E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τουρκία: Εθνικό πένθος για την τραγωδία στο χιονοδρομικό κέντρο με τους 76 νεκρούς

800 ευρώ κόστιζε η διανυκτέρευση – Θα αποδοθούν ευθύνες, δηλώνει ο Ερντογάν

Δημοσίευση 22/1/2025 | 11:42

Τουρκία: Εθνικό πένθος για την τραγωδία στο χιονοδρομικό κέντρο με τους 76 νεκρούς

Τους 76 έφτασαν οι vεκρoί από τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε σε ξενοδοχείο χιονοδρομικού κέντρου της Τουρκίας, ενώ δεκάδες είναι οι τραυματiες, σύμφωνα με τον μέχρι τώρα απολογισμό.

Στη χώρα έχει κηρυχτεί εθνικό πένθος, ενώ το ξενοδοχείο φιλοξενούσε 240 πελάτες κι ακόμη δεν έχει γνωστό στα μέσα ενημέρωσης της Τουρκίας αν έχουν απεγκλωβιστεί όλοι, ενώ υπάρχει φόβος ότι ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί.

Πρόκειται για ένα ακριβό χειμερινό τουριστικό θέρετρο της Τουρκίας, στο οποίο το δίκλινο δωμάτιο κοστίζει 800 ευρώ η βραδιά. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, δεν λειτούργησαν ο συναγερμός και το σύστημα αυτόματης πυρόσβεσης. Η φωτιά πιθανότατα ξεκίνησε από την κουζίνα του ξενοδοχείου, την ώρα που ετοιμαζόταν το πρωινό.

Η πυροσβεστική έφτασε με καθυστέρηση καθώς απείχε περίπου 40 λεπτά από το ξενοδοχείο. Επιπλέον, η θέση του ξενοδοχείου δεν επέτρεπε την εύκολη πρόσβαση στους χώρους του για την κατάσβεση της φωτιάς.

Ερντογάν: Θα αποδοθούν ευθύνες

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι θα αποδοθούν ευθύνες και κήρυξε την Τετάρτη ημέρα εθνικού πένθους. «Το δηλώνω ξεκάθαρα πως όσοι έχουν ευθύνες για την τραγωδία αυτή θα λογοδοτήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης. Φυσικά, δεν μπορούμε να περιγράψουμε την πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στην καρδιά μας. Γνωρίζουμε τον πόνο και τη θλίψη που νιώθουν οι συγγενείς και οι φίλοι των θυμάτων. Για να μοιραστούμε κι εμείς τον πόνο τους, κηρύξαμε εθνικό πένθος για μια ημέρα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ασημένιος ο Εμμανουήλ Καραλής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου με άλμα στα 6,05μ.

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Ντουπλάντις κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο

Τουρκία: Αιματηρός καυγάς δύο οικογενειών στη Χατάι – 3 νεκροί και 25 τραυματίες

Κόσμος Χτες
Η σύρραξη ξέσπασε κατά τη διάρκεια της γιορτής Eid al-Fitr και κλιμακώθηκε γρήγορα σε μάχη με πέτρες, μαχαίρια και πυροβόλα όπλα.

Ναύαρχος Παυλόπουλος: «Η αποβατική επιχείρηση των ΗΠΑ στο Ιράν είναι ήδη σε εξέλιξη»

Κόσμος Χτες
Ο επίτιμος αρχηγός Στόλου εκτιμά ότι οι Αμερικανοί διατηρούν το στοιχείο του αιφνιδιασμού μέσω στρατηγικής παραπλάνησης, ενώ αποκλείει πρακτικά κάθε κίνδυνο για την Ελλάδα.

Για πρώτη φορά: Ακριβότερο το πετρέλαιο κίνησης από την αμόλυβδη

Οικονομία Χτες
Η χονδρική τιμή του πετρελαίου κίνησης ξεπέρασε την αντίστοιχη της αμόλυβδης

Ισραήλ για Νατάνζ: «Δεν βομβαρδίσαμε εμείς» – Πληροφορίες για αμερικανικές βόμβες bunker buster

Κόσμος Χτες
Αξιωματούχοι του IDF αρνήθηκαν οποιαδήποτε ισραηλινή εμπλοκή στην επίθεση κατά της πυρηνικής εγκατάστασης, ενώ ισραηλινό δίκτυο επικαλείται πηγές που «δείχνουν» τις ΗΠΑ.

Καταγγελία από Λόλα Νταϊφά: «Ο Τσαγκαράκης πουλούσε τα κλεμμένα μου κοσμήματα στην εκπομπή του»

Ελλάδα Χτες
Η έφοδος του ελληνικού FBI στην αποθήκη του στο Ελληνικό αποκάλυψε εκτεταμένο κύκλωμα πλαστογράφησης έργων τέχνης, ενώ παράλληλα συνελήφθη και υπάλληλος της γκαλερί του.

Χαλκιδική: Εξελίξεις με το διαμελισμένο πτώμα σε βαλίτσα ‑ «Μάλλον είναι η κόρη μου η Φωτεινή»

Ελλάδα Χτες
Πατέρας αγνοούμενης ισχυρίζεται πως η περιγραφή ταιριάζει απόλυτα με την κόρη του

Τρεις εβδομάδες πολέμου με αντιφατικά μηνύματα από Τραμπ: «Δεν θέλω εκεχειρία» αλλά… μείωση επιχειρήσεων

Κόσμος Χτες
Μόνο το 7% των Αμερικανών υποστηρίζουν την πραγματοποίηση χερσαίων επιχειρήσεων στο Ιράν

Μερομήνια 2026: Τι προβλέπουν για το Πάσχα ‑ Πώς θα σουβλίσουμε φέτος

Καιρός Χτες
Η ψυχρή και ασταθής εκκίνηση της άνοιξης δημιουργεί ερωτήματα

7χρονος νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο ΑΧΕΠΑ μετά από σοβαρό ατύχημα σε πάρκο στη Βέροια

Ελλάδα Χτες
Το παιδί τραυματίστηκε στο κεφάλι ενώ υπέστη και ρήξη σπλήνας - Στήθηκε «γέφυρα σωτηρίας» για τη μεταφορά του στη Θεσσαλονίκη