E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο Στέφανος Κασσελάκης ανακοίνωσε νέο κόμμα: «Εσείς θα αποφασίσετε πώς θα λέγεται»

Οριστική είναι πλέον η νέα διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την επεισοδιακή πρώτη ημέρα του συνεδρίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 9/11/2024 | 17:13

Ο Στέφανος Κασσελάκης ανακοίνωσε νέο κόμμα: «Εσείς θα αποφασίσετε πώς θα λέγεται»

Σε δημοψήφισμα θα θέσει το όνομα του νέου κινήματος που θα δημιουργήσει ο Στέφανος Κασσελάκης, με τη νέα διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ να είναι πλέον οριστική. «Εσείς θα αποφασίσετε πως θα λέγεται, εσείς θα το βαφτίσετε», τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης, υπογραμμίζοντας ότι «το κίνημα που δημιουργούμε ανήκει σε εσάς και όχι σε εμένα».

Οριστική είναι πλέον η νέα διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την επεισοδιακή πρώτη ημέρα του συνεδρίου του χθες Παρασκευή (8.11.24). Ο Στέφανος Κασσελάκης λίγο πριν τις 14:30 το μεσημέρι του Σάββατου έφτασε στα γραφεία του στον Ταύρο όπου αυτή την ώρα ανακοινώνει την ίδρυση νέου πολιτικού φορέα. «Μου έστειλε μήνυμα μια μητέρα που έχασε το παιδί της ότι με στηρίζει στην προσπάθειά μου», ανέφερε αρχικά ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Πλήθος Kasselistas αλλά και οι βουλευτές Αλέξανδρος Αυλωνίτης και Κυριακή Μάλαμα (που έχουν δηλώσει ότι θα ανεξαρτητοποιηθούν) στα γραφεία του Στέφανου Κασσελάκη στον Ταύρο.

Ο Πέτρος Παππάς κατέθεσε στη Βουλή το μεσημέρι του Σαββάτου επιστολή ανεξαρτητοποίησής του ενώ τρεις ακόμα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι Αλέξανδρος Αυλωνίτης, Ραλλία Χρηστίδου και Κυριακή Μάλαμα έχουν προχωρήσει σε δηλώσεις ανεξαρτητοποίησης. Εάν και οι υπόλοιπες τρεις δηλώσεις ανεξαρτητοποίησης γίνουν επίσημες, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα απομείνει με 31 βουλευτές όσους έχει και το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Από τις 11:00 το πρωί του Σαββάτου έως και τις 17:00 το απόγευμα θα διαρκέσουν οι εργασίες της δεύτερης και τελευταίας ημέρας του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ που διεξάγεται στο Γκάζι. Σημειώνεται ότι η πρώτη ημέρα ολοκληρώθηκε με την έγκριση των υποφηφιοτήτων για την προεδρία του κόμματος και με το κείμενο της πολιτικής απόφασης.

Οι τέσσερις υποψηφιότητες των Απόστολου Γκλέτσου, Παύλου Πολάκη, Σωκράτη Φάμελλου και Νικόλα Φαραντούρη εγκρίθηκαν με μεγάλη πλειοψηφία. Συγκεκριμένα τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας είναι τα ακόλουθα: Ψήφισαν 3.072, υπέρ 2.784, κατά 276, λευκά 12. Το κείμενο της πολιτικής απόφασης εγκρίθηκε ομόφωνα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αποχωρεί ο Μάικ Γουόλτς από σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Τραμπ – Εμπλοκή με διαρροή απόρρητης συνομιλίας

Κόσμος Χτες
Σε αναταραχή ο Λευκός Οίκος μετά την αποχώρηση του συμβούλου εθνικής ασφάλειας Μάικ Γουόλτς, ο οποίος φέρεται να ενέπλεξε δημοσιογράφο σε απόρρητη συνομιλία για στρατιωτικά χτυπήματα στην Υεμένη.

Τραγωδία στο Κερατσίνι: Νεκρός ο Σπύρος Σέββος – Βρέθηκε απαγχονισμένος σε αποθήκη

Ελλάδα Χτες
Είχε εξαφανιστεί το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας (28/04) - Τον βρήκε νεκρό μέλος της οικογένειάς του ενώ είχε γράψει και σημείωμα

Η «μαύρη» φυλακή του Ταγκανρόγκ: Βασανιστήρια, εξευτελισμοί και ο θάνατος της δημοσιογράφου Βικτόρια Ρόσκινα

Ελλάδα Χτες
Η φυλακή Ταγκναρόγκ βρίσκεται κοντά στη Μαριούπολη - Τα βασανιστήρια είχε αναλάβει ειδική ομάδα της FSB - Οι συγκλονιστικές μαρτυρίες

Σύλληψη κατασκόπου στην Αλεξανδρούπολη: Οι οδηγίες μεταμφίεσης και ο ρόλος της «μαμάς Ρωσίας»

Ελλάδα Χτες
Σύμφωνα με πληροφορίες το υλικό που βρέθηκε στο κινητό του ήταν από τον τελευταίο μήνα

Καιρός: Καλοκαίρι... αγνοείται φέτος ‑ Τι δείχνει πρόβλεψη για την Ελλάδα

Καιρός Χτες
Με την ομπρέλα ανά... χείρας φαίνεται πως θα περάσουμε το φετινό καλοκαίρι

Τέμπη: Αυτός είναι ο λόγος της απόλυσης του Κώστα Γενηδουνιά από τη Hellenic Train

Ελλάδα Χτες
Οι αποκαλύψεις του μετά το οριστικό φινάλε

Ο Αρης Μουγκοπέτρος «καίει» τον φίλο του – Βίντεο‑σοκ από τη στιγμή που του φιλάει τα χέρια πριν του δώσει την κροτίδα

Ελλάδα Χτες
«Ήξερε τι μου έδινε, προσπάθησε άλλες δύο φορές να μου δώσει την κροτίδα»

ΗΠΑ και Ουκρανία υπέγραψαν τη συμφωνία για τις σπάνιες γαίες ‑ Τι κερδίζει η κάθε πλευρά

Κόσμος Χτες
Ο Τραμπ παίρνει αυτό που ζήτησε αλλά όχι στον βαθμό και με τους όρους που είχε προτείνει