E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Νύχτα τρόμου στο Σάντερλαντ για τη δολοφονία των τριών κοριτσιών: Πλιάτσικο σε μαγαζιά – Πυρπολήθηκε αστυνομικό τμήμα

Ακροδεξιοί και εθνικιστές τροφοδότησαν με ρατσιστικό μίσος τις διαδηλώσεις

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 3/8/2024 | 10:13

Νύχτα τρόμου στο Σάντερλαντ για τη δολοφονία των τριών κοριτσιών: Πλιάτσικο σε μαγαζιά – Πυρπολήθηκε αστυνομικό τμήμα

Οκτώ άτομα συνελήφθησαν στο Σάντερλαντ για πρόκληση ταραχών και διάρρηξη μετά από άλλη μια νύχτα τρόμου στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, ενώ τουλάχιστον ένα κτίριο φέρεται να πυρπολήθηκε και αυτοκίνητα αναποδογύρισαν και παραδόθηκαν στις φλόγες, καθώς η αστυνομία επιχειρούσε να ελέγξει το πλήθος πολλών εκατοντάδων διαδηλωτών.

Την κατάσταση φέρεται να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν ακροδεξιά στοιχεία και εθνικιστές καθώς αρκετοί διαδηλωτές που συμμετείχαν στις διαμαρτυρίες φορούσαν full face κουκούλες και ανέμιζαν σημαίες της Αγγλίας φωνάζοντας αντι-ισλαμικά συνθήματα, ενώ σε φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στα κοινωνικά δίκτυα εμφανίζεται τουλάχιστον ένα άτομο με τατουάζ το ναζιστικό σύμβολο του αγκιλωτού σταυρού.

Στα βίντεο που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο, τα συγκεκριμένα άτομα εμφανίζονται να επιτίθενται σε αστυνομικούς πετώντας πέτρες, κουτιά μπύρας και πυροσβεστικό αφρό κοντά σε ένα τζαμί στην οδό του Αγίου Μάρκου, αν και η αστυνομία έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να υπάρχουν θρησκευτικά κίνητρα στη δολοφονία των τριών κοριτσιών σε σχολή χορού την περασμένη Δευτέρα για την οποία συνελήφθη ένας 17χρονος.


Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Nick Lowles, μέλος της οργάνωσης «Hope Not Hate», αναφέρει ότι «η διαμαρτυρία εξελίσσεται σε ακροδεξιά και ρατσιστική εκδήλωση. Ντροπή σε όσους συνεχίζουν να δικαιολογούν αυτές τις διαμαρτυρίες».

Οι διαδηλώσεις, που προωθήθηκαν από ακροδεξιούς ακτιβιστές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ξεκινήσαν από την πρόσφατα ανακαινισμένη πλατεία Keel του Σάντερλαντ, αλλά εξαπλώθηκαν σε συνοικίες του Λονδίνου, στο Μάντσεστερ, στο Όλντερσοτ και το Χάρτλπουλ.

Η διαδήλωση στο Σάντερλαντ ήταν μεταξύ πολλών που είχαν προγραμματιστεί σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο το Σαββατοκύριακο μετά την επίθεση με μαχαίρι στο Σάουθπορτ τη Δευτέρα, που τροφοδοτήθηκε από ψευδείς πληροφορίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με το ιστορικό και το θρήσκευμα του 17χρονου υπόπτου.

Η υπουργός Εσωτερικών, Ιβέτ Κούπερ, δήλωσε ότι «οι εγκληματίες που επιτίθενται στην αστυνομία και προκαλούν ταραχές στους δρόμους μας θα πληρώσουν το τίμημα για τη βία. Η αστυνομία έχει την πλήρη υποστήριξη της κυβέρνησης για να αναλάβει την ισχυρότερη δυνατή δράση και να διασφαλίσει την πλήρη εφαρμογή του νόμου».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απλήρωτοι έμειναν εποχικοί εργαζόμενοι στις γιορτές – Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΕΤ

Ελλάδα 02.01.2026
«Φιάσκο» με τις προπληρωμένες κάρτες: Χιλιάδες εποχικοί χωρίς δώρα και επίδομα ανεργίας

Αδιανόητο: Κατέγραφαν την πυρκαγιά στο μπαρ του Κραν Μοντανά αντί να τρέξουν να σωθούν

Κόσμος 02.01.2026
Η πυρκαγιά είχε τραγικό απολογισμό: τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ 119 τραυματίστηκαν

Με ανοιχτά μπλόκα, η ΕΛ.ΑΣ καλεί τους εκδρομείς να αποφύγουν τη μαζική επιστροφή

Ελλάδα 02.01.2026
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τους εκδρομείς της Πρωτοχρονιάς, με φόντο τα αγροτικά μπλόκα

Πρόστιμα σε 800.000 ιδιοκτήτες οχημάτων για τα τέλη κυκλοφορίας

Ελλάδα 02.01.2026
Χωρίς καμία παράταση φέτος η προθεσμία

Μπήκαν σε ξένο μαντρί και έσφαξαν 40 αρνιά – Τρεις συλλήψεις

Ελλάδα 02.01.2026
Τους 3 Κρητικούς φέρεται να υπέδειξε o 38χρονος ιδιοκτήτης των ζώων εξαιτίας προγενέστερων απειλών

Οι χειμερινές εκπτώσεις πλησιάζουν – Πόσο θα διαρκέσουν

Ελλάδα 02.01.2026
Ενημερωθείτε αναλυτικά για τα κριτήρια που πρέπει να έχετε

Αγρότες: Στα Μάλγαρα την Κυριακή οι κρίσιμες αποφάσεις για τα μπλόκα

Ελλάδα 02.01.2026
Αντίστροφη μέτρηση για την πανελλαδική σύσκεψη - Ποιοι δεν θα δώσουν το παρών

«Είμαστε έτοιμοι για δράση»: Ο Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα επέμβουν εάν το Ιράν καταστείλει βίαια τις διαμαρτυρίες

Κόσμος 02.01.2026
Σε περίπτωση που το Ιράν ανοίξει πυρ και υπάρξουν νεκροί ανάμεσα σε πολίτες που διαδηλώνουν, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παρέμβουν για να τους προστατεύσουν