E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ανεξήγητοι θάνατοι βρεφών στην Αμαλιάδα: Νοσηλεύτηκε και 6ο μωρό; – Η νέα καταγγελία για την υπόθεση

Η Εισαγγελία Πατρών φέρεται διερευνά καταγγελία για μεταφορά του στο Καραμανδάνειο

Δημοσίευση 25/10/2024 | 10:01

Ανεξήγητοι θάνατοι βρεφών στην Αμαλιάδα: Νοσηλεύτηκε και 6ο μωρό; – Η νέα καταγγελία για την υπόθεση

Μυστήριο καλύπτει την υπόθεση των νεκρών βρεφών σε Αχαΐα και Ηλεία. Η υπόθεση περιπλέκεται ολοένα και περισσότερο, γεννώντας διαρκώς ερωτήματα για τους θανάτους συνολικά πέντε βρεφών.

Εντωμεταξύ, για ένα 6ο μωρό που φέρεται να σχετίζεται με την υπόθεση της Αμαλιάδας κάνει λόγο η εφημερίδα «Γνώμη», επικαλούμενη στοιχεία της Εισαγγελίας Πατρών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Εισαγγελία Πατρών έχει στοιχεία τα οποία διερευνά για ένα αδελφάκι της 24χρονης Ειρήνης είχε μεταφερθεί στο Καραμανδάνειο με υποξαιμία και το έσωσαν οι γιατροί. Το γεγονός ερευνάται αν έγινε, από τα αρχεία του νοσοκομείου, καθώς πρόκειται για καταγγελία που έφτασε στην Εισαγγελία και εξετάζεται για να εξακριβωθεί.

Σημειώνεται πως η υποξαιμία στα βρέφη μπορεί να προέλθει από μία σειρά παθολογικών (ή και μη) αιτιών, με αποτέλεσμα το οξυγόνο του βρέφους να πέσει σε ποσοστό κάτω του 90%. Δεν αποκλείεται να επέλθει και ο θάνατος από αυτό.

Στην περίπτωση που επιβεβαιωθεί η ύπαρξη έκτου μωρού, θα προστεθεί και αυτό στον φάκελο της έρευνας. Πρόκειται για έρευνα που ξεκίνησε μετά από αίτημα του προϊστάμενου της Εισαγγελίας Εφετών Πάτρας με κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση.


Όπως προκύπτει από τις ιατροδικαστικές εξετάσεις, δύο βρέφη απεβίωσαν από διάμεση πνευμονίτιδα παιδικής ηλικίας, για ένα βρέφος είναι απροσδιόριστη η αιτία θανάτου και αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, ενώ για το τέταρτο βρέφος αναφέρεται ότι είχε παθολογικό ιστορικό επιληψίας.

Η Έρευνα προχωρά
Το αποτέλεσμα της κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, που ζήτησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών, αναμένεται να ρίξει φως στις υποθέσεις του θανάτου τεσσάρων βρεφών από την Αχαΐα και την Ηλεία. Στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας, θα εξεταστούν τόσο τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στις δικογραφίες που έχει σχηματίσει η Αστυνομία, όσο και τα πορίσματα των ιατροδικαστικών εξετάσεων.

Παράλληλα, αναμένεται να ληφθούν καταθέσεις από συγγενικά πρόσωπα των βρεφών που απεβίωσαν, αλλά και από πρόσωπα του ευρύτερου φιλικού περιβάλλοντος των οικογενειών των βρεφών. Θα εξεταστούν όλα τα στοιχεία που υπάρχουν σχετικά με τους θανάτους των βρεφών από τις αρχές του 2021, οπότε καταγράφηκε ο πρώτος θάνατος.

Σε σχέση με τον θάνατο του βρέφους στην Κ. Αχαΐα, η πατρινή δικηγόρος, Βασιλική Ντζελβέ, σύμφωνα με το flamis.gr, δήλωσε: «Δεν υπάρχει ακόμη κατηγορία για εγκληματική ενέργεια. Ωστόσο η εντολέας μου, μητέρα από την Κ. Αχαΐα που έχασε το παιδί της, μετά τα όσα έχουν ακουστεί, είναι φυσιολογικό να αντιδράσει».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κωνσταντοπούλου για Τέμπη: Θα στηρίξουμε κάθε πρόταση διερεύνησης – Θα βγει η αλήθεια στο τέλος

Ελλάδα Χτες
«Είμαι σίγουρη ότι θα φτάσουμε στο τέλος. Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά και κάθε ημέρα που περνά, ενισχύονται»

«Για ποιον λόγο βάλατε αυτόν τον όρο;»: Καρυστιανού εναντίον Βορίδη για δηλώσεις του σχετικά με την προανακριτική

Ελλάδα Χτες
Η κ. Καρυστιανού αναρωτιέται γιατί η κυβέρνηση θα συναινέσει στην προανακριτική για τον κ. Τριαντόπουλο εφόσον εκείνος εξεταστεί μόνο για παράβαση καθήκοντος και όχι για κάτι άλλο

Ψαρόπουλος: Με ξένισε η παρέμβαση στα Τέμπη – Στα χώματα ίσως υπήρχαν χημικά που δεν έπρεπε να βρεθούν

Ελλάδα Χτες
«Στα χώματα ίσως υπήρχαν χημικά που δεν έπρεπε να βρεθούν», σημειώνει ο δικηγόρος Αντώνης Ψαρόπουλος

Συναγερμός για την αρπαγή 4χρονης απο το κέντρο της Αθήνας

Ελλάδα Χτες
Η ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού»

Αμαλιάδα: Διπλή λοίμωξη η αιτία θανάτου του Παναγιωτάκη – «Θα ζητήσουμε επανεξέταση», λένε οι γονείς

Ελλάδα Χτες
Γνωστή έγινε η αιτία θανάτου του Παναγιωτάκη, ενός από τα νεκρά βρέφη της υπόθεσης της Αμαλιάδας με το οποίο είχε συνδεθεί η Ειρήνη Μουρτζούκου.

Ο Νικολά Σαρκοζί σε κατ’ οίκον περιορισμό με ηλεκτρονικό βραχιολάκι για έναν χρόνο

Κόσμος Χτες
Του απαγορεύθηκε για τρία χρόνια το δικαίωμα του εκλέγεσθαι.

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Ανάθεμα την ώρα που παντρεύτηκα τον Δασκαλάκη»

Ελλάδα Χτες
Ξέσπασε σε κλάματα περιγράφοντας τον θάνατο της Ίριδας

Απίθανο εξώφυλλο του Time: Ο Μασκ κάθεται στο γραφείο του Τραμπ, σαν άλλος πρόεδρος των ΗΠΑ

Κόσμος Χτες
Στο εξώφυλλο του Time, απεικονίζεται ο δισεκατομμυριούχος στο γραφείο του προέδρου των ΗΠΑ να κρατά ένα κύπελλο και ο τίτλος είναι «στην καρδιά της σύγκρουσης του Ελον Μάσκ με τον αμερικανικό κρατικό μηχανισμό»

Πιερία: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο στην 34χρονη που σκότωσε τον Κώστα Σιαμήτρα

Ελλάδα Χτες
Με σκυμμένο το κεφάλι στα δικαστήρια Κατερίνης η 34χρονη που ομολόγησε ότι σκότωσε τον σύντροφο της στην Πιερία.