E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Λίβανος: Οι Ισραηλινοί βομβάρδισαν το αρχηγείο της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό

Στόχος ήταν ο Χασάν Νασράλα

Δημοσίευση 27/9/2024 | 19:26

Λίβανος: Οι Ισραηλινοί βομβάρδισαν το αρχηγείο της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό

Νέες ισραηλινές επιδρομές στα νότια προάστια της Βηρυτού στον Λίβανο. Ο IDF ανακοίνωσε ότι βομβάρδισε το αρχηγείο της Χεζμπολάχ. Ακούγονται εκρήξεις στην πόλη.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε το απόγευμα της Παρασκευής (27/09) νέα πλήγματα κατά της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, λίγα λεπτά μετά την ομιλία του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου στον ΟΗΕ, σε μια επιβεβαίωση ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά του ένοπλου κινήματος του Λιβάνου θα συνεχιστούν.

Συγκεκριμένα, εξαπέλυσε νέα αεροπορικά διαδοχικά πλήγματα στα νότια προάστια της Βηρυτού, περίπου στις 18:30, μετέδωσε το λιβανικό πρακτορείο ειδήσεων και το τηλεοπτικό δίκτυο της Χεζμπολάχ, Al Manar. Το Al Manar μετέδωσε ότι τέσσερα κτίρια καταστράφησαν από τις επιδρομές.

Ο ισραηλινός στρατός «πλήττει αυτή τη στιγμή (…) στόχους της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο», ανακοίνωσε ο στρατός.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι βομβάρδισε το «αρχηγείο» της Χεζμπολάχ στα προάστια της Βηρυτού.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι ακούγονται πολλαπλές ισχυρές εκρήξεις στην πόλη και ένα τεράστιο σύννεφο καπνού έχει υψωθεί.

Σειρήνες ασθενοφόρων ακούγονται σε όλη την πρωτεύουσα του Λιβάνου.

Ισραήλ: “Η χερσαία επιχείρηση κατά της Χεζμπολάχ θα είναι σύντομη”

Μια ενδεχόμενη χερσαία επιχείρηση του ισραηλινού στρατού εναντίον του ισλαμιστικού κινήματος Χεζμπολάχ του Λιβάνου θα είναι όσο το δυνατό “πιο σύντομη”, δήλωσε σήμερα Παρασκευή (27/09) υψηλόβαθμη πηγή των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας.

“Θα προσπαθήσουμε να είναι όσο πιο σύντομη γίνεται”, δήλωσε ο αξιωματούχος στους δημοσιογράφους υπό τον όρο να μην κατονομαστεί. “Ετοιμαζόμαστε γι’ αυτό καθημερινά και είναι βέβαιο πως αυτό είναι ένα από τα μέσα” που έχουμε στη διάθεσή μας, πρόσθεσε, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο χερσαίας επίθεσης.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχοι, τα ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο, που έχουν ενταθεί από τις αρχές της εβδομάδας, έχουν προκαλέσει πολλούς θανάτους στις τάξεις της Χεζμπολάχ και έχουν μειώσει πολύ τις στρατιωτικές ικανότητες του κινήματος που υποστηρίζεται από το Ιράν.

Η Χεζμπολάχ άρχισε να εκτοξεύει ρουκέτες στο Ισραήλ στις 8 Οκτωβρίου, λέγοντας ότι το κάνει σε ένδειξη αλληλεγγύης με τον σύμμαχό της, την παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς, που πολεμά εναντίον του Ισραήλ μετά την άνευ προηγουμένου επίθεση που εξαπέλυσε στις 7 Οκτωβρίου εναντίον του ισραηλινού εδάφους από τη Λωρίδα της Γάζας.

Εκτός από το να πλήξει την ικανότητα της Χεζμπολάχ να εκτοξεύει πυρά εναντίον του Ισραήλ, πρόσθεσε ο Ισραηλινός αξιωματούχος ασφαλείας, ο σκοπός των στρατιωτικών επιχειρήσεων που εξαπολύει το Ισραήλ από αέρος είναι να εξαλείψει τους στρατιωτικούς ηγέτες του σιιτικού κινήματος και να “καθαρίσει” τις μεθοριακές ζώνες στο βόρειο Ισραήλ, έτσι ώστε οι εκτοπισμένοι κάτοικοι να μπορέσουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Μετά τις δηλώσεις που έκανε προχθές, Τετάρτη, ο αρχηγός του ισραηλινού γενικού επιτελείου, ο στρατηγός Χερτσί Χαλεβί, ο οποίος μίλησε ενώπιον των στρατιωτών για την πιθανότητα “εισόδου στον Λίβανο” προκειμένου να “συνεχίσουμε να πλήττουμε τη Χεζμπολάχ”, ο αξιωματούχος ασφαλείας δήλωσε σήμερα πως “όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι”.

Τη Δευτέρα, ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη άρχισαν να βομβαρδίζουν καθημερινά τα προπύργια της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, προκαλώντας την έξοδο περίπου 118.000 ανθρώπων, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη. Αυτήν την περίοδο, τουλάχιστον 700 άνθρωποι σκοτώθηκαν στον Λίβανο, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου.

Ο Ισραηλινός αξιωματούχος ασφαλείας αρνήθηκε τις κατηγορίες σύμφωνα με τις οποίες τα ισραηλινά πλήγματα σκοτώνουν μεγάλο αριθμό αμάχων: “Δεν είναι όπως δημοσιεύουν τα ονόματα των νεκρών. Πολλοί από αυτούς ήταν μέλη της Χεζμπολάχ”, είπε, κατηγορώντας τη Χεζμπολάχ ότι χρησιμοποιεί αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες, σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Επίσημο: Ερχονται 1.000 κάμερες στους δρόμους – Τέλος στο «σβήσιμο» των κλήσεων

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο διεθνής διαγωνισμός προκηρύχθηκε, τα χρονοδιαγράμματα είναι δεσμευτικά και ο πρωθυπουργός μίλησε ανοιχτά για το τέλος των ανεπίσημων ακυρώσεων κλήσεων ΚΟΚ

Ζελένσκι: Απέρριψε την πρόταση για κατάπαυση πυρός την 9η Μαΐου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Διήμερη κατάπαυση του πυρός με την Ουκρανία για τις 8-9 Μαΐου κήρυξε η Μόσχα

Κρήτη: Σκηνές τρόμου έξω από μπαρ στο Ηράκλειο ‑ Αγρια επίθεση σε 57χρονο πορτιέρη

E-Daily 2.TopNews Χτες
3 νεαροί επιτέθηκαν με μαχαίρι σε 57χρονο πορτιέρη έξω από νυχτερινό μαγαζί στο Ηράκλειο μετά από άρνηση εισόδου

Αστυπάλαια: Σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης, λόγω λειψυδρίας

Ελλάδα Χτες
Παράταση του μέτρου για την Πάτμο

Πειραιάς: Εμπλοκή άγκυρας στο Blue Star Naxos ‑ Tαλαιπωρία για 514 επιβάτες

Ελλάδα Χτες
Γίνονται προσπάθειες απεμπλοκής της άγκυρας με τη συνδρομή ρυμουλκού για την επανέναρξη του ταξιδιού

Ιράν: Δεν είχαμε κανένα σχέδιο να επιτεθούμε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Κόσμος Χτες
Τι μεταδίδει η κρατική τηλεόραση του Ιράν για την πυραυλική επίθεση κατά των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη για τη Ryanair: Φόβοι για περικοπές πτήσεων στο «Μακεδονία»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Έκτακτη κινητοποίηση φορέων και αυτοδιοίκησης μετά τα σενάρια μείωσης δρομολογίων που προκαλούν ανησυχία για τον τουρισμό και τη συνδεσιμότητα της πόλης

Αυτοκίνητο παρέσυρε πεζούς στη Λειψία, τουλάχιστον δύο νεκροί και 8 τραυματίες

Κόσμος Χτες
Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη στην πόλη