E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Career Path Youth στις 12 Μαρτίου στο 3ο Γενικό Λύκειο Τρίπολης

Με την υποστήριξη του E-Daily.gr

Επαγγελματικός προσανατολισμός και συμβουλευτική για μαθητές γυμνασίου και λυκείου

Δημοσίευση 7/3/2025 | 10:49

Career Path Youth στις 12 Μαρτίου στο 3ο Γενικό Λύκειο Τρίπολης
skywalker.gr
ΤΡΙΠΟΛΗ
Ημερομηνία: 12/03/2025
ΜΑΡ 2025
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Ωρα προσέλευσης: 09:00 - 13:30

3ο ΓΕ.Λ. Τρίπολης (Πελάγους 1, ΤΚ: 22132, Τρίπολη)

Το skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αφορούν την εκπαίδευση, σε συνεργασία με το 3ο ΓΕ.Λ. Τρίπολης διοργανώνει τη δράση Career Path Youth την Τετάρτη 12 Μαρτίου από τις 09:00 έως τις 13:30. Θα πραγματοποιηθεί στο 3ο ΓΕ.Λ. Τρίπολης (Πελάγους 1, ΤΚ: 22132, Τρίπολη) για τους μαθητές της A’, Β’ και Γ’ Τάξης των Γενικών Λυκείων.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους!

Το Career Path Youth αποτελεί μια διά ζώσης εκπαιδευτική δράση σχετικά με τον επαγγελματικό προσανατολισμό και τη συμβουλευτική των μαθητών γυμνασίου και λυκείου. Βασικός στόχος της συγκεκριμένης δράσης είναι η ενημέρωση των μαθητών γυμνασίου και των γενικών και επαγγελματικών λυκείων για το περιεχόμενο των σχολών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, τη διαδικασία εισαγωγής σε αυτές αλλά και τη διασύνδεση των σπουδών τους με τη σύγχρονη αγορά εργασίας.

Επιπλέον, η δράση Career Path Youth περιλαμβάνει συμβουλευτική σχετικά με τις τεχνικές διαχείρισης του άγχους κατά την προετοιμασία για τις εξετάσεις αλλά και με τους τρόπους διαχείρισης του χρόνου και οργάνωσης της μελέτης των υποψηφίων.

Απευθύνεται σε μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, γονείς, υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων, καθώς και σε εκπαιδευτικούς.

Κατά τη διάρκεια της δράσης Career Path Youth που πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου οι επισκέπτες και οι μαθητές Α’, Β΄ και Γ΄ ΓΕ.Λ. θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τα εξής:

Από τις 09:00 έως τις 10:30 ο κύριος Γιώργος Αγγουράς, Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού, EMPLOY EDU θα ενημερώσει τους μαθητές της Α΄ Τάξης ΓΕ.Λ. για το πώς μπορούν να κάνουν μια επιλογή σταδιοδρομίας (Οι τέσσερις πυλώνες, Τι μας φέρνει η αγορά εργασίας, Επαγγέλματα για το παρόν και το μέλλον). Θα αναφέρει σημαντικά παραδείγματα επαγγελμάτων που συνδέονται με τα χαρακτηριστικά και τις ανάγκες της εποχής μας αλλά και του μέλλοντος, σύμφωνα με τις τάσεις της αγοράς εργασίας. Θα μιλήσει για τη διεπιστημονικότητα ως παράγοντα διαμόρφωσης της σταδιοδρομίας και των επιλογών. Συγκεκριμένα θα εξηγήσει τι σημαίνει διεπιστημονικότητα, ποιους αφορά και πώς την αξιοποιούμε, ενώ παράλληλα θα δώσει έμφαση στο λύκειο, τη διάρθρωσή του και τις εκπαιδευτικές επιλογές που μας δίνει. Τέλος, θα παρουσιαστούν αναλυτικά τα πεδία, οι αντίστοιχες σχολές τους, θα δοθούν διευκρινίσεις για την ελάχιστη βάση εισαγωγής (ΕΒΕ) αλλά και θα τονιστεί η αξία των δεξιοτήτων στην επιλογή των σπουδών και μετέπειτα στην αγορά εργασίας.

Από τις 11:30 έως τις 13:00 στο ίδιο πλαίσιο του επαγγελματικού προσανατολισμού, ο κύριος Γιώργος Αγγουράς, Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού, EMPLOY EDU θα ενημερώσει τους μαθητές της Β΄ και Γ΄ Τάξης ΓΕ.Λ. για τις σχολές, τις σπουδές και τα επαγγέλματα του μέλλοντος. Συγκεκριμένα, θα παρουσιάσει τα χαρακτηριστικά της ιδανικής επιλογής σταδιοδρομίας, το πώς διαμορφώνεται η σύγχρονη πραγματικότητα στην αγορά εργασίας, ποια είναι τα επαγγέλματα του μέλλοντος, τα χαρακτηριστικά τους και πώς μπορούμε να τα αναγνωρίσουμε. Θα μιλήσει για την αξία της διεπιστημονικότητας, για το ποιους αφορά και πώς μπορούμε να την αξιοποιήσουμε, για τα τμήματα του μηχανογραφικού δελτίου ανά επιστημονικό πεδίο, τα δικαιώματα αλλά και τις παγίδες στο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Τέλος, θα επισημάνει σημαντικές λεπτομέρειες για τα τμήματα που απαιτούν προσοχή κατά την επιλογή τους, τις μετεγγραφές, τις παραγωγικές σχολές αλλά και όσα πρέπει να προσέξουν οι μαθητές ώστε να μην απομακρυνθούν από τους στόχους τους.

Στο πλαίσιο τη συμβουλευτικής για τη διαχείριση του μαθητικού άγχους από τις 10:30 έως τις 11:00 για τους μαθητές της Α΄ Τάξης ΓΕ.Λ. και από τις 11:00 έως τις 11:30 για τους μαθητές της Β΄ και Γ΄ Τάξης ΓΕ.Λ. ο κύριος Ορέστης Στουραΐτης, Ψυχολόγος-Εκπαιδευτικός, MSc Κλινικής Ψυχολογίας θα μιλήσει για το άγχος των εξετάσεων και τα αίτιά του, το πώς μπορεί κανείς να αναγνωρίζει τα συμπτώματα αλλά και για τις τεχνικές αποτελεσματικής διαχείρισής του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

29ο Παζάρι Βιβλίου 2026

Cityλάιφ 20.01.2026
Στην Πλατεία Κλαυθμώνος από τις 23 Ιανουαρίου – 15 Φεβρουαρίου 2026, 200 Εκδότες – Χιλιάδες Βιβλία – Τιμές από 1 €

Η Δούκισσα της Πλακεντίας

Θέατρο+Χορός 07.01.2026
ΘΕΑΤΡΟ ΒΕΑΚΗαπό 08/01 έως 21/02

Kapten album presentation @Thessaloniki ‑ Eightball Club

Μουσική 12.12.2025
New Date Added!

Super Stereo live στη Θεσσαλονίκη

Μουσική 11.12.2025
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ12/12

Afterglow Party στην Αρχιτεκτονική Live Stage στο Γκάζι

Nightλάιφ 09.12.2025
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ27/128€

ALTERN 8 ‑ 35 years Anniversary Tour ‑ Plex

Μουσική 09.12.2025
Resident Dj’ s: Greg Staikos – Junior SP - Show Starts: 22:00 | Entrance fee: 15€

Το Red Xmas ξαναχτυπά στον παλμό της πόλης!

Nightλάιφ 09.12.2025
Οι εθελοντές του InfinityGreece σε περιμένουν για να διασκεδάσετε παρέα τα Χριστούγεννα με νέους από όλη την πόλη σε ένα πάρτι που δεν έχει προηγούμενο

Battle of the best 2025

Θέατρο+Χορός 05.12.2025
ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΛΕΤΩΝ Α.Π.Θ.14/12

The Meet Market Xmas Edition ‑ 10 μέρες Χριστουγέννων

Cityλάιφ 03.12.2025
ΠΑΛΙΟ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ ΟΣΥαπό 12/12 έως 21/12