E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο Ντομινίκ Πελικό παραδέχεται ότι είναι βιαστής ‑ «Η Ζιζέλ δεν το άξιζε αυτό»

Η δηλώσεις του

Δημοσίευση 17/9/2024 | 11:27

Ο Ντομινίκ Πελικό παραδέχεται ότι είναι βιαστής ‑ «Η Ζιζέλ δεν το άξιζε αυτό»

Ο Ντομινίκ Πελικό καταθέτει για τους βιασμoύς της πρώην συζύγου του Ζιζέλ Πελικό στην πολύκροτη υπόθεση που έχει ονομαστεί στη Γαλλία «Βιασμoί της Μαζάν» και παραδέχεται ότι είναι βιαστής.

Υποβοηθούμενος με ένα μπαστούνι και φορώντας ένα γκρι πουκάμισο, ο Ντομινίκ Πελικό εμφανίστηκε σήμερα (17.09.2024) στο δικαστήριο για να καταθέσει για τους βιασμoύς της πρώην συζύγου του Ζιζέλ Πελικό στη Γαλλία.

Μιλώντας για πρώτη φορά σήμερα, καθώς αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας που δεν του επέτρεπαν να εμφανιστεί στο δικαστήριο τις προηγούμενες μέρες, ο Ντομινίκ Πελικό λέει ότι «αναγνωρίζει τα γεγονότα στο σύνολό τους».

Ο πρόεδρος του ποινικού δικαστηρίου διαβάζει την έκθεση των δύο γιατρών που εξέτασαν χθες τον Πελικό σύμφωνα με την οποία «από ιατρική, σωματική και ψυχική άποψη, ο Ντομινίμ Πελικό είναι ικανός να εμφανιστεί (σσ στο δικαστήριο) σήμερα».

Ο Ντομινίκ Πελικό αναφέρει ότι η πρώην σύζυγός του Ζιζέλ «δεν το άξιζε αυτό».

Είπε ότι ήταν «ευτυχισμένος» μαζί της καθ’ όλη τη διάρκεια της κοινής τους ζωής. «Ήμουν πολύ ευτυχισμένος μαζί της. Ήταν το αντίθετο της μητέρας μου, εντελώς επαναστατική. Είχαμε τρία παιδιά, εγγόνια, τα οποία δεν άγγιξα ποτέ».

Η Ζιζέλ άκουγε με προσοχή τον πρώην σύζυγό της, κοιτάζοντάς τον. Στο τέλος αυτής της δήλωσης, χαμήλωσε το κεφάλι της και φόρεσε ξανά τα γυαλιά ηλίου της.

«Είμαι ένας βιαστής όπως όλοι οι άλλοι σε αυτό την αίθουσα»

Όταν ρωτήθηκε για την προσωπικότητά του, ο Πελικό επέλεξε να κάνει μια αυθόρμητη δήλωση.

Ο 70χρονος θυμάται τις πρώτες του αναμνήσεις στην ηλικία των 4 ετών, τον βιασμo του, όπως λέει, που έπεσε θύμα σε ηλικία 9 ετών και τον βιασμo στον οποίο αναγκάστηκε να γίνει μάρτυρας σε ηλικία 14 ετών.

«Το μόνο που θυμάμαι από τα νιάτα μου είναι σοκ και τραύμα», λέει ο Ντομινίκ Πελικό, σχεδόν ψιθυριστά. Συνεχίζει λέγοντας ότι αυτή η περίοδος έλαβε τέλος όταν γνώρισε τη μελλοντική του σύζυγο Ζιζέλ.

«Ήταν πάρα πολύ δύσκολο να το αντέξω, άντεξα 40 χρόνια», λέει. Σε αρκετές περιπτώσεις ο Πελικό κλαίει, όπως μεταδίδει το BFMTV.

«Σήμερα λέω ότι είμαι ένας βιαστής, όπως όλοι οι άλλοι σε αυτό το δωμάτιο. Δεν μπορούν να πουν το αντίθετο».

«Είμαι ένοχος για ό,τι έκανα, ζητώ συγχώρεση»

Οι πρώτες δηλώσεις του Ντομινίκ Πελικό προκάλεσαν την αντίδραση της Ζιζέλ: «Μου είναι δύσκολο να τον ακούσω. Επί 50 χρόνια ζούσα με έναν άνθρωπο που δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ ούτε για ένα δευτερόλεπτο ότι θα μπορούσε να διαπράξει αυτές τις πράξεις. Τον εμπιστευόμουν απόλυτα», λέει η ίδια.

Ο Ντομινίκ Πελικό κλήθηκε στη συνέχεια να απαντήσει: «Είμαι ένοχος για ό,τι έκανα. Μετανιώνω για ό,τι έκανα και ζητώ συγχώρεση, ακόμη και αν είναι ασυγχώρητο».

«Ήσουν θαυμάσια και εγώ παραφέρθηκα πολύ», είπε στη συνέχεια απευθυνόμενος στην πρώην σύζυγό του.

«Με έχουν κατηγορήσει για πολλά πράγματα. Δε γεννιέσαι διεστραμμένος, αλλά γίνεσαι. Ακόμα κι αν είναι παράδοξο, ποτέ δε θεώρησα τη γυναίκα μου ως αντικείμενο», είπε ο βασικός κατηγορούμενος και ενορχηστρωτής των βιασμών της Ζιζέλ Πελικό για περίπου μία δεκαετία αναφορικά με τα συμπεράσματα των ψυχολόγων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Παιδοψυχολόγοι μεταβαίνουν στα Βορίζια – «Τα παιδιά δεν πρέπει να κουβαλούν τη βεντέτα»

Ελλάδα 08.11.2025
Στα Βορίζια αναμένεται να βρεθεί ειδική διεπιστημονική επιτροπή, με στόχο την ψυχολογική στήριξη των κατοίκων και κυρίως των παιδιών

Shutdown και πείνα στις ΗΠΑ: Σε καθεστώς αβεβαιότητας εκατομμύρια Αμερικανοί – «Πράσινο φως» στον Τραμπ να παγώσει τα κουπόνια τροφίμων

Κόσμος 08.11.2025
Συνεχίζεται η δημοσιονομική παράλυση της χώρας - Πάνω από 1.000 πτήσεις ακυρώθηκαν

Κυνική παραδοχή Μελόνι: «Με την δεξιά στην κυβέρνηση, δεν θα εγκριθεί ποτέ ειδικός φόρος για τις μεγάλες περιουσίες»

Κόσμος 08.11.2025
Η Τζόρτζια Μελόνι δεν δίστασε να παραδεχθεί δημοσίως ότι με τη δεξιά στην κυβέρνηση φόρος στις μεγάλες περιουσίες δεν πρόκειται να επιβληθεί ποτέ

Τέμπη: Με τους συγγενείς των θυμάτων στα έδρανα η δίκη στις 3/3 – Απορρίφθηκε αίτημα του κράτους να αποβληθούν

Ελλάδα 08.11.2025
Ένταση επικράτησε στη δίκη για τα Τέμπη και την αμαρτωλή σύμβαση 717 με κατηγορούμενους δύο ελεγκτές της Αρχής Διαφάνειας καθώς το Νομικό Συμβούλιο του κράτους βρέθηκε στα έδρανα της υπεράσπισης

Ηλεκτρονικό μπλόκο σε καπνό και αλκοόλ για ανηλίκους – Τι αλλάζει στα κέντρα ψυχαγωγίας

Ελλάδα 08.11.2025
Δημήτρης Παπαστεργίου: Η προστασία των παιδιών είναι ζήτημα ευθύνης και τεχνολογίας

Έφοδοι της ΕΛΑΣ σε οίκους ανοχής στην Αθήνα‑ Συνελήφθησαν 15 γυναίκες

Ελλάδα 08.11.2025
Κινούνται οι διαδικασίες σφράγισης και επανασφράγισης των συγκεκριμένων οίκων ανοχής

«Με βασάνιζαν επτά φορές τη μέρα για 20 λεπτά»: Ισραηλινός όμηρος περιγράφει τη φρίκη που έζησε δύο χρόνια στη Γάζα

Κόσμος 08.11.2025
«Μου έβαλαν πέτρες στα αφτιά και μου έκλεισαν τα μάτια για εβδομάδες» λέει ο 21χρονος Ρομ Μπρασλάβσκι που βίωσε ακραία ψυχολογική και σωματική κακοποίηση

Σοκ στην Πάτρα: Χειροπέδες σε 40χρονο εκπαιδευτικό για πορνογραφία ανηλίκων

Ελλάδα 08.11.2025
Έδειξε γυμνές φωτογραφίες των παιδιών του σε μαθήτρια

Μαθητής έκανε χρήση ναρκωτικών μέσα σε σχολείο της Δυτικής Αχαΐας ‑ Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ρίου με σπασμούς

Ελλάδα 08.11.2025
Αναστάτωση έχει προκαλέσει η είδηση ότι μαθητής Γυμνασίου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ρίου μετά από χρήση ναρκωτικών

Γεωργιάδης: Η Κωνσταντοπούλου έβαλε τον Ρούτσι για να θαμπώσει την Καρυστιανού

Ελλάδα 08.11.2025
Όχι και να δώσω λεφτά στον Τσίπρα για το βιβλίο του, τον έχουμε πληρώσει 100 δισ.