E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Νότια Κορέα: Η γυναίκα που άρπαξε το όπλο στρατιώτη και έγινε viral ‑ «Δεν ντρέπεστε για τον εαυτό σας;»

Ένα viral βίντεο από τη χθεσινή νύχτα - όταν κηρύχθηκε για λίγο στρατιωτικός νόμος στη Νότια Κορέα - απαθανάτισε μια συγκλονιστική στιγμή

Δημοσίευση 4/12/2024 | 15:00

Νότια Κορέα: Η γυναίκα που άρπαξε το όπλο στρατιώτη και έγινε viral ‑ «Δεν ντρέπεστε για τον εαυτό σας;»

Πρωτοφανείς σκηνές χάους βιώνει τις τελευταίες ώρες η Νότια Κορέα, μετά την ξαφνική απόφαση του προέδρου Γιουν Σουκ Γιολ να κηρύξει «στρατιωτικό νόμο έκτακτης ανάγκης», υποσχόμενος να «εξαλείψει τις φιλο-βορειοκορεατικές δυνάμεις και να προστατεύσει τη συνταγματική δημοκρατική τάξη».

Από τότε, η Σεούλ έχει οδηγηθεί στο χάος, φέρνοντας αντιμέτωπους πολίτες, ακόμη και πρώην στρατιώτες. Μέσα στις σκηνές πανικού μια γυναίκα που αντέδρασε με θάρρος έχει γίνει σύμβολο στη χώρα.


Ένα βίντεο στο οποίο πρωταγωνιστεί κάνει πλέον τον γύρο του κόσμου. «Δεν ντρέπεστε για τον εαυτό σας;» ούρλιαξε, ζητώντας από έναν στρατιώτη να «αφήσει» φαινομενικά το τουφέκι του, καθώς εκείνη το άρπαξε και άρχισε να παλεύει μαζί του.

Το κλιπ έγινε viral με πάνω από 4 εκατομμύρια προβολές τη στιγμή που γραφόταν το κείμενο, με τους χρήστες του διαδικτύου να επαινούν τη γενναιότητά της. «Αυτή η γυναίκα είναι τόσο γενναία. Προσπαθεί να πάρει το όπλο από τον στρατιώτη και, κάποια στιγμή, βρίσκεται υπό την απειλή του όπλου — αλλά δεν κάνει πίσω» σχολίασαν οι πολίτες.

Η γυναίκα που άρπαξε το όπλο ενός στρατιώτη ονομάζεται Ahn Gwi-ryeong.
«Δεν σκεφτόμουν… απλώς ήξερα ότι έπρεπε να το σταματήσουμε»,δήλωσε στο BBC. Φτάνοντας στην Εθνοσυνέλευση μόλις μετά τις 23:00, η 35χρονη εκπρόσωπος του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος - θυμάται ότι έκλεισε τα φώτα του γραφείου για να αποφύγει τον εντοπισμό, καθώς ελικόπτερα έκαναν κύκλους από πάνω.

Μέχρι να φτάσει στο κεντρικό κτήριο, οι στρατιώτες αντιμετώπιζαν αξιωματούχους, βοηθούς και πολίτες. Όταν ο στρατός άρχισε να προελαύνει, εκείνη προχώρησε. «Ειλικρινά, στην αρχή φοβήθηκα… αλλά βλέποντας μια τέτοια αντιπαράθεση, σκέφτηκα: «Δεν μπορώ να μείνω σιωπηλή». Κυριευμένη από συγκίνηση, λέει ότι είναι «σπαραχτικό και απογοητευτικό που συμβαίνει αυτό στην Κορέα του 21ου αιώνα», προτού ξεσπάσει σε κλάματα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νέο κρούσμα αιμορραγικού πυρετού Κριμαίας‑Κονγκό στη Λάρισα

Ελλάδα 28.06.2025
Είναι γιατρός που ήρθε σε επαφή με τον άτυχο κτηνοτρόφο

Κριστιάνο Ρονάλντο: Αλλαξε γνώμη και γράφει ιστορία στη Σαουδική Αραβία μέχρι τα 42 του ‑ Το νέο «χρυσό» συμβόλαιο

Αθλητικά Νέα Χτες
Το νέο του συμβόλαιο αυξάνει της ήδη εντυπωσιακές απολαβές του και τον κρατά στην κορυφή της λίστας με τους πιο ακριβοπληρωμένους ποδοσφαιριστές στον κόσμο

Έκτακτη διακοπή κυκλοφορίας στη Λεωφόρο Σπατών

Ελλάδα Χτες
Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

Χιόνισε στην έρημο Ατακάμα στη Χιλή, την πιο ξηρή έρημο του πλανήτη

Κόσμος Χτες
Η έρημος Ατακάμα διαθέτει εδάφη τόσο ξερά, που χρησιμοποιούνται συχνά ως μοντέλο για την προσομοίωση συνθηκών στον πλανήτη Αρη

Κολύμβηση: Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Γεωργία Δαμασιώτη με πανελλήνιο ρεκόρ

Αθλητικά Νέα Χτες
Η αθλήτρια του Ωκεανού ήταν εντυπωσιακή στη μονομαχία με τη Βόσνια Λάνα Πούνταρ (πρωταθλήτρια Ευρώπης στις γυναίκες το 2022) και, μετά τα πρώτα 100μ., """"καθάρισε"""" εύκολα την κούρσα.

Ανεύρυσμα ανέπτυξε η 18χρονη που κατέρρευσε σε γυμναστήριο στη Λάρισα

Ελλάδα Χτες
Προετοιμαζόταν για να εξεταστεί στα αθλήματα στις Πανελλήνιες

Υπό έλεγχο η φωτιά στον οικισμό Αργιθέα στην Παιανία

Ελλάδα Χτες
Μεγάλη ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Σκότωσε την πρώην αρραβωνιαστικιά του που είχε μείνει έγκυος από βιασμό

Κόσμος Χτες
Hταν 5,5 μηνών έγκυος όταν δολοφονήθηκε

Χόρευαν τσιφτετέλι στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας και δημοσίευσαν το βίντεο στο TikTok

Ελλάδα Χτες
Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια μίας κατάθεσης

Φωτογραφία: Τεράστια μέδουσα ξεβράστηκε σε παραλία των ΗΠΑ, «μην την αγγίζετε» προειδοποιούν οι Αρχές

Κόσμος Χτες
Το συγκεκριμένο είδος μέδουσας έχει πλοκάμια που ξεπερνούν τα 30 μέτρα