E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Την Τετάρτη καταθέτει το ΠΑΣΟΚ την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να τη στηρίξουν - Χρειαζόμαστε πολιτική αλλαγή που να σέβεται τον λαό σημείωσε σε δηλώσεις του

Δημοσίευση 27/2/2025 | 17:54

Την Τετάρτη καταθέτει το ΠΑΣΟΚ την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης

Την Τετάρτη θα προχωρήσει στην κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας προς την κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ, όπως ανακοίνωσε από το βήμα της βουλής ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης. Παράλληλα, κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να στηρίξουν την πρόταση του ΠΑΣΟΚ.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ είχε αναφέρει για την πρόταση δυσπιστίας:

«Όταν καταθέτεις πρόταση δυσπιστίας το κάνεις για να φύγει η κυβέρνηση και να γίνουν εκλογές. Δεν ζητάω συνέχεια εκλογές γιατί είναι μια παλαιοκομματική νοοτροπία. Οι εκλογές είναι στα χέρια του πρωθυπουργού. Στα δικά μου τα χέρια υπάρχει ένα εργαλείο για να γίνουν εκλογές: Η πρόταση δυσπιστίας. Και θα την κάνουμε την επόμενη εβδομάδα».

Ο κ. Ανδρουλάκης ερωτηθείς για τις δημοσκοπήσεις και τη διαφαινόμενη δυσκολία σχηματισμού της επόμενης κυβέρνησης, σχολίασε: «ωραίες οι δημοσκοπήσεις, αλλά υπάρχει και ο λαός που ψηφίζει».

«Αν γίνουν εκλογές ο λαός θα επιλέξει... Χρειαζόμαστε πολιτική αλλαγή που να σέβεται τον λαό», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στο πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε: «Νομίζω ότι όποιος είδε τη συνέντευξη Τύπου, εντόπισε τα στοιχεία τα οποία εδώ και πολλούς μήνες εμείς έχουμε επικεντρώσει το ενδιαφέρον και καταλήγει σε ένα συμπέρασμα: υπάρχουν βαριές ευθύνες από την κυβέρνηση της ΝΔ, εγκληματικά λάθη, για αυτό και θα πάρω άμεσα πρωτοβουλία για να κατατεθεί πρόταση δυσπιστίας»

Ο κ. Ανδρουλάκης, σημείωσε επίσης: «Το πόρισμα αυτό δείχνει ότι η 717, δηλαδή η σύμβαση για την υλοποίηση της τηλεδιοίκησης, είναι ένα κρίσιμο στοιχείο για να μην είχε συμβεί ποτέ αυτή η τραγωδία. Τι είπαν λοιπόν σήμερα αυτοί οι άνθρωποι; Ό,τι είπε στην αρχή και η τριμελής Επιτροπή: ότι αν υπήρχε τηλεδιοίκηση, τα δυο αυτά τρένα δεν θα είχαν συγκρουστεί ποτέ. Όταν κάναμε προανακριτική για αυτό ακριβώς το θέμα, τι ψήφισε η ΝΔ; Όχι. Δηλαδή δεν επέτρεψε ο υπουργός που έχει την ευθύνη της υλοποίησης του έργου να πάει στη Δικαιοσύνη και να αναλάβει τις ευθύνες του ο κ. Καραμανλής. Αντί αυτού τον καταχειροκροτούσαν».

«Δεύτερο ζήτημα, τραγωδία. Ακούσατε ότι υπάρχει η ανάφλεξη, η έκρηξη, όπου έχασαν τη ζωή τους 5-7 άνθρωποι πέρα από αυτούς που σκοτώθηκαν την ώρα της σύγκρουσης. Η ανάφλεξη προέρχεται από άγνωστο καύσιμο, άρα 2 χρόνια κυβέρνηση και πρωθυπουργός κορόιδευαν τον ελληνικό λαό, τον παραπλανούσαν για ένα πολύ κρίσιμο ζήτημα, δείχνοντας ότι επί της ουσίας έκαναν ό,τι μπορούσαν για να αποκρύψουν τις πολιτικές τους ευθύνες. Γιατί είναι άγνωστο το καύσιμο; Διότι κάποιοι εκείνες τις κρίσιμες ώρες χωρίς να υπάρχει καμία παραγγελία της Δικαιοσύνης, πήγαν έκαναν μια σύσκεψη και αποφάσισαν να αλλοιωθεί ο χώρος, με αποτέλεσμα να καθυστερήσουν πάρα πολύ οι δειγματοληψίες και να μην μπορεί σήμερα το πόρισμα να έχει στοιχεία από εκείνες τις κρίσιμες ώρες και να μας πει ποιο καύσιμο είναι υπεύθυνο για την ανάφλεξη αυτή. Αυτό δεν είναι συγκάλυψη και απόκρυψη στοιχείων;»

«Σύμφωνα με το πόρισμα αυτό, ο κ. Φλωρίδης έπρεπε να παραμείνει υπουργός μέχρι σήμερα;» επεσήμανε στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. «Μας έλεγε ότι όσοι λένε για μπάζωμα είναι για τα μπάζα. Εάν δεν σεβάστηκαν την ιερότητα του χώρου, ουσιαστικά το μπάζωμα ήταν κρίσιμος κρίκος για την αλλοίωση των στοιχείων. Εάν υπήρχε ευθιξία, βεβαίως έπρεπε να είχε παραιτηθεί».

«Στην εξεταστική δεν επέτρεψαν να έρθει ο Τριαντόπουλος, ο άνθρωπος που είναι από την πρώτη στιγμή εκεί. Δηλαδή ήρθαν υπουργοί προ 15 ετών και δεν επέτρεψε η ΝΔ να έρθει ο κρίσιμος μάρτυρας. Βγαίνει ο πρωθυπουργός μετά από 2 χρόνια και λέει "δεν ήταν και η καλύτερη στιγμή". Και ποιος τους διόρισε μετά υπουργούς;».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αποχωρεί ο Μάικ Γουόλτς από σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Τραμπ – Εμπλοκή με διαρροή απόρρητης συνομιλίας

Κόσμος Χτες
Σε αναταραχή ο Λευκός Οίκος μετά την αποχώρηση του συμβούλου εθνικής ασφάλειας Μάικ Γουόλτς, ο οποίος φέρεται να ενέπλεξε δημοσιογράφο σε απόρρητη συνομιλία για στρατιωτικά χτυπήματα στην Υεμένη.

Τραγωδία στο Κερατσίνι: Νεκρός ο Σπύρος Σέββος – Βρέθηκε απαγχονισμένος σε αποθήκη

Ελλάδα Χτες
Είχε εξαφανιστεί το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας (28/04) - Τον βρήκε νεκρό μέλος της οικογένειάς του ενώ είχε γράψει και σημείωμα

Η «μαύρη» φυλακή του Ταγκανρόγκ: Βασανιστήρια, εξευτελισμοί και ο θάνατος της δημοσιογράφου Βικτόρια Ρόσκινα

Ελλάδα Χτες
Η φυλακή Ταγκναρόγκ βρίσκεται κοντά στη Μαριούπολη - Τα βασανιστήρια είχε αναλάβει ειδική ομάδα της FSB - Οι συγκλονιστικές μαρτυρίες

Σύλληψη κατασκόπου στην Αλεξανδρούπολη: Οι οδηγίες μεταμφίεσης και ο ρόλος της «μαμάς Ρωσίας»

Ελλάδα Χτες
Σύμφωνα με πληροφορίες το υλικό που βρέθηκε στο κινητό του ήταν από τον τελευταίο μήνα

Καιρός: Καλοκαίρι... αγνοείται φέτος ‑ Τι δείχνει πρόβλεψη για την Ελλάδα

Καιρός Χτες
Με την ομπρέλα ανά... χείρας φαίνεται πως θα περάσουμε το φετινό καλοκαίρι

Τέμπη: Αυτός είναι ο λόγος της απόλυσης του Κώστα Γενηδουνιά από τη Hellenic Train

Ελλάδα Χτες
Οι αποκαλύψεις του μετά το οριστικό φινάλε

Ο Αρης Μουγκοπέτρος «καίει» τον φίλο του – Βίντεο‑σοκ από τη στιγμή που του φιλάει τα χέρια πριν του δώσει την κροτίδα

Ελλάδα Χτες
«Ήξερε τι μου έδινε, προσπάθησε άλλες δύο φορές να μου δώσει την κροτίδα»

ΗΠΑ και Ουκρανία υπέγραψαν τη συμφωνία για τις σπάνιες γαίες ‑ Τι κερδίζει η κάθε πλευρά

Κόσμος Χτες
Ο Τραμπ παίρνει αυτό που ζήτησε αλλά όχι στον βαθμό και με τους όρους που είχε προτείνει