E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γαστρονομικός περίπατος στα Πετράλωνα για τη μείωση της σπατάλης τροφής: «Μην πετάς, διάλεξε μεΝού να φας»

Η δράση εκτός από γευστική απόλαυση αναμένεται να προσφέρει και ωφέλιμη τροφή για σκέψη γύρω από το ζήτημα του food waste

Δημοσίευση 22/1/2025 | 13:43

Γαστρονομικός περίπατος στα Πετράλωνα για τη μείωση της σπατάλης τροφής: «Μην πετάς, διάλεξε μεΝού να φας»
Incommon
ΑΘΗΝΑ
Ημερομηνία: 28/01/2025
ΙΑΝ 2025
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Ωρα προσέλευσης: 17:30 - 20:30

Δήλωση ενδιαφέροντος μέσω φόρμας εδώ ή στα: [email protected], 210 0103436
* Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Μια ξεχωριστή γευστική περιήγηση θα πραγματοποιηθεί στη γειτονιά των Πετραλώνων, την Τρίτη 28 Ιανουαρίου, 17.30-20.30, με πρωτοβουλία της incommon -της οργάνωσης που προάγει την κυκλική οικονομία-σε συνεργασία με τοπικές επιχειρήσεις εστίασης.

Στόχος της δράσης-που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου “Κυκλικά Πετράλωνα”- με κεντρικό μήνυμα “Μην πετάς, διάλεξε μεΝού να φας” είναι να ενημερωθεί ο κόσμος με έναν ευχάριστο τρόπο γύρω από την απώλεια και τη σπατάλη τροφής (food waste) που επιβαρύνει σε μεγάλο βαθμό το περιβάλλον, την υγεία αλλά και τον προϋπολογισμό μας.

Η δράση εκτός από γευστική απόλαυση αναμένεται να προσφέρει και ωφέλιμη τροφή για σκέψη γύρω από το ζήτημα του food waste, μέσα από πρακτικές ιδέες από τον χώρο της εστίασης για τον περιορισμό του. Όσοι και όσες συμμετάσχουν στον Γαστρονομικό Περίπατο θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν γαστρονομικές προτάσεις που προκύπτουν από την επαναξιοποίηση όσων υλικών απομένουν από άλλες παρασκευές στις κουζίνες επιχειρήσεων στην περιοχή των Πετραλώνων.

Με τον τρόπο αυτό, οι επαγγελματίες κουζίνας θα δώσουν νέα γευστική και θρεπτική αξία σε υλικά που δεν αξιοποιήθηκαν ή/και περίσσεψαν στέλνοντας ένα μήνυμα για τη σημασία μείωσης των απορριμμάτων τροφής και του περιβαλλοντικού αποτυπώματός τους. Παράλληλα, θα ενημερώνουν για τον τρόπο παρασκευής, δίνοντας ιδέες και πρακτικές οδηγίες ώστε να μπορεί κάποιος/α να εφαρμόσει όσα δοκιμάσει και στη δική του/της κουζίνα. Μάλιστα, η εμπειρία θα αποκτήσει επιπλέον κυκλικό χαρακτήρα καθώς οι συμμετέχοντες/ουσες καλούνται να φέρουν τα τάπερ τους για να μειωθούν τα πλαστικά μιας χρήσης.

Η ουσία του γαστρονομικού περιπάτου για την απώλεια και τη σπατάλη τροφής είναι να καταλάβουμε τη σημασία της επαναξιοποίησης των πόρων, που στην εποχή μας καταναλώνονται και εξαντλούνται αλόγιστα σε βάρος του πλανήτη Γη και της ανθρωπότητας. Τα υπολείμματα τροφής αποτελούν ένα μεγάλο μέρος του κάδου των σκουπιδιών μας, που υπολογίζεται για την Ελλάδα γύρω στο 40% του συνόλου των Αστικών Στερεών Αποβλήτων. Μάλιστα, καθένας/μια από εµάς πετάει 87 κιλά τροφικών απορριµµάτων στη χωµατερή το χρόνο (πηγή: UNEP Food Waste Index Report 2024) που ευθύνονται για εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, επιβλαβή για το περιβάλλον και την υγεία μας. Στη φύση λειτουργεί αυτόματα το μοντέλο της σοφής διαχείρισης, όπου τίποτα δεν πετιέται και δεν πάει χαμένο. Εμείς πρέπει απλώς να το βάλουμε στην καθημερινότητά μας ξεκινώντας από τις κουζίνες μας!


Τρίτη, 28 Ιανουαρίου, 17.30-20.30
Προσφέρεται: χάρτης, οδηγίες, ένα κιτ περιήγησης και βιοδιασπώμενα πιάτα και μαχαιροπίρουνα

Απαραίτητα για τη συμμετοχή:

Δήλωση ενδιαφέροντος μέσω φόρμας εδώ ή στα: [email protected], 210 0103436
* Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ευχαριστούμε θερμά για την αφιλοκερδή συμμετοχή τις επιχειρήσεις εστίασης των Πετραλώνων:

• Βραζιλιάνα
• Οικονόμου
• Αφαία

Λίγα λόγια για την incommon: Η incommon-Innovative Circular Open (ICO) είναι περιβαλλοντική οργάνωση που καλεί να κάνουμε πράξη την κυκλική οικονομία μέσα από τη σωστή διαχείριση των πόρων (φυσικών και μη) στην καθημερινότητά μας. Για να το πετύχει αυτό συνεργάζεται με πολίτες, σχολεία, επιχειρήσεις, φορείς, ομάδες, συλλογικότητες και τοπικές αρχές.

www.incommon.gr 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Athens Fashion Trade Show έλαμψε ξανά στο Metropolitan Expo!

Better life 13.02.2025
Επόμενο Ραντεβού, 25 – 28 Σεπτεμβρίου 2025!

Μετρομόλ Καρναβάλι με τον μοναδικό Toni Sfino!

Better life 13.02.2025
Το ATHENS METRO MALL σας περιμένει την Τσικνοπέμπτη 20 Φεβρουαρίουσε ένα disco party που θα τα έχει όλα!

Η Kaiser κάνει την Τσικνοπέμπτη την πιο γευστική BBQ γιορτή της χρονιάς!

Better life 13.02.2025
«Αναβάθμισε» την Τσικνοπέμπτη σου με τα απίθανα BBQ δώρα της Kaiser!

Wolt: Οι κορυφαίες επιλογές των Ελλήνων καταναλωτών για τον Αγιο Βαλεντίνο και η νέα λειτουργία Gifting

Better life 13.02.2025
Η λειτουργία Gifting προσθέτει μία μοναδική πινελιά στις παραγγελίες δώρων

Ρομαντικό road trip για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Better life 13.02.2025
Κάντε ακόμη πιο ξεχωριστή την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου με ένα road trip στην Ελλάδα.

Η νέα εποχή του ξενοδοχείου President

Better life 11.02.2025
Ένα εμβληματικό τοπόσημο της Αθηναϊκής φιλοξενίας ανανεώνεται

Χρονιά ορόσημο για τη Radisson Hotel Group το 2024

Better life 11.02.2025
Περισσότερες από 300 νέες συμφωνίες και εντυπωσιακά ανοίγματα ξενοδοχείων παγκοσμίως

Spoon: Οι πολίτες στην 1η γραμμή για τον μετασχηματισμό του συστήματος τροφίμων

Better life 05.02.2025
Το Spoon αναμένεται να επανεξετάσει τον τρόπο με τον οποίο παράγουμε, διανέμουμε και καταναλώνουμε τρόφιμα

Το βανάκι του Αθήνα 9.84 στο 28ο Παζάρι Βιβλίου 2025

Δράσεις 05.02.2025
Είσοδος ελεύθερη!

Το μπλε‑λευκό καρό της Hästens είναι ένα πολυτελές σύμβολο αγάπης για τα δώρα του Αγίου Βαλεντίνου

Wellness 05.02.2025
Ανακαλύψτε τη συλλογή από πολυτελή αξεσουάρ ύπνου Hästens, κατασκευασμένα με τα πιο αγνά φυσικά υλικά

Χρυσή διάκριση για την Interamerican στα Διεθνή Βραβεία Learning and Development 2024

Better life 05.02.2025
Στην κατηγορία «Best Learning Technology Implementation» για την εκπαιδευτική πλατφόρμα Digital Learning Academy

10ο Greek Film Festival in Berlin: Πρόγραμμα εκδηλώσεων και προβολών

Better life 05.02.2025
Το The Greek Film Festival in Berlin θα σηκώσει αυλαία για 10η φορά στον κινηματογράφο Babylon, στις 26-30 Μαρτίου 2025