E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Πέθαναν μπροστά στα μάτια μας»: Συγκλονιστικές μαρτυρίες για τη φωτιά με τους 66 νεκρούς στην Τουρκία

Πηδούσαν από τα παράθυρα για να γλιτώσουν

Δημοσίευση 21/1/2025 | 19:13

«Πέθαναν μπροστά στα μάτια μας»: Συγκλονιστικές μαρτυρίες για τη φωτιά με τους 66 νεκρούς στην Τουρκία

Η φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Τρίτης σε ξενοδοχείο στο χιονοδρομικό κέντρο Καρταλκάγια της επαρχίας Μπόλου, στην Τουρκία, είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 66 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 51.

«Βιώνουμε βαθιά θλίψη. Δυστυχώς, χάσαμε 66 ζωές από τη φωτιά στο ξενοδοχείο» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλί Γερλικάγια, μετά την αυτοψία στο σημείο.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας, Κεμάλ Μεμίσογλου, ανέφερε πως ένας από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση, ενώ 17 άτομα έλαβαν εξιτήριο από τα νοσοκομεία.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε στις 3:30 π.μ. (τοπική ώρα) στον τέταρτο όροφο του ξενοδοχείου, το οποίο διαθέτει 161 δωμάτια, σύμφωνα με ανακοίνωση της νομαρχίας Μπόλου. Η δύσβατη τοποθεσία του ξενοδοχείου, το οποίο βρίσκεται σε γκρεμό, δυσκόλεψε το έργο των πυροσβεστών.

Οι πρώτες προσπάθειες κατάσβεσης ξεκίνησαν στις 4:15 π.μ., ενώ η επιχείρηση διήρκεσε 10 ώρες χωρίς να καταφέρει να αποτρέψει την τραγωδία, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Βίντεο από κινητά τηλέφωνα κατέγραψαν συγκλονιστικές σκηνές, με επισκέπτες να έχουν δέσει σεντόνια για να κατέβουν από τα παράθυρα, ενώ άλλοι φώναζαν για βοήθεια. Δύο από τα θύματα σκοτώθηκαν αφού πήδηξαν από το κτίριο υπό καθεστώς πανικού, όπως ανέφερε ο κυβερνήτης.

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες

Ο Μπαρίς Σαλγκούρ, υπάλληλος σε γειτονικό ξενοδοχείο, περιέγραψε πως άκουσε φωνές και βοήθησε στη διάσωση ανθρώπων. «Είδα ανθρώπους να φωνάζουν από τα παράθυρα. Πριν φτάσει η πυροσβεστική, δύο γυναίκες πήδηξαν από τους επάνω ορόφους» είπε.

Ο δάσκαλος σκι, Νετζμί Κεπτσετουτάν, δήλωσε πως βοήθησε στη διάσωση περίπου 20 επισκεπτών. «Ο καπνός ήταν αποπνικτικός και ήταν δύσκολο για τους ανθρώπους να βρουν την έξοδο κινδύνου» ανέφερε.

Τραγικές λεπτομέρειες έδωσαν και άλλοι μάρτυρες, όπως ο Αλί Ατμάτζα, που προσπαθούσε να βοηθήσει όσους πηδούσαν από τα παράθυρα για να γλιτώσουν από τη φωτιά. «Βάλαμε στρώματα, παρά τις προσπάθειές μας, πολλές ζωές χάθηκαν μπροστά στα μάτια μας» είπε.

«Η σύζυγός μου μύρισε τη φωτιά. Ο συναγερμός δε χτύπησε» δήλωσε στο πρακτορείο IHA άλλος επισκέπτης που διέμενε στον τρίτο όροφο του ξενοδοχείου.

«Προσπαθήσαμε να ανεβούμε στον επάνω όροφο αλλά δεν μπορούσαμε, υπήρχαν φλόγες. Κατεβήκαμε κάτω και βγήκαμε έξω», είπε. «Οι άνθρωποι στους επάνω ορόφους ούρλιαζαν. Κρέμασαν σεντόνια... κάποιοι προσπάθησαν να πηδήξουν» πρόσθεσε.

Τέσσερις συλλήψεις

Η Εισαγγελία Μπόλου ξεκίνησε άμεσα δικαστική έρευνα, ορίζοντας έξι εισαγγελείς και πενταμελή ομάδα εμπειρογνωμόνων για να διαπιστώσουν τα αίτια της πυρκαγιάς. Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, στο πλαίσιο της έρευνας, συνελήφθησαν 4 άτομα, μεταξύ των οποίων και ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης.

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε τη βαθιά του λύπη, διαβεβαιώνοντας πως η έρευνα θα συνεχιστεί αδιάλειπτα για την απόδοση ευθυνών. «Λαμβάνουμε όλα τα αναγκαία μέτρα για να ρίξουμε φως στο συμβάν και να αποδοθεί δικαιοσύνη», τόνισε.

Η φωτιά συνέπεσε με τις σχολικές διακοπές, περίοδο κατά την οποία πολλές οικογένειες επισκέπτονται το χιονοδρομικό κέντρο για χειμερινές δραστηριότητες. Την ώρα του συμβάντος, 234 άτομα διέμεναν στο ξενοδοχείο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ισπανία – Αργεντινή 1‑0: Παγκόσμια Πρωταθλήτρια η Φούριας Ρόχας

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Ο Φεράν Τόρες σκόραρε στο 106` της παράτασης και χάρισε στην Ισπανία τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή, σε έναν τελικό όπου η «Φούρια Ρόχα» κυριάρχησε απόλυτα.

Σούπερ μάρκετ: Ποια προϊόντα αναμένεται να φθηνύνουν από τον Σεπτέμβριο

E-Daily 1.Hero 20.07.2026
Μετά τη λήξη του πλαφόν, τίθεται σε ισχύ συμφωνία πάγωματος τιμών σε 2.000 προϊόντα για Ιούλιο-Αύγουστο, με νέες μειώσεις να προγραμματίζονται από το φθινόπωρο.

Η Αγκυρα αντιδρά στην αναστολή λειτουργίας 11 σχολείων στη Θράκη και επαναφέρει τους ισχυρισμούς περί «τουρκικής μειονότητας»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Για καταπιεστικές αποφάσεις και πρακτικές που συνιστούν παραβίαση των διατάξεων της Συνθήκης Ειρήνης της Λωζάνης κάνει λόγο ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ

Τροχαίο στη Χαλκιδική: Καταγγελίες για πλαστό έρανο για την επιστροφή των σορών στη Μολδαβία, αύριο θα επιχειρήσουν οι γιατροί να ξυπνήσουν την 7χρονη

E-Daily 2.TopNews Χτες
Έφτασε στη Θεσσαλονίκη η θεία που θα αναλάβει την κηδεμονία του παιδιού - Η μητέρα, ο πατέρας και η αδερφή του παιδιού σκοτώθηκαν όταν το ΙΧ στο οποίο επέβαιναν συγκρούστηκε με βυτιοφόρο στη Χαλκιδική

Μουντιάλ 2026: Πόσα εκατομμύρια θα εισπράξει η ομάδα που θα σηκώσει την κούπα

E-Daily 3.Left Χτες
Η FIFA διαθέτει φέτος τεράστια ποσά για τους νικητές - ο πρωταθλητής κόσμου θα φύγει με 37,1 εκατ. ευρώ, ενώ και ο φιναλίστ εξασφαλίζει κέρδος ρεκόρ.

Μελόνι για τον κοσμηματοπώλη‑δολοφόνο: «Ποιος μπορεί να κρίνει τον φόβο του ανθρώπου;»

Κόσμος Χτες
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός ζήτησε από τον υπουργό Δικαιοσύνης να κινήσει τη διαδικασία απονομής χάριτος στον Μάριο Ροτζιέρο, που καταδικάστηκε τελεσίδικα σε 14 χρόνια και 9 μήνες για τη δολοφονία δύο ληστών.

Ο Τσιτσιπάς επέστρεψε στην κορυφή: Πρώτος τίτλος μετά από 17 μήνες στο Γκστάαντ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Έλληνας τενίστας επικράτησε του Κολινιόν με 2-1 σετ στον τελικό του ATP 250 στην Ελβετία και κατέκτησε τον 13ο τίτλο της καριέρας του.

Σοκαριστικό βίντεο: Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τούμπαρε μετά από σύγκρουση με ΙΧ στα Χανιά

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το ασθενοφόρο μετέφερε ασθενή με ανακοπή - ένας διασώστης τραυματίστηκε με κατάγματα στον θώρακα, ο ασθενής κατέληξε και τα αίτια ερευνά η Τροχαία Χανίων.

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στα Σελίνια της Σαλαμίνας

Ελλάδα Χτες
Μεγάλες πυροσβεστικές δυνάμεις επί τόπου - Οκτώ αεροσκάφη και ελικόπτερο επιχειρούν από αέρος

Ο Μέσι «μίλησε» πριν τον τελικό του Μουντιάλ ‑ το μήνυμα που συγκλόνισε εκατομμύρια

E-Daily 3.Left Χτες
Ο αρχηγός της Αργεντινής ανάρτησε συγκινητικό μήνυμα λίγες ώρες πριν τον τελικό με την Ισπανία, εστιάζοντας στη διαδρομή της ομάδας και όχι στο τρόπαιο.

Ινδία: Πώς σχεδίασε η σύζυγος τον «τέλειο» θάνατο του άνδρα της με δηλητηριώδες φίδι

E-Daily 3.Left Χτες
Η 32χρονη Νταμίνι, μαζί με τον εραστή της και δύο γητευτές φιδιών, φέρεται να νάρκωσε τον σύζυγό της και στη συνέχεια άφησε κράιτ να τον δαγκώσει ώστε ο θάνατος να μοιάζει με ατύχημα.

Τελικός Μουντιάλ 2026: Efood και Wolt σταματούν τις παραδόσεις – Από τι ώρα και γιατί

Ελλάδα Χτες
Οι διανομείς των δύο μεγάλων πλατφορμών κηρύσσουν στάση εργασίας από τις 19:00 έως τα μεσάνυχτα της Κυριακής, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον θάνατο 20χρονου συναδέλφου τους.