E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καιρός ‑ Μαρουσάκης: Έρχεται δραματική παρέλαση κακοκαιριών ‑ SOS για το πού θα χτυπήσει

Πως θα κάνουμε γιορτές

Δημοσίευση 3/12/2024 | 09:43

Καιρός ‑ Μαρουσάκης: Έρχεται δραματική παρέλαση κακοκαιριών ‑ SOS για το πού θα χτυπήσει

Πρόσκαιρη ανάπαυλα θα κάνουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα αφήνοντας πίσω σοβαρά προβλήματα σε αρκετές περιοχές, ωστόσο δεν φαίνεται να ξεμπερδέψαμε με την κακοκαιρία μιας και από αύριο έρχεται νέο κύμα.

Επίσης σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού από τον Χρυσόστομο Παρανό το Σάββατο είναι πιθανό η χώρα μας να έρθει αντιμέτωπη με νέο βροχοφόρο σύστημα, ενώ στον... ορίζοντα διαφαίνεται και κάποια ψυχρή εισβολή, η οποία αναμένεται πάντως να επιβεβαιωθεί τις επόμενες μέρες.

Ο καιρός σήμερα

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα κυρίως στα Ανατολικά και Νότια, ενώ όπως σημείωσε έρχεται νέα παρέλαση κακοκαιριών. Τα δύσκολα όμως δεν τελείωσαν καθώς μετά από ένα μικρό διάλειμμα, και συγκεκριμένα από την Τετάρτη το απόγευμα ένα νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να χτυπήσει εκ νέου τη χώρα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες προς τα νότια, κεντρικά και δυτικά τμήματα της χώρας.

Από την Πέμπτη οι βροχές θα είναι πιο έντονες, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο.

Ο καιρός του Δεκεμβρίου μέχρι τις γιορτές

Διεξοδικότερα, με διακυμάνσεις θα εξελιχθεί ο καιρός τον Δεκέμβριο. Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο προγνώστης καιρού Λευτέρης Σούσος:

Τα μακροπρόθεσμα στοιχεία δείχνουν για ένα Δεκέμβρη αρκετά άστατο για τη χώρα. Περιμένουμε μεγάλα ύψη βροχής και χιόνια στα κεντροβόρεια κυρίως ορεινά αλλά και ημιορεινά, με την θερμοκρασία στο σύνολο του μήνα να βρίσκεται κοντά στα κανονικά επίπεδα έως ελαφρώς χαμηλότερα και ο υετός μέχρι το τέλος του μήνα θα βρεθεί πάνω από το μέσο όρο για την εποχή, δηλαδή ένας μήνας υετοφόρος. Μετά από καιρό, δείχνει ότι ο Δεκέμβριος 2024 θέλει να αναπληρώσει τις βροχές των προηγούμενων μηνών που δεν έπεσαν και να κυλήσουμε σε μια φυσιολογική κατάσταση για την εποχή στις περισσότερες ημέρες του, με μικρά διαστήματα βελτίωσης.

Πάμε να δούμε παρακάτω τι συμπέρασμα βγάζουν τα παγκόσμια στοιχεία ανά 5ήμερο.

1 έως 5 Δεκεμβρίου: Κακοκαιρία στα περισσότερα τμήματα της χώρας μέχρι και τις 2 του μήνα με σταδιακή βελτίωση στα δυτικά και βόρεια και άστατος καιρός στην υπόλοιπη ανατολική χώρα. Στις 3 του μήνα άστατος καιρός στα ανατολικά και τα νότια με περιορισμό των φαινομένων μέσα στη ημέρα κυρίως στα νοτιοανατολικά νησιωτικά. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων και στα νοτιοανατολικά τμήματα στις 4 του μήνα. Ένα νέο χαμηλό στις 4 του μήνα θα αρχίζει να προσεγγίζει από τα δυτικά τη χώρα μας δίνοντας άστατος καιρό στο Ιόνιο, τις δυτικές ηπειρωτικές/παραθαλάσσιες περιοχές και σε κεντρικές και βόρειες περιοχές και λίγα φαινόμενα τοπικού χαρακτήρα στα ανατολικά. Στις 5 του μήνα ο καιρός θα αρχίζει να επιδεινώνεται στο μεγαλύτερο κομμάτι της χώρας και στην Αττική. Η θερμοκρασία θα βρεθεί περίπου 3 βαθμούς κάτω από τα κανονικά επίπεδα και σε ορεινά/ημιορεινά της δυτικής, κεντρικής και βόρειας χώρας η θερμοκρασία θα σημειώνει παγετό.

6 έως 10 Δεκεμβρίου: Άστατος καιρός με βροχές ή σποραδικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο κομμάτι της χώρας με σταδιακή εξασθένηση του χαμηλού. Στις 7 του μήνα άστατος καιρός στην ανατολική κυρίως Ελλάδα και λιγότερα φαινόμενα στα δυτικά και νότια. Όσο θα βαδίζουμε προς τις 2-3 τελευταίες ημέρες τις περιόδου ο καιρός θα ξανά επιδεινωθεί με βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις σε ορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας. Οι θερμοκρασίες θα βρεθούν κοντά στις κανονικές τιμές για την εποχή.

11 έως 15 Δεκεμβρίου: Ο άστατος καιρός συνεχίζεται κατά περιόδους στις πρώτες ημέρες της περιόδου, ενώ όσο θα βαδίζουμε προς τις τελευταίες ημέρες θα παρουσιάσει ο καιρός βελτίωση. Οι θερμοκρασίες θα βρεθούν κοντά σε κανονικές τιμές για την εποχή έως ελαφρώς τοπικά υψηλότερες στα πιο νότια νοτιοανατολικά τμήματα.

16 έως 20 Δεκεμβρίου: Ατμοσφαιρική διαταραχή θα επηρεάσει κατά διαστήματα το μεγαλύτερο κομμάτι της χώρας, μιας που ο αντικυκλώνας θα απουσιάζει και θα επιτρέπει να σχηματίζονται διαταραχές στη κεντρική Μεσόγειο. Το θερμόμετρο συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό να κυμαίνεται κοντά στα κανονικά έως ελαφρώς υψηλότερα τοπικά για τα πιο νότια νοτιοανατολικά τμήματα.

21 έως 25 Δεκεμβρίου: Η τάση συνεχίζει να δείχνει μικρά διαλείμματα βελτίωσης και οι υψηλές πιέσεις να βρίσκονται αρκετά δυτικά από τη χώρα μας, ως αποτέλεσμα να συνεχίζεται η ίδια ατμοσφαιρική κυκλοφορία με βροχοπτώσεις στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Θερμοκρασιακά θα βρισκόμαστε κοντά σε κανονικές τιμές έως ελαφρώς υψηλότερες για την εποχή.

26 έως 31 Δεκεμβρίου: Πιθανή τάση όσο θα βαδίζουμε προς τις τελευταίες ημέρες του χρόνου να υπάρξει ψυχρή κατεβασιά κρύου αέρα και οι χιονοπτώσεις να κατέβουν και σε πιο χαμηλά υψόμετρα, μιας που θα υπάρχει κινητικότητα διαταραχών προς τη χώρα μας σε αυτό το διάστημα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Λάρνακα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2030

Κόσμος 12.12.2025
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορεί να απονείμει σε κάθε Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα χρηματικό βραβείο ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο του προγράμματος «Δημιουργική Ευρώπη», ως αναγνώριση της ποιότητας της προετοιμασίας και του πολιτιστικού σχεδιασμού της

Προσοχή απάτη! Μηνύματα SMS και emails που χρησιμοποιούν το όνομα του Δήμου Αθηναίων

Οικονομία 12.12.2025
Alert από τον Δήμο Αθηναίων για νέα απάτη

Σοκ: Εξαφανισμένος 18χρονος βρέθηκε νεκρός 7 χρόνια μετά, σφηνωμένος σε μία καμινάδα σπιτιού

Κόσμος 12.12.2025
Τραγικές οι συνθήκες του θανάτου του σύμφωνα με τις αρχές του Κολοράντο

Μαθητής στο νοσοκομείο μετά από ρίψη κροτίδας σε σχολείο στο Ναύπλιο

Ελλάδα 12.12.2025
Αναστάτωση προκλήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής σε σχολείο της περιοχής

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Τη Δευτέρα στις 17:00 περιμένω αντιπροσωπεία αγροτών στο Μαξίμου»

Πολιτική 12.12.2025
Η αναφορά στην εκλογή Πιερρακάκη ως προέδρου του Eurogroup και το σχόλιο για τον προϋπολογισμό

Στάση εργασίας στα λεωφορεία στις 17 Δεκεμβρίου

Ελλάδα 12.12.2025
Ποιες ώρες τραβούν «χειρόφρενο» οι εργαζόμενοι

Εuropa League: Κι όμως, υπάρχει σενάριο για… ελληνικό «εμφύλιο»

Αθλητικά Νέα 12.12.2025
Παναθηναϊκός vs ΠΑΟΚ για μια θέση στους 16; Καθόλου απίθανο...

Όρκα και δελφίνια κυνηγούν παρέα σολομό και μοιράζονται το γεύμα

Κόσμος 12.12.2025
Βίντεο με την απρόσμενη θαλάσσια συμμαχία

Απαράδεκτο σχόλιο σε βάρος διαιτήτριας στη Serie C Γυναικών: «Πήγαινε να πλύνεις τα πιάτα»

Αθλητικά Νέα 12.12.2025
Η 26χρονη Αριάννα Κουάντρο δέχθηκε προσβλητικά σχόλια από οπαδό της Pro Palazzolo

Νέο κύμα κακοκαιρίας πριν τις γιορτές – Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων

Καιρός 12.12.2025
Η πορεία του καιρού έως τις 20 Δεκεμβρίου