E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η Ιταλίδα που εγκατέλειψε τον αγώνα κόντρα στην αθλήτρια με ανδρικά χρωμοσώματα ξεσπά

«Δεν έχω νιώσει έτσι μετά από γροθιά» - Τεράστιο σάλο έχει προκαλέσει η συμμετοχή της Ιμανέ Κελίφ στους Ολυμπιακούς αγώνες.

Δημοσίευση 2/8/2024 | 08:16

Η Ιταλίδα που εγκατέλειψε τον αγώνα κόντρα στην αθλήτρια με ανδρικά χρωμοσώματα ξεσπά

Μόλις 46 δευτερόλεπτα κράτησε ο πρώτος αγώνας της Ιμανέ Κελίφ στην κατηγορία των -66 κιλών της πυγμαχίας γυναικών στους Ολυμπιακούς αγώνες. Η Ιταλίδας αντίπαλός της, Άντζελα Καρίνι εγκατέλειψε μετά από δύο χτυπήματα που δέχθηκε στο πρόσωπο.

Η Κελίφ από την Αλγερία είναι μία από τις δύο πυγμάχους, η παρουσία των οποίων έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων αφού απέτυχαν στα τεστ φύλου της παγκόσμιας ομοσπονδίας του αθλήματος. Ωστόσο, η ΔΟΕ τους επέτρεψε να λάβουν μέρος.

Αμέσως μετά τον αγώνα, ο Άντζελα Καρίνι ξέσπασε σε κλάματα. Η ίδια ομολόγησε ότι δεν έχει δεχθεί παρόμοια χτυπήματα κατά το παρελθόν. «Είμαι απογοητευμένη», δήλωσε η Καρίνι. «Μπήκα στο ρινγκ για να τιμήσω τον πατέρα μου. Μου έχουν πει πολλές φορές ότι είμαι μαχήτρια αλλά προτίμησα να εγκαταλείψω για να προστατεύσω την υγεία μου. Δεν έχω νιώσει έτσι μετά από γροθιά στο παρελθόν», πρόσθεσε η 25χρονη πυγμάχος.


«Μπήκα στο ρινγκ για να παλέψω. Δεν τα παράτησα, αλλά μία γροθιά ήταν πολύ δυνατή και είπα αρκετά. Φεύγω με το κεφάλι ψηλά. Μετά τη δεύτερη γροθιά, μετά από χρόνια εμπειρίας, ένιωσα έναν δυνατό πόνο στη μύτη. Είπα αρκετά, γιατί δεν ήθελα. Δεν μπορούσα να αγωνιστώ μετά τη γροθιά στη μύτη και είπα να δώσω ένα τέλος.

Είμαι απογοητευμένη γιατί είμαι μαχήτρια, με έμαθαν πολεμώ μέχρι τέλους.. Πάντα προσπαθούσα να συμπεριφέρομαι τίμια, πάντα εκπροσωπούσα τη χώρα μου με πίστη. Αυτή τη φορά δεν τα κατάφερα γιατί δεν μπορούσα να παλέψω άλλο. Ανεξάρτητα από το πρόσωπο που είχα απέναντί ​​μου, που δεν με ενδιαφέρει, ανεξάρτητα από τη σειρά, ήθελα απλώς να κερδίσω. Ήθελα να αντιμετωπίσω τον άνθρωπο που είχα απέναντί ​​μου και να παλέψω», σημείωσε η Καρίνι.

Σε ερώτηση αν θα ήταν καλύτερα να αποσυρθεί εκ των προτέρων, η Καρίνι είπε: «Δεν είμαι άνθρωπος που υποχωρεί εύκολα. Όχι, ακόμα κι αν έλεγαν ότι δεν θα παλέψουμε δεν θα το δεχόμουν ποτέ. Έχω νοοτροπία πολεμιστή. Αυτή τη φορά δεν τα κατάφερα. Ένιωσα πολύ πόνο στη μύτη μου. Είπα αρκετά.

Δεν είναι ήττα για μένα, για μένα αν πας στο ρινγκ έχεις ήδη κερδίσει, ανεξάρτητα από όλα τα άλλα. Δεν είμαι εδώ για να κρίνω τις αποφάσεις άλλων. Δεν είναι στο χέρι μου να πω αν είναι δίκαιο ή όχι. Μόλις έκανα τη δουλειά μου. Κατάφερα να φύγω με το κεφάλι ψηλά. Είμαι μια ώριμη γυναίκα, όταν νιώθω ότι δεν μπορώ να συνεχίσω, έχω την αξιοπρέπεια να πω αρκετά. Ήμουν πεπεισμένη ότι θα κέρδιζα, ήμουν συγκεντρωμένη, γαλήνια. Αλλά αυτές οι μπουνιές στη μύτη πονάνε, είπα αρκετά».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα σενάρια για τον δολοφόνο του Τσάρλι Κερκ: Είναι δεξιός, αριστερός ή τρελός;

Κόσμος Χτες
Ο 22χρονος Τάιλερ Ρόμπινσον αναμένει να του απαγγελθούν επίσημες κατηγορίες στη Γιούτα – Ασαφές το κίνητρο της δολοφονίας - Ποιο είναι το κίνημα Groyper και ο Νικ Φουέντες που πιστεύει στη λευκή υπεροχή

Έρευνα του Λιμενικού με εντολή Κικίλια για κόλπο με υαλοκαθαριστήρες από Ρομά στο λιμάνι της Αρκίτσας

Ελλάδα Χτες
Πολίτης ήρθε σε αντιπαράθεση με λιμενικό για την κατάσταση που επικρατεί εκεί

Νέα «ασφυξία» στα Χανιά: 580 «ξεχασμένοι» μετανάστες στην Αγιά, φοβάται για εξέγερση το Λιμενικό

Ελλάδα Χτες
Περίπου 200 μετανάστες αφίχθησαν στο εκθεσιακό κέντρο Αγυιάς στα Χανιά το περασμένο 24ωρο

Συνελήφθη γνωστή influencer μόδας με ροζ κοκαΐνη στη Ρόδο

Ελλάδα Χτες
Με την υπόθεση συνδέεται νεαρή γυναίκα που, μέχρι σήμερα, καλλιεργούσε δημόσια εικόνα στα κοινωνικά δίκτυα - «Μοδάτο» και ισχυρό διεγερτικό η «ροζ κοκαΐνη»

Σπανούλης: Μην είμαστε μίζεροι, αλλά περήφανοι, είμαστε στη ζώνη μεταλλίων μετά από 16 χρόνια

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε μετά την προπόνηση της Εθνικής Ελλάδας ενόψει του μικρού τελικού του EuroBasket 2025, κόντρα στην Φινλανδία.

Σοκ στην Κεφαλονιά με τον θάνατο του 23χρονου Νίκου σε τροχαίο ‑ Επέστρεφε σπίτι από τη δουλειά του

Ελλάδα Χτες
Το αυτοκίνητο βγήκε εκτός πορείας και βρέθηκε σε γκρεμό στον δρόμο που ενώνει τον Πόρο με την Σκάλα στην Κεφαλονιά

Ελλάδα – Τουρκία: Παρέμβαση ΕΟΚ για την τουρκική ανάρτηση, απολογήθηκαν και την κατέβασαν οι Τούρκοι

Αθλητικά Νέα Χτες
Η ελληνική ομοσπονδία αντέδρασε και η ανάρτηση αποσύρθηκε

Σχοινούσα: Πέθανε ο 92χρονος Γιώργος Κωβαίος που χόρευε με την εγγονή του σε τοπικές γιορτές του νησιού

Ελλάδα Χτες
«Ήταν για όλους μας παράδειγμα ζωντάνιας, λεβεντιάς και αγάπης για τη ζωή» αναφέρει ο Σύλλογος Σχοινουσιωτών

Επιστολή Τραμπ στο ΝΑΤΟ: Αν κάνετε ό,τι λέω, ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει

Κόσμος Χτες
Έτοιμος για κυρώσεις στη Ρωσία όταν το κάνετε όλοι

Σεισμός στην Κρήτη ‑ Στα ανοιχτά της Γαύδου

Ελλάδα Χτες
Μικρό το εστιακό βάθος της σεισμικής δόνησης

Τσάρλι Κερκ: Η στιγμή που η σύζυγός του καταρρέει πάνω στο φέρετρο ‑ Βίντεο

Κόσμος Χτες
«Σ` αγαπώ. Σ` αγαπώ. Ο Θεός να σε ευλογεί», ψιθυρίζει μέσα από χαμηλόφωνους λυγμούς, με τη φωνή της να σπάει καθώς κλαίει πάνω από το σώμα του.