E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο Κώστας Τασούλας νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας με 160 ψήφους

Αναμένεται να ορκιστεί στις 13 Μαρτίου

Δημοσίευση 12/2/2025 | 11:07

Ο Κώστας Τασούλας νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας με 160 ψήφους

Η Λούκα Κατσέλη συγκέντρωσε 29 ψήφους μετά την απόφαση της Νέας Αριστεράς να απόσχει από τη διαδικασία. 34 ψήφους ο Τάσος Γιαννίτσης, 14 ψήφους ο Κώστας Κυριακού, 39 βουλευτές ψήφισαν «παρών»

Ο Κώστας Τασούλας εξελέγη σήμερα, Τετάρτη (12.02.25) νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας με 160 ψήφους κι αναμένεται να ορκιστεί στις 13 Μαρτίου, όποτε κι ολοκληρώνεται η θητεία της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα.

Ύστερα από τρεις άκαρπες ψηφοφορίες στη Βουλή, σήμερα, στην τέταρτη, όπου απαιτούνταν 151 ψήφοι, ο Κώστας Τασούλας εξελέγη Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε ένα κλίμα πολιτικής πόλωσης στη «σκιά» των νέο βίντεο γύρω από την εθνική τραγωδία των Τεμπών, που έρχονται στο φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες.

Μάλιστα, η Μαρία Καρυστιανού με επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής ζήτησε να μη διεξαχθεί η σημερινή διαδικασία.

Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, μόλις έφτασε η σειρά της Ζωής Κωνσταντοπούλου, η ίδια δήλωσε «όχι στη συγκάλυψη» κι οι βουλευτές της Πλεύσης Ελευθερίας αποχώρησαν από την αίθουσα.

Όπως βλέπετε και στις παρακάτω φωτογραφίες, με την ανακοίνωση του αποτελέσματος, της εκλογής του Κώστα Τασούλα στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα της χώρας, η Βουλή ξέσπασε σε χειροκροτήματα.

Υπενθυμίζεται ότι στις προηγούμενες τρεις ψηφοφορίες, ο κ. Τασούλας είχε συγκεντρώσει από 160 ψήφους στην καθεμιά.

Η ανατροπή, λοιπόν, ως προς τη σημερινή διαδικασία αφορά τις ψήφους που συγκέντρωσε η προτεινόμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ Λούκα Κατσέλη, η οποία έλαβε 29 ψήφους έναντι 40 στις προηγούμενες ψηφοφορίες μετά την απόφαση της Νέας Αριστεράς να απόσχει από τη διαδικασία.

«Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες σε όλη τη χώρα απαίτησαν δικαιοσύνη και οξυγόνο για τη δημοκρατία μας, η αλαζονική κυβέρνηση Μητσοτάκη τους περιφρονεί. Σήμερα κλιμακώνει το καθεστωτικό της κατήφορο με την εκλογή Τασούλα ενός πολιτικού που ελέγχεται για αντιδημοκρατικές πρακτικές.

Η Νέα Αριστερά απέχει από τη σημερινή διαδικασία. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε σε αυτές τις συνθήκες», δήλωσε ο Αλέξης Χαρίτσης στο περιστύλιο της Βουλής λίγα λεπτά πριν την έναρξη της ψηφοφορίας.

Από την πλευρά του, ο προτεινόμενος από το ΠΑΣΟΚ Τάσος Γιαννίτσης συγκέντρωσε 34 ψήφους κι ο προτεινόμενος από τη «Νίκη» Κώστας Κυριακού 14 ψήφους.

39 βουλευτές ψήφισαν «παρών».

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο Πρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, θα μεταβεί στο γραφείο 258 του 2ου ορόφου του κοινοβουλίου προκειμένου να συναντήσει τον κ. Τασούλα και να του αναγγείλει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας που τον καθιστά 9ο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Το συγκεκριμένο γραφείο βρίσκεται στην πτέρυγα που έχει παραχωρηθεί στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας και μέχρι πριν από λόγια χρόνια «στέγαζε» τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πρόστιμο 415 εκατ. από την Κομισιόν στην Ελλάδα για την κακοδιαχείριση αγροτικών επιδοτήσεων

Ελλάδα Χτες
Το πιθανότερο σενάριο είναι το πρόστιμο να επιβαρύνει απευθείας τον κρατικό προϋπολογισμό

Ζωή σε 12 ανθρώπους έδωσαν τα δύο παιδιά που «χάθηκαν» στον Αραχθο – «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς τους»

Ελλάδα Χτες
Συνολικά 13 μοσχεύματα παρέχουν σε χρόνιους ασθενείς δεύτερη ευκαιρία στην ζωή

Θεσσαλονίκη: Συγκλονίζει ο αστυνομικός που έσωσε το βρέφος από το μπαλκόνι – «Ψάχναμε με φακούς, ακολουθήσαμε τις φωνές»

Ελλάδα Χτες
Οι δύο γονείς, ηλικίας 36 και 35 ετών, που είχαν συλληφθεί αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή εισαγγελέα

Καρυστιανού: «Αύριο είναι μεγάλη μέρα για την Δικαιοσύνη» – Η ανάρτηση για την ψηφοφορία της προανακριτικής

Ελλάδα Χτες
Ανάρτηση έκανε η Μαρία Καρυστιανού σχετικά με την αυριανή ψηφοφορία της προανακριτικής

Παρέμβαση Τραμπ για Ιράν: Παραδοθείτε άνευ όρων, ξέρουμε πού κρύβεται ο Χαμενεΐ, η υπομονή μας εξαντλείται

Κόσμος Χτες
«Έχουμε τον έλεγχο του εναέριου χώρου του Ιράν, κανείς δεν το κάνει καλύτερα από τις παλιές ΗΠΑ»

Ινδονησία: Η στιγμή της έκρηξης του ηφαιστείου Lewotobi Laki Laki ‑ «Πνίγει» τον ουρανό με στάχτη

Κόσμος Χτες
Λόγω της έντονης ηφαιστειακής δραστηριότητας, η ζώνη επικινδυνότητας επεκτάθηκε σε ακτίνα περίπου 8 χιλιομέτρων γύρω από τον κρατήρα

Σεισμός μεταξύ Γαύδου και Κρήτης

Ελλάδα Χτες
Το επίκεντρο ήταν 5 χιλιόμετρα βόρεια του ακριτικού νησιού

Μερτς για τα πλήγματα του Ισραήλ στο Ιράν: Κάνει τη βρώμικη δουλειά για όλους μας

Κόσμος Χτες
Τόνισε ότι η ηγεσία στην Τεχεράνη έχει αποδυναμωθεί από τις επιθέσεις τις τελευταίες ημέρες.

Πόσο χρόνο χρειάζεται το Ιράν για να κατασκευάσει ένα πυρηνικό όπλο

Κόσμος Χτες
Η εκτίμηση της CENTCOM: «Μερικά βήματα πριν τα πυρηνικά»

Επικοινωνία Πούτιν με τον κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ για το Ιράν

Κόσμος Χτες
Οι δύο ηγέτες θα εστιάσουν στην κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή

Καθηλωμένοι οι μισθοί ‑ Τρεις στους δέκα μισθωτούς αδυνατούν να ξοδέψουν για τις προσωπικές τους ανάγκες

Οικονομία Χτες
Σύμφωνα με την Ετήσια Έκθεση του 2025 του Ινστιτούτου της ΓΣΕΕ για την ελληνική οικονομία και την απασχόληση την περίοδο 2009-2024, ο μέσος ετήσιος πραγματικός μισθός μειώθηκε κατά 32,8%

Σάλος στην Κύπρο με βίντεο αστυνομικών να κάνουν σeξ σε περιπολικό

Κόσμος Χτες
Τα βίντεο και οι φωτογραφίες περιήλθαν σε γνώση της ηγεσίας της κυπριακής Αστυνομίας