E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πάνω από 400 παιδιά κακοποιούνταν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα στη Μαλαισία

Βιάζονταν και υποχρεώνονταν να κάνουν το ίδιο σε άλλα παιδιά

Δημοσίευση 11/9/2024 | 19:50

Πάνω από 400 παιδιά κακοποιούνταν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα στη Μαλαισία

Οι αρχές της Μαλαισίας διέσωσαν εκατοντάδες παιδιά και εφήβους που πιστεύεται ότι έπεσαν θύματα σωματικής και σeξουαλικής κακοποίησης στα φιλανθρωπικά ιδρύματα που τα φιλοξενούσαν, και δεκάδες ύποπτοι έχουν συλληφθεί, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο γενικός επιθεωρητής Ραζαρουντίν Χουσάιν είπε ότι συνολικά διασώθηκαν 402 παιδιά (201 κορίτσια και ισάριθμα αγόρια), ηλικίας από 1 έως 17 ετών, κατά τις αστυνομικές επιχειρήσεις που έγιναν σήμερα σε 20 ιδρύματα, στις Πολιτείας Σελανγκόρ και Νέγκρι Σεμπιλάν.

Μεταξύ των 170 συλληφθέντων είναι ορισμένοι «ουστάζ», δηλαδή δάσκαλοι της ισλαμικής θρησκείας καθώς και φύλακες των ιδρυμάτων αυτών.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, τα παιδιά κακοποιούνταν σeξουαλικά από τα πρόσωπα που είχαν αναλάβει τη φροντίδα τους και στη συνέχεια υποχρεώνονταν να κακοποιούν με τη σειρά τους άλλα παιδιά, είπε ο Ραζαρουντίν στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

«Τα θύματα που αρρώσταιναν δεν επιτρεπόταν να λάβουν ιατρική βοήθεια παρά μόνο αν η κατάστασή τους ήταν κρίσιμη», είπε. Κάποια παιδιά, ηλικίας ακόμη και 5 ετών, τα σημάδευαν με πυρωμένα κουτάλια αν ήταν ανυπάκουα.

Τα θύματα θα φιλοξενηθούν προσωρινά σε ένα κέντρο εκπαίδευσης της αστυνομίας στην Κουάλα Λουμπούρ.

Οι εστίες ανήκαν όλες σε μια γνωστή ισλαμική, επιχειρηματική οργάνωση, την Global Ikhwan Services & Business (GISB), η οποία φέρεται ότι διατηρούσε δεσμούς με μια θρησκευτική αίρεση που έχει τεθεί εκτός νόμου.

Η GISB είναι μια μαλαισιανή εταιρεία που δραστηριοποιείται σε πολλούς τομείς, από σουπερμάρκετ μέχρι καθαριστήρια, και λειτουργεί σε πολλές χώρες, όπως στην Ινδονησία, τη Σιγκαπούρη, την Αίγυπτο, τη Σαουδική Αραβία, τη Γαλλία, την Αυστραλία και την Ταϊλάνδη. Σε μια ανακοίνωσή της η GISB διέψευσε αναφορές σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης ότι εκμεταλλευόταν και χρησιμοποιούσε παιδιά ως εργάτες, λέγοντας ότι οι δραστηριότητές της είναι νόμιμες και θα συνεργαστεί με τις αρχές για να διαλευκανθεί η υπόθεση.

Ο Ραζαρουντίν είπε ότι σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, οι διασωθέντες ανήλικοι ήταν παιδιά υπαλλήλων της μαλαισιανής GISB, τα οποία στάλθηκαν στις εστίες λίγο μετά τη γέννησή τους και κακοποιήθηκαν ποικιλοτρόπως.

Η GISB φέρεται ότι συνδεόταν με την διαλυμένη πλέον αίρεση Αλ Αρκάμ, η οποία απαγορεύτηκε από τις αρχές το 1994. Αν και παραδέχτηκε τον δεσμό αυτόν, σήμερα η GISB αυτοπροσδιορίζεται ως ισλαμική εταιρεία που τηρεί τις μουσουλμανικές παραδόσεις. Παλαιότερα είχε προκαλέσει σάλο όταν αποκαλύφθηκε ότι ενθάρρυνε την πολυγαμία μεταξύ των μουσουλμάνων και είχε ιδρύσει τη «Λέσχη των Υπάκουων Συζύγων», μια ομάδα που προέτρεπε τις γυναίκες να υποτάσσονται στους συζύγους τους «σαν να ήταν ιερόδουλες».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τέμπη: 50 σωματεία του πολιτισμού στο πλευρό του απεργού πείνας Πάνο Ρούτσι

Ελλάδα Χτες
Απευθύνουν κάλεσμα στο Σύνταγμα την Κυριακή (21/9)

Γιάμαλη: «Θέλουμε να μπορούμε να κυκλοφορούμε ελεύθεροι και ασφαλείς είτε είμαστε μαύροι, γκέι, είτε φοράμε κοντές φούστες»

Ελλάδα Χτες
Το σχόλιο της Αναστασίας Γιάμαλη για την ισότητα και την ελευθερία, με αφορμή την επίθεση που δέχτηκε ένα ζευγάρι ανδρών.

Πάνος Ρούτσι: Έχω υποσχεθεί στο παιδί μου ότι θα βρω τους δολοφόνους και θα τους βάλω στη φυλακή

Ελλάδα Χτες
Ο πατέρας του Ντένις Ρούτσι συνεχίζει την απεργία πείνας έξω από τη Βουλή, ζητώντας να του χορηγηθεί άδεια εκταφής του παιδιού του, προκειμένου να γίνουν τοξικολογικές εξετάσεις στη σορό του.

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Ανδρας έπνιξε την αδερφή του με σακούλα

Ελλάδα Χτες
Σύμφωνα ο άνδρας ήταν εκείνος που κάλεσε στο 100 και ενημέρωσε την Αστυνομία για το έγκλημα.

Σέρρες: Οργή αγροτών κατά του υφυπουργού Ανάπτυξης – Φυγαδεύτηκε από την αστυνομία

Ελλάδα Χτες
Δεκάδες αγρότες και κτηνοτρόφοι συγκεντρώθηκαν, από το πρωί του Σαββάτου, στο χώρο της Serexpo, στις Σέρρες, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα προβλήματα που πλήττουν τον πρωτογενή τομέα.

Μαρία Καρυστιανού: «Βρώμικοι και απάνθρωποι Μητσοτάκης, Καραμανλής, Τριαντόπουλος»

Ελλάδα Χτες
Κατάθεση ψυχής από τη Μαρία Καρυστιανού. «Αγγιξα κάθε οστό του παιδιού μου, ως τελευταίο χάδι και αναγνώρισα κάτι που δεν ανέφερε καμία ιατροδικαστική» – Τι απαντά σχετικά με το 25% δημοσκόπησης που δείχνει επιθυμία να δημιουργήσει κόμμα;

«Αγώνας δρόμου» για την πιστοποίηση στα ασανσέρ ‑ Έρχονται σφραγίσεις και πρόστιμα

Ελλάδα Χτες
Στην πράξη, η εφαρμογή αυτών των απαιτήσεων αποδεικνύεται εξαιρετικά προβληματική.

To NATO στις επάλξεις: Στόχευαν το Ταλίν τα ρωσικά αεροσκάφη; «Στο κόκκινο» η κατάσταση στη Βαλτική

Κόσμος Χτες
Το πρωί η Πολωνία απογείωσε εσπευσμένα μαχητικά αεροσκάφη

Χάος από κυβερνοεπίθεση σε ευρωπαϊκά αεροδρόμια

Κόσμος Χτες
Στόχος τα συστήματα check-in και επιβίβασης