E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Πέθαναν μπροστά στα μάτια μας»: Συγκλονιστικές μαρτυρίες για τη φωτιά με τους 66 νεκρούς στην Τουρκία

Πηδούσαν από τα παράθυρα για να γλιτώσουν

Δημοσίευση 21/1/2025 | 19:13

«Πέθαναν μπροστά στα μάτια μας»: Συγκλονιστικές μαρτυρίες για τη φωτιά με τους 66 νεκρούς στην Τουρκία

Η φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Τρίτης σε ξενοδοχείο στο χιονοδρομικό κέντρο Καρταλκάγια της επαρχίας Μπόλου, στην Τουρκία, είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 66 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 51.

«Βιώνουμε βαθιά θλίψη. Δυστυχώς, χάσαμε 66 ζωές από τη φωτιά στο ξενοδοχείο» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλί Γερλικάγια, μετά την αυτοψία στο σημείο.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας, Κεμάλ Μεμίσογλου, ανέφερε πως ένας από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση, ενώ 17 άτομα έλαβαν εξιτήριο από τα νοσοκομεία.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε στις 3:30 π.μ. (τοπική ώρα) στον τέταρτο όροφο του ξενοδοχείου, το οποίο διαθέτει 161 δωμάτια, σύμφωνα με ανακοίνωση της νομαρχίας Μπόλου. Η δύσβατη τοποθεσία του ξενοδοχείου, το οποίο βρίσκεται σε γκρεμό, δυσκόλεψε το έργο των πυροσβεστών.

Οι πρώτες προσπάθειες κατάσβεσης ξεκίνησαν στις 4:15 π.μ., ενώ η επιχείρηση διήρκεσε 10 ώρες χωρίς να καταφέρει να αποτρέψει την τραγωδία, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Βίντεο από κινητά τηλέφωνα κατέγραψαν συγκλονιστικές σκηνές, με επισκέπτες να έχουν δέσει σεντόνια για να κατέβουν από τα παράθυρα, ενώ άλλοι φώναζαν για βοήθεια. Δύο από τα θύματα σκοτώθηκαν αφού πήδηξαν από το κτίριο υπό καθεστώς πανικού, όπως ανέφερε ο κυβερνήτης.

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες

Ο Μπαρίς Σαλγκούρ, υπάλληλος σε γειτονικό ξενοδοχείο, περιέγραψε πως άκουσε φωνές και βοήθησε στη διάσωση ανθρώπων. «Είδα ανθρώπους να φωνάζουν από τα παράθυρα. Πριν φτάσει η πυροσβεστική, δύο γυναίκες πήδηξαν από τους επάνω ορόφους» είπε.

Ο δάσκαλος σκι, Νετζμί Κεπτσετουτάν, δήλωσε πως βοήθησε στη διάσωση περίπου 20 επισκεπτών. «Ο καπνός ήταν αποπνικτικός και ήταν δύσκολο για τους ανθρώπους να βρουν την έξοδο κινδύνου» ανέφερε.

Τραγικές λεπτομέρειες έδωσαν και άλλοι μάρτυρες, όπως ο Αλί Ατμάτζα, που προσπαθούσε να βοηθήσει όσους πηδούσαν από τα παράθυρα για να γλιτώσουν από τη φωτιά. «Βάλαμε στρώματα, παρά τις προσπάθειές μας, πολλές ζωές χάθηκαν μπροστά στα μάτια μας» είπε.

«Η σύζυγός μου μύρισε τη φωτιά. Ο συναγερμός δε χτύπησε» δήλωσε στο πρακτορείο IHA άλλος επισκέπτης που διέμενε στον τρίτο όροφο του ξενοδοχείου.

«Προσπαθήσαμε να ανεβούμε στον επάνω όροφο αλλά δεν μπορούσαμε, υπήρχαν φλόγες. Κατεβήκαμε κάτω και βγήκαμε έξω», είπε. «Οι άνθρωποι στους επάνω ορόφους ούρλιαζαν. Κρέμασαν σεντόνια... κάποιοι προσπάθησαν να πηδήξουν» πρόσθεσε.

Τέσσερις συλλήψεις

Η Εισαγγελία Μπόλου ξεκίνησε άμεσα δικαστική έρευνα, ορίζοντας έξι εισαγγελείς και πενταμελή ομάδα εμπειρογνωμόνων για να διαπιστώσουν τα αίτια της πυρκαγιάς. Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, στο πλαίσιο της έρευνας, συνελήφθησαν 4 άτομα, μεταξύ των οποίων και ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης.

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε τη βαθιά του λύπη, διαβεβαιώνοντας πως η έρευνα θα συνεχιστεί αδιάλειπτα για την απόδοση ευθυνών. «Λαμβάνουμε όλα τα αναγκαία μέτρα για να ρίξουμε φως στο συμβάν και να αποδοθεί δικαιοσύνη», τόνισε.

Η φωτιά συνέπεσε με τις σχολικές διακοπές, περίοδο κατά την οποία πολλές οικογένειες επισκέπτονται το χιονοδρομικό κέντρο για χειμερινές δραστηριότητες. Την ώρα του συμβάντος, 234 άτομα διέμεναν στο ξενοδοχείο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κοζάνη: Εντοπίστηκε κρούσμα ευλογιάς αιγοπροβάτων σε κτηνοτροφική μονάδα στην Αμυγδαλιά

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Από την πρώτη στιγμή, η κατάσταση των ζώων είχε προκαλέσει σοβαρές ανησυχίες στους κτηνιάτρους

Λουτράκι: Σορός άνδρα εντοπίστηκε να επιπλέει στη θάλασσα

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Οι αρχές διερευνούν αν η σορός ανήκει στον 38χρονο Ουκρανό υπήκοο που αγνοούνταν

Τέλος μίας εποχής στη Χίο: Πέθανε η κυρία Σμαράγδα, η τελευταία μόνιμη κάτοικος του Αναβάτου

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Θλίψη στην τοπική κοινωνία της Χίου για τον θάνατο της Σμαράγδας Παπαστυλιανού, της τελευταίας μόνιμης κατοίκου του Αναβάτου

Χαλάνδρι: Εργαστήριο αναβολικών κρυμμένο σε φαρμακείο – Πάνω από 1 εκατ. ευρώ τα κέρδη του κυκλώματος

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Δεκατέσσερις συλλήψεις από την αστυνομία και κατάσχεση 40.000 παράνομων σκευασμάτων

Voucher για βιβλία έως 150 ευρώ: Ποιοι δικαιούνται δωρεάν πρόσβαση σε εκδόσεις

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Χιλιάδες πολίτες μπορούν να αποκτήσουν δωρεάν βιβλία μέσω επιταγής από τη ΔΥΠΑ

Καταδίκη για Τζέιμς Δαλαμάγκα, τη σύντροφο και τον πατέρα του

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Ποινή φυλάκισης 2 ετών και 9 μηνών επέβαλε το δικαστήριο στον Δαλαμάγκα

Σουηδία: «Όχι» από την αρχή Δημόσιας Υγείας σε smartphone πριν από τα 13 έτη

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Στόχος αυτής της νέας σύστασης είναι να «μειωθεί ο κίνδυνος τα παιδιά να εκτεθούν σε επιβλαβή περιεχόμενα»

Επίδομα αδείας 2026: Νέα ποσά μετά την αύξηση κατώτατου μισθού – Πότε και πώς καταβάλλεται

Οικονομία 11.06.2026
Ποια είναι η ημερομηνία πληρωμής του επιδόματος αδείας, ο τρόπος υπολογισμού του και τι αλλάζει φέτος

Θάνατος 71χρονου επιβάτη εν πλω σε πλοίο από Κω προς Πειραιά

Ελλάδα 11.06.2026
Τραγικό τέλος για 71χρονο επιβάτη κατά τη διάρκεια πλου από την Κω με προορισμό τον Πειραιά

Συναγερμός στο Αμερικανικό Πεντάγωνο

Κόσμος 11.06.2026
Εκκενώνονται και αποκλείονται όροφοι του κτιρίου

16χρονη επιχείρησε να το σκάσει ξυπόλητη για να ξεφύγει από τον 30χρονο σύζυγό της στο Βόλο

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Ο 30χρονος συνελήφθη για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη, ενδοοικογενειακή απειλή και ενδοοικογενειακή παράνομη βία

Λευκάδα: Βέλγος τουρίστας έπεσε από βράχο για μία selfie

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Διακομίστηκε σοβαρά τραυματισμένος στο Νοσοκομείο Λευκάδας