E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Με ιστορικό οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ ο 46χρονος που παρέσυρε οικογένεια στη Θεσσαλονίκη – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που οδηγούσε μεθυσμένος

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 13/9/2024 | 19:42

Με ιστορικό οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ ο 46χρονος που παρέσυρε οικογένεια στη Θεσσαλονίκη – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο 46χρονος οδηγός, που παρέσυρε οικογένεια στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα η 34χρονη γυναίκα, που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση μαζί με τον 37χρονο σύζυγό της, να χάσει το παιδί που κυοφορούσε, οδηγούσε υπό την επήρεια οινοπνεύματος.

Η ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία ο 46χρονος έχει ιστορικό με παλαιότερες παραβάσεις, που σχετίζονται με την οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος, για το σύνολο των οποίων είχαν επιβληθεί τα ανάλογα διοικητικά μέτρα και πρόστιμα, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας:

«Σχετικά με τροχαίο, που συνέβη στις 11 Σεπτεμβρίου 2024 στην περιοχή της Θέρμης Θεσσαλονίκης, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζει ότι, η υπηρεσία Τροχαίας, που επιλήφθηκε ενήργησε σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) και επέβαλε στον παραβάτη οδηγό τις προβλεπόμενες από τον νόμο κυρώσεις.

Ειδικότερα, διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός ήταν υπό την επήρεια οινοπνεύματος, οπότε πέραν των ποινικών κυρώσεων επιβλήθηκαν και οι ανάλογες –σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ.– διοικητικές κυρώσεις.

Περαιτέρω, από το ιστορικό του οδηγού προέκυψαν και παλαιότερες παραβάσεις που σχετίζονται με την οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος, για το σύνολο των οποίων είχαν επιβληθεί τα ανάλογα διοικητικά μέτρα και πρόστιμα, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Η Ελληνική Αστυνομία δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην αντιμετώπιση τροχαίων παραβάσεων, με έμφαση στις περιπτώσεις οδήγησης υπό την επήρεια οινοπνεύματος, που αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια. Έχοντας εντείνει τους ελέγχους σε όλο το οδικό δίκτυο και αυξήσει τη βεβαίωση παραβάσεων, επιβάλλει απαρέγκλιτα τις προβλεπόμενες από τη νομοθεσία κυρώσεις στους παραβάτες. Η ασφάλεια στους δρόμους αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα και οι ενέργειες της Τροχαίας στοχεύουν στην πρόληψη των ατυχημάτων και την προστασία της ζωής όλων των πολιτών».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μεξικό: Ανοιξε η γη και κατάπιε φορτηγό – Από θαύμα δεν υπήρξαν τραυματισμοί (βίντεο)

Κόσμος Χτες
Η τρύπα στη μέση του δρόμου «ρούφηξε» το φορτηγό

Σοκ στην Εύβοια: 60χρονος χαράκωσε τη σύζυγό του στο πρόσωπο ‑ Τη βρήκαν αιμόφυρτη οι αστυνομικοί

Ελλάδα Χτες
Νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σημειώθηκε στην Εύβοια το απόγευμα της Κυριακής (14/9)

Ρόδος: Ελεύθερη αφέθηκε η influencer ‑ «Έπαιρνα ναρκωτικά για να παίρνω πιο εύκολα αποφάσεις»

Ελλάδα Χτες
Την πόρτα του ανακριτή πέρασε το μεσημέρι γνωστή influencer, καθώς συνελήφθη στη Ρόδο για διακίνηση «ροζ κοκαΐνης»

Καρυστιανού για την εισαγγελική πρόταση για τα Τέμπη: «Πλέον δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα»

Ελλάδα Χτες
Ο Εισαγγελέας Εφετών Λάρισας απέστειλε την πρότασή του για την παραπομπή των 36 κατηγορουμένων στην υπόθεση των Τεμπών, με τη Μαρία Καρυστιανού να καταγγέλλει με ανάρτησή της την “ταχύτατη” διαδικασία

Τέμπη: Κατατέθηκε η εισαγγελική πρόταση για παραπομπή 36 κατηγορούμενων

Ελλάδα Χτες
Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας εφετών Λάρισας εισηγείται να παραπεμφθούν στο εδώλιο 36 μη πολιτικά πρόσωπα και αυτό που μένει πλέον είναι η σύμφωνη γνώμη του προέδρου εφετών - Πιθανή η έναρξη της δίκης ακόμη και μέσα στο 2025

Κρήτη: Ημίγυμνος άντρας εισέβαλε σε εκκλησία και προσπάθησε να διαρρήξει το παγκάρι

Ελλάδα Χτες
Μπορεί να μην κατάφερε να κλέψει χρήματα αλλά προκάλεσε μεγάλες ζημιές στην εκκλησία

«Μου έριξαν γροθιά στον λαιμό»: Ο οδηγός τρόλεϊ περιγράφει τον ξυλοδαρμό του στον Πειραιά

Ελλάδα Χτες
«Δεν μπορούσα να ανοίξω τις πόρτες γιατί είχα μια γιαγιά με ένα Πι»

Συνδεδεμένες με άγνωστα emails οι κάμερες στο σπίτι του Μαζωνάκη

Ελλάδα Χτες
«Θα προσφύγουμε στο ηλεκτρονικό έγκλημα»»

Ιταλία: Δεν είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε πιθανή επίθεση από τη Ρωσία, είπε ο υπουργός Αμυνας

Κόσμος Χτες
«Πιστεύω ότι πρέπει να κινηθούμε έτσι ώστε η χώρα μας να είναι σε θέση να αμυνθεί, αν κάποιος αλλόφρονας αποφασίσει να μας επιτεθεί» είπε ο Γκουίντο Κροζέτο

Βίντεο: Ζευγάρι βουτάει σε κανάλι της Βενετίας, τρώει πρόστιμο και του απαγορεύεται η είσοδος για 48 ώρες

Κόσμος Χτες
Ο 35χρονος άνδρας και η 25χρονη Ρουμάνα σύντροφός του, που ζουν στη Βρετανία, βούτηξαν στο κανάλι και τους εντόπισαν οι γονδολιέρηδες οι οποίοι επικοινώνησαν με την αστυνομία

Χαλκιδική: Λύκος επιτέθηκε σε 5χρονη σε παραλία του Μαρμαρά

Ελλάδα Χτες
Η σωτήρια επέμβαση της μητέρας