμα χαλκού, χρυσού και αργύρου των τελευταίων 30 ετών

Κόσμος 08.06.2025
Η είδηση προκαλεί ήδη έντονο ενδιαφέρον από τη διεθνή κοινότητα, τόσο επιστημονικά όσο και οικονομικά

Συγκλονίζει ο Αρης Μουγκοπέτρος: «Δεν ήξερα ότι ο φίλος μου θα μου δώσει μία χειροβομβίδα»

Ελλάδα 08.06.2025
«Το μόνο που θυμάμαι είναι ότι τον ρώτησα `τι ήταν αυτό που μου έδωσες ρε;` κι εκείνον να φωνάζει `τον σκότωσα`»

Σεισμός στον Αγιο Όρος: Δεν ξέρουν οι σεισμολόγοι που είναι το ρήγμα

Ελλάδα 08.06.2025
«Ευελπιστούμε ότι πρόκειται για τον κύριο σεισμό», δήλωσε ανήσυχος ο Ευθύμης Λέκκας

Σοβαρά επεισόδια στο Λος Αντζελες για τις μαζικές συλλήψεις μεταναστών: Στους δρόμους η Εθνοφρουρά

Ελλάδα 08.06.2025
Περισσότεροι από 40 άνθρωποι συνελήφθησαν χθες Σάββατο στο Λος Αντζελες επειδή αντιτάχθηκαν σε μέλη της ομοσπονδιακής υπηρεσίας μετανάστευσης (ICE)