E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αλιμος: Μαθητής απείλησε καθηγήτρια που του έκανε παρατήρηση για χρήση κινητού

Το ξέσπασμα του μαθητή σε σχολείο στον Αλιμο είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψή του ίδιου καθώς και του κηδεμόνα του

Δημοσίευση 26/9/2024 | 15:16

Αλιμος: Μαθητής απείλησε καθηγήτρια που του έκανε παρατήρηση για χρήση κινητού

Ένα απίστευτο περιστατικό με πρωταγωνιστή μαθητή Γυμνασίου σημειώθηκε σε σχολείο στον Άλιμο την Τετάρτη.

Οπως αναφέρουν οι πληροφορίες για το επεισόδιο ο 14χρονος μαθητής Γυμνασίου που και ο πατέρας του συνελήφθησαν.

Όλα συνέβησαν όταν η καθηγήτρια έκανε παρατήρηση στον μαθητή για τη χρήση κινητού, πηγαίνοντάς τον στη διευθύντρια του σχολείου.

Ο 14χρονος μαθητής της Β’ γυμνασίου απάντησε «θα σου σπάσω τα μούτρα» και φεύγοντας από το γραφείο του διευθυντή, έσπασε ένα κάδρο.

Υποβλήθηκε μήνυση, με αποτέλεσμα ο 14χρονος και ο πατέρας του να συλληφθούν για απειλή, φθορά και παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, αντίστοιχα.

Ο εισαγγελέας διέταξε να ακολουθηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου.

37 συλλήψεις μαθητών την ημέρα από τις αρχές του 2024

Καθημερινό φαινόμενο είναι πλέον τα επεισόδια βίας και παραβατικότητας ανηλίκων που έχουν ενταθεί το τελευταίο διάστημα κυρίως λόγω της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας είναι άκρως ανησυχητικά και αυτό που διαπιστώνεται είναι η ποιοτική αναβάθμιση αυτών των επεισοδίων τόσο στα μέσα που χρησιμοποιούν κατά την παραβατική τους συμπεριφορά οι ανήλικοι, όπως κάθε είδους μαχαίρια αλλά και στην βιαιότητα των επεισοδίων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε το κάθε ημέρα γίνονται 37 συλλήψεις ανηλίκων ενώ η παραβατικότητα νέων κάτω των 18 ετών έχει αυξηθεί 46% κατά τους 8 πρώτους μήνες του 2024 σε σχέση με την αντίστοιχή περίοδο πέρσι.

Συγκεκριμένα ο αριθμός συλλήψεων ανηλίκων «σκαρφάλωσε» το πρώτο 8μηνο του έτους στις 8.978, ενώ έναν χρόνο πριν οι συλλήψεις δεν ξεπερνούσαν τις 6.157.

Κατά μέσο όρο, κάθε ημέρα από την αρχή του 2024 η Αστυνομία προχωρά στη σύλληψη 37 μαθητών Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.

Ο συνολικός αριθμός των συλλήψεων εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τις 10.000 μέχρι το τέλος του 2024.

Οι κατηγορίες αφορούν κυρίως ναρκωτικά, ξυλοδαρμούς, ληστείες, κλοπές, διαρρήξεις και κάθε λογής αδικήματα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χάος από κυβερνοεπίθεση σε ευρωπαϊκά αεροδρόμια

Κόσμος 20.09.2025
Στόχος τα συστήματα check-in και επιβίβασης

Πρόσω ολοταχώς η επιχείρηση κατά της φοροδιαφυγής

Οικονομία 20.09.2025
Tα έσοδα από τη σύλληψη της φοροδιαφυγής αναμένεται να φτάσουν και ίσως να ξεπεράσουν τα 2,2 δισ. ευρώ

Επιμένουν οι ισχυροί άνεμοι – Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας

Καιρός 20.09.2025
Αναλυτική πρόγνωση του καιρού

Ο Τραμπ απειλεί, μετά την κόντρα με τον Κίμελ, να ανακαλέσει τις τηλεοπτικές άδειες: «Το 97% είναι εναντίον μου»

Κόσμος 20.09.2025
Μια άγρια διαμάχη έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ, με τον Ντόναλντ Τραμπ να απειλεί τηλεοπτικά δίκτυα με ανάκληση αδειών

Επιστροφή ενοικίου: Πάνω από 1 εκατ. δικαιούχοι στο ταμείο μέχρι τέλη Νοεμβρίου

Οικονομία 20.09.2025
Διασταυρώσεις από την ΑΑΔΕ για να μη χαθεί η ενίσχυση

Ολυμπιακός – Αρμάνι Μιλάνο 76‑71: Στον τελικό του τουρνουά Κρήτης με οδηγούς Φουρνιέ και Βεζένκοβ

Αθλητικά Νέα 20.09.2025
Με κρίσιμο τρίποντο του Φουρνιέ και καθοριστικές βολές του Βεζένκοβ, ο Ολυμπιακός ανέτρεψε το -13 και θα παίξει στον τελικό με τον Ερυθρό Αστέρα

ΠΑΟΚ – Ντέρμπι 79‑67: Καθαρή πρόκριση στα ημιτελικά του BCL Qualifiers

Αθλητικά Νέα 20.09.2025
Με οδηγούς τους Μπεν Μουρ και Τόμας Ντιμσά, ο ΠΑΟΚ τιμώρησε τα λάθη της Ντέρμπι και πήρε άνετα το εισιτήριο. Επόμενος αντίπαλος η Μπούρσασπορ (Κυρ. 21/9, 16:30)

ΟΗΕ: Η Γενική Συνέλευση ψήφισε υπέρ της συμμετοχής της Παλαιστίνης στην 80ή Σύνοδο

Κόσμος Χτες
Το μέτρο, που αφορά τη συμμετοχή του Κράτους της Παλαιστίνης στη σύνοδο, εγκρίθηκε με 145 ψήφους υπέρ, 6 αποχές και 5 κατά, μεταξύ αυτών των ΗΠΑ και του Ισραήλ

«Το κράτος δεν λειτουργεί» ‑ Νέο εξώδικο στον Αρειο Πάγο από συγγενή θύματος στα Τέμπη

Ελλάδα Χτες
Ο Θοδωρής Ελευθεριάδης, γιος της Μαρίας Εγούτ, που έχασε τη ζωή της σε ηλικία 55 ετών, κατέθεσε σήμερα εξώδικο στον Αρειο Πάγο.

Τέμπη: Σε απεργία πείνας καλούν και άλλοι συγγενείς θυμάτων, μπροστά από τον Αρειο Πάγο.

Ελλάδα Χτες
«Η Δικαιοσύνη στέκεται περισσότερο δίπλα στους θύτες παρά στα θύματα» δηλώνουν οι οικογένειες