Τα πιο εύκολα μελομακάρονα με την μέθοδο 1‑2‑3‑4‑5 χωρίς ζυγαριά
Και πεντανόστιμα!
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 16/12/2024 | 00:06

LIVE KITCHEN
Τα πιο εύκολα και νόστιμα μελομακάρονα με την μέθοδο 1-2-3-4-5 χωρίς ζυγαριά είναι έτοιμα να στολίσουν το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας!!
Για το σιρόπι
4 κούπες ζάχαρη (800 γρ.)
2,5 κούπες νερό (600 γρ.)
3/4 της κούπας μέλι (200 γρ.)
2 στικ κανέλας
Φλούδες από 1 πορτοκάλι
Για τη ζύμη
- 1 κούπα ζάχαρη (200 γρ.)
- 2 κούπες χυμό πορτοκάλι (500 γρ.)
- 3 κούπες λάδι (ηλιέλαιο + ελαιόλαδο (600 γρ.)
- 4 κούπες ψιλό σιμιγδάλι (800 γρ.)
- 5 κούπες αλεύρι γ.ο.χ (800 γρ.)
- 2 βανιλίνες
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1,5 κ.γ. κανέλα
- 1,5 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1/2 κ.γ. γαρύφαλο
Για το γαρνίρισμα
Μέλι
Καρύδια
Εκτέλεση
- Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό, τις φλούδες πορτοκάλι, τα στικ κανέλας και μόλις έρθει σε σημείο βρασμού αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε το μέλι και αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει τελείως.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκάλι, το λάδι και με ένα σύρμα ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Προσθέτουμε το σιμιγδάλι, την κανέλα, το γαρίφαλο, το μπέικιν, τη σόδα, τις βανιλίνες, το ξύσμα πορτοκάλι και ανακατεύουμε πολύ καλά με μια ξύλινη σπάτουλα.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη(αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη αλεύρι για να έχουμε την επιιθυμητή σύσταση στην ζύμη).
- Πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια των 30 γρ. και δίνουμε σχήμα οβάλ σε κάθε μελομακάρονο.
- Τα βάζουμε το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα ταψί κουζίνας με λαδόκολλα και με ένα πιρούνι κάνουμε τρύπες πάνω από κάθε μελομακάρονο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 190 c για 20-25 λεπτά.
- Τα ρίχνουμε καυτά απευθείας μέσα στο κρύο σιρόπι και τα αφήνουμε για 10 με 15 δευτερόλεπτα (σημαντικό επειδή έχουν αρκετό σιμιγδάλι δεν χρειάζεται να μείνουν παραπάνω μέσα στο σιρόπι).
- Τα αφήνουμε πάνω σε μια σχάρα να στραγγίξουν και έπειτα τα στολίζουμε γαρνίροντας τα με μέλι και σπασμένο καρύδι.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Η Χριστίνα Μπόμπα τράβηξε τα βλέμματα με ένα σοφιστικέ ανδρόγυνο look
Style
16.12.2025
Το outfit που συνδύασε κομψότητα, δυναμισμό και την πιο updated πλευρά του androgynous chic
Ο καρπός που δεν τρώμε συχνά αλλά κάνει μεγάλο καλό στην καρδιά
Body+Mind
16.12.2025
Αλλά δεν πρέπει να τρώμε σε ποσότητα
Το πιο θρεπτικό γάλα στον κόσμο δεν προέρχεται από ζώο που φαντάζεσαι ‑ αλλά μήπως είναι ψέματα;
Body+Mind
16.12.2025
Επιστήμονες ανακάλυψαν υπερτροφή εκεί... που δεν θες να ξερεις
Οδηγός beauty products: Τι θα αρέσει στο κάθε ζώδιο για δώρο
Body+Mind
16.12.2025
Η αστρολογία και η ομορφιά συνδέονται πιο άμεσα από ποτέ!
Taste Atlas: Το καλύτερο ... μπισκότο είναι ελληνικό ‑ Δε φαντάζεσαι ποιο ψηφίστηκε 1ο
Food
Χτες
Παγκόσμια διάκριση για ένα πολύ αγαπημένο ελληνικό γλυκό
Το κόκκινο καλσόν γίνεται πρωταγωνιστής των γιορτών: Από την Kendall Jenner… στη Χριστίνα Μπόμπα
Style
Χτες
Γιατί το κόκκινο καλσόν είναι το γιορτινό trend του 2025;
Γιατί οι γιορτές μας κάνουν πιο ευάλωτους συναισθηματικά;
Body+Mind
Χτες
Όταν η λάμψη των γιορτών φωτίζει και τις πιο κρυφές μας ευαισθησίες - και γιατί αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό
Πόσο ρόλο παίζουν τελικά τα χρήματα στη σχέση;
Σχέσεις
Χτες
Το νέο επεισόδιο του «Πόσο Εγώ;» τα λέει όλα!
Οι πιο μαγικές χριστουγεννιάτικες αγορές της Ευρώπης που πρέπει να δεις έστω μία φορά
Ταξίδια
Προχτές
Ανακάλυψε τις πιο φωτεινές και ονειρεμένες αγορές που μεταμορφώνουν την Ευρώπη σε πραγματικό παραμύθι!
Το πιο αθώο φαγητό που «σαμποτάρει» τον εγκέφαλό σου!
Body+Mind
Προχτές
Η απόλαυση που «ρίχνει» τη διάθεση και πώς η ζάχαρη μπορεί να γίνει ο πιο ύπουλος εχθρός της ψυχικής σου υγείας
Το skincare λάθος που κάνεις κάθε βράδυ και σε κάνει να δείχνεις πιο κουρασμένη
Style
Προχτές
Το μυστικό που αγνοείς και «κλέβει» τη φρεσκάδα από την επιδερμίδα σου
Το ελληνικό χωριό που είναι χτισμένο μέσα στα βράχια
Ταξίδια
Προχτές
Ένα Σαββατοκύριακο είναι αρκετό για να σε μαγέψει






