E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καλάβρυτα: «Έσπασα με το πόδι το παρμπρίζ για να βγουν οι μαθητές», λέει ο οδηγός του ΚΤΕΛ που ανετράπη

Μέσα στο λεωφορείο επέβαιναν πέντε μαθητές, δύο εκπαιδευτικοί και ταξιδιώτες που πήγαιναν στα Καλάβρυτα

Δημοσίευση 18/10/2024 | 15:24

Καλάβρυτα: «Έσπασα με το πόδι το παρμπρίζ για να βγουν οι μαθητές», λέει ο οδηγός του ΚΤΕΛ που ανετράπη

Καλά στην υγεία τους είναι οι επιβαίνοντες λεωφορείου ΚΤΕΛ που μετέφερε μαθητές και εξετράπη πέφτοντας σε χαράδρα στα Καλάβρυτα, το πρωί της Παρασκευής.

Ο οδηγός του λεωφορείου, περιγράφοντας την τρομακτική εμπειρία του στο Newsbomb.gr, ανέφερε: «Ερχόταν ένα αυτοκίνητο και έκανα λίγο δεξιά για να το αποφύγω. Εκείνη τη στιγμή άκουγα ουρλιαχτά από τα παιδιά μέσα. Ευτυχώς, δεν έπαθαν ούτε γρατζουνιά».

Οι επιβάτες κατάφεραν να βγουν από το λεωφορείο με ασφάλεια, βοηθώντας ο ένας τον άλλον. Οι περισσότεροι, αν και σοκαρισμένοι, επικοινώνησαν με τις οικογένειές τους για να τις διαβεβαιώσουν ότι είναι καλά στην υγεία τους.

Ο οδηγός συνέχισε, εξηγώντας τις συνθήκες που οδήγησαν στο ατύχημα: «Πήγαινα περίπου με 20, το πολύ 30 χιλιόμετρα. Ο δρόμος έχει μια απότομη στροφή, αλλά εκείνη την ώρα δεν υπήρχε κάτι ιδιαίτερο, ούτε καιρικά φαινόμενα. Ήρθε το αυτοκίνητο με μεγάλη ταχύτητα από το αντίθετο ρεύμα, προσπάθησα να το αποφύγω, αλλά με έβγαλε εκτός δρόμου. Κάνω αυτή τη διαδρομή καθημερινά και μου είναι γνώριμη».

«».

Υπενθυμίζεται ότι το υπεραστικό λεωφορείο του ΚΤΕΛ Αχαΐας που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Βλασία-Καλάβρυτα, κοντά στο χωριό Μάνεσι εξετράπη της πορείας του και έπεσε σε χαράδρα, μικρού βάθους.

Μέσα στο λεωφορείο επέβαιναν πέντε μαθητές, δύο εκπαιδευτικοί και ταξιδιώτες που πήγαιναν στα Καλάβρυτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του δεν υπάρχει τpαυματίας, ενώ όλοι οι επιβαίνοντες βοηθώντας ο ένας τον άλλον κατάφεραν να απεγκλωβιστούν, ενώ στο σημείο έσπευσαν Αστυνομία, Πυροσβεστική και ΕΚΑΒ.

Οι περισσότεροι από τους επιβάτες επικοινώνησαν με τους οικείους τους λέγοντάς τους πως είναι καλά, αν και βέβαια οι περισσότεροι είχαν υποστεί σοκ από το τρoχαίο ατύxημα.

Η Βασιλική Γιαννοπούλου, μητέρα τριών μαθητών που επέβαιναν στο λεωφορείο, μιλώντας στο Newsbomb.gr περιέγραψε το περιστατικό: «Τα παιδιά επιβιβάστηκαν κανονικά στο λεωφορείο, όπως κάθε μέρα. Κάποια στιγμή το λεωφορείο βγήκε εκτός δρόμου, χωρίς να καταλάβουν πώς συνέβη. Ο οδηγός έσπασε τα τζάμια και τα παιδιά πηδούσαν από τα παράθυρα με ασφάλεια».

Όπως περιέγραψε η Βασιλική Γιαννοπούλου, πρόκειται για μια διαδρομή που γίνεται καθημερινά και αφορά το δρομολόγιο Πάτρα-Καλάβρυτα.

«Είναι μια διαδρομή που κάνουν τα παιδιά καθημερινά, ο οδηγός παίρνει τα παιδιά από τα χωριά, τα πηγαίνει στα Καλάβρυτα και τα κάνει επιστροφή το μεσημέρι. Πρόκειται για λεωφορείο του ΚΤΕΛ που μεταφέρει τα παιδιά», ανέφερε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βίντεο μετά την πτώση ελικοπτέρου στη λίμνη Αώου: Ο χειριστής κολυμπά στα νερά και εξετάζει το βυθισμένο Bell

E-Daily 2.TopNews 25.06.2026
Στο νέο υλικό αποτυπώνεται η στιγμή που ένας από τους κυβερνήτες βρίσκεται ήδη μέσα στο νερό και βουτά, ενώ λίγα μέτρα μακριά του το ελικόπτερο είναι βυθισμένο - με το περίγραμμά του να διακρίνεται καθαρά κάτω από την επιφάνεια της λίμνης

Η Σουηδή υπουργός Περιβάλλοντος εμφανίστηκε με τον 3 μηνών γιο της στο Συμβούλιο της ΕΕ

E-Daily 3.Left 25.06.2026
Η Ρομίνα Πουρμοχτάρι θέλησε να αναδείξει τα οφέλη των πολιτικών γονικής άδειας, φέρνοντας στο Συμβούλιο των υπουργών Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξμβούργο τον 3 μηνών γιο της, Ανταμ

Σύγκρουση τρένων στη δυτική Πολωνία – Τραυματίστηκαν δύο άτομα

E-Daily 2.TopNews 25.06.2026
Δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα - 16 ομάδες της Πυροσβεστικής έσπευσαν στον τόπο του συμβάντος

Επιληπτική κρίση πιλότου σε πτήση της Air Canada προκάλεσε τρόμο σε 61 επιβάτες

E-Daily 2.TopNews 25.06.2026
«Για σαράντα λεπτά προσπαθούσαμε να τον συγκρατήσουμε»

«Σε δύο λεπτά έφυγε»: Συγκλονισμένος ο σύντροφος της 23χρονης που πέθανε αιφνιδίως στα Κουφονήσια

E-Daily 2.TopNews 25.06.2026
«Το κορίτσι εκείνο το βράδυ δεν είχε φάει σχεδόν τίποτα - ήταν ουσιαστικά νηστική»

Τροχαίο στη Χαλκιδική: Γυναίκα εγκλωβίστηκε σε αυτοκίνητο και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο

Ελλάδα 25.06.2026
Η τραυματίας παραλήφθηκε από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο έχοντας τις αισθήσεις της

Ο 93χρονος εξηγεί γιατί προσπαθούσε να μπει στον θάλαμο της Μάρως Κοντού με μαχαίρι: «Κι εγώ είμαι ορφανός»

E-Daily 2.TopNews 25.06.2026
Ο ηλικιωμένος εντοπίστηκε να περιφέρεται στους διαδρόμους του νοσοκομείου γύρω στις 10 το βράδυ

Μουντιάλ 2026: Το Κατάρ «αγόρασε» οπαδούς για τα τρία παιχνίδια του

Αθλητικά Νέα 25.06.2026
Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία χρηματοδότησε τη μετακίνηση εκατοντάδων φιλάθλων

Τάκης Γκώνιας: Το τελευταίο «αντίο» στον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή στη Λιβαδειά

E-Daily 2.TopNews 25.06.2026
Ο παλαίμαχος αθλητής έφυγε από τη ζωή στα 54 του χρόνια

Σεισμοί στη Βενεζουέλα: Συγκινεί άνδρας που κρατάει τα χέρια της γυναίκας του με κινητικά προβλήματα

Κόσμος 25.06.2026
Πάνω από 27.000 άτομα έχουν δηλωθεί ως αγνοούμενοι -Εντοπίστηκαν 1.200 άτομα

Μάρω Κοντού: «Πάντα θα κουβαλώ μαχαίρι πάνω μου», είπε ο 93χρονος που εισέβαλε στο νοσοκομείο

E-Daily 2.TopNews 25.06.2026
Τα πρώτα λόγια του 93χρονου που μπήκε με μαχαίρι στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται η Μάρω Κοντού