E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η Ιταλίδα που εγκατέλειψε τον αγώνα κόντρα στην αθλήτρια με ανδρικά χρωμοσώματα ξεσπά

«Δεν έχω νιώσει έτσι μετά από γροθιά» - Τεράστιο σάλο έχει προκαλέσει η συμμετοχή της Ιμανέ Κελίφ στους Ολυμπιακούς αγώνες.

Δημοσίευση 2/8/2024 | 08:16

Η Ιταλίδα που εγκατέλειψε τον αγώνα κόντρα στην αθλήτρια με ανδρικά χρωμοσώματα ξεσπά

Μόλις 46 δευτερόλεπτα κράτησε ο πρώτος αγώνας της Ιμανέ Κελίφ στην κατηγορία των -66 κιλών της πυγμαχίας γυναικών στους Ολυμπιακούς αγώνες. Η Ιταλίδας αντίπαλός της, Άντζελα Καρίνι εγκατέλειψε μετά από δύο χτυπήματα που δέχθηκε στο πρόσωπο.

Η Κελίφ από την Αλγερία είναι μία από τις δύο πυγμάχους, η παρουσία των οποίων έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων αφού απέτυχαν στα τεστ φύλου της παγκόσμιας ομοσπονδίας του αθλήματος. Ωστόσο, η ΔΟΕ τους επέτρεψε να λάβουν μέρος.

Αμέσως μετά τον αγώνα, ο Άντζελα Καρίνι ξέσπασε σε κλάματα. Η ίδια ομολόγησε ότι δεν έχει δεχθεί παρόμοια χτυπήματα κατά το παρελθόν. «Είμαι απογοητευμένη», δήλωσε η Καρίνι. «Μπήκα στο ρινγκ για να τιμήσω τον πατέρα μου. Μου έχουν πει πολλές φορές ότι είμαι μαχήτρια αλλά προτίμησα να εγκαταλείψω για να προστατεύσω την υγεία μου. Δεν έχω νιώσει έτσι μετά από γροθιά στο παρελθόν», πρόσθεσε η 25χρονη πυγμάχος.


«Μπήκα στο ρινγκ για να παλέψω. Δεν τα παράτησα, αλλά μία γροθιά ήταν πολύ δυνατή και είπα αρκετά. Φεύγω με το κεφάλι ψηλά. Μετά τη δεύτερη γροθιά, μετά από χρόνια εμπειρίας, ένιωσα έναν δυνατό πόνο στη μύτη. Είπα αρκετά, γιατί δεν ήθελα. Δεν μπορούσα να αγωνιστώ μετά τη γροθιά στη μύτη και είπα να δώσω ένα τέλος.

Είμαι απογοητευμένη γιατί είμαι μαχήτρια, με έμαθαν πολεμώ μέχρι τέλους.. Πάντα προσπαθούσα να συμπεριφέρομαι τίμια, πάντα εκπροσωπούσα τη χώρα μου με πίστη. Αυτή τη φορά δεν τα κατάφερα γιατί δεν μπορούσα να παλέψω άλλο. Ανεξάρτητα από το πρόσωπο που είχα απέναντί ​​μου, που δεν με ενδιαφέρει, ανεξάρτητα από τη σειρά, ήθελα απλώς να κερδίσω. Ήθελα να αντιμετωπίσω τον άνθρωπο που είχα απέναντί ​​μου και να παλέψω», σημείωσε η Καρίνι.

Σε ερώτηση αν θα ήταν καλύτερα να αποσυρθεί εκ των προτέρων, η Καρίνι είπε: «Δεν είμαι άνθρωπος που υποχωρεί εύκολα. Όχι, ακόμα κι αν έλεγαν ότι δεν θα παλέψουμε δεν θα το δεχόμουν ποτέ. Έχω νοοτροπία πολεμιστή. Αυτή τη φορά δεν τα κατάφερα. Ένιωσα πολύ πόνο στη μύτη μου. Είπα αρκετά.

Δεν είναι ήττα για μένα, για μένα αν πας στο ρινγκ έχεις ήδη κερδίσει, ανεξάρτητα από όλα τα άλλα. Δεν είμαι εδώ για να κρίνω τις αποφάσεις άλλων. Δεν είναι στο χέρι μου να πω αν είναι δίκαιο ή όχι. Μόλις έκανα τη δουλειά μου. Κατάφερα να φύγω με το κεφάλι ψηλά. Είμαι μια ώριμη γυναίκα, όταν νιώθω ότι δεν μπορώ να συνεχίσω, έχω την αξιοπρέπεια να πω αρκετά. Ήμουν πεπεισμένη ότι θα κέρδιζα, ήμουν συγκεντρωμένη, γαλήνια. Αλλά αυτές οι μπουνιές στη μύτη πονάνε, είπα αρκετά».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απόλυτη ανατροπή: Η ΕΕ ξανανοίγει το «παγωμένο» εμπορικό deal με τις ΗΠΑ εν μέσω πολέμου στον Κόλπο

Κόσμος 17.03.2026
Η ΕΕ επανεκκινεί την κύρωση της εμπορικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ, την ώρα που ο πόλεμος στον Κόλπο και η κρίση στο Ορμούζ ανατρέπουν το παγκόσμιο εμπόριο

Η εγκυκλοπαίδεια Μπριτάνικα μήνυσε την OpenAI για μαζική υφαρπαγή του περιεχομένου της

Tech + Science 17.03.2026
Η Britannica ισχυρίζεται επιπλέον ότι η OpenAI παράγει επινοημένες πληροφορίες και τις αποδίδει ψευδώς στον εκδότη

Αρτα: Επί τρεις ώρες ήταν εγκλωβισμένος ο εργαζόμενος που έχασε τη ζωή του

Ελλάδα 17.03.2026
Οι συνάδελφοί του παρότι γνώριζαν πού είχε θαφτεί, δεν μπορούσαν να τον απεγκλωβίσουν

«Τουρισμός καυσίμων»: Ευρωπαίοι οδηγοί σε απόγνωση διασχίζουν σύνορα χωρών για να βάλουν βενζίνη

Κόσμος 17.03.2026
Στην Ολλανδία, η μέση τιμή της απλής βενζίνης ξεπερνά τα 2,17 ευρώ - Δείτε τα βίντεο

Στέφανος Τσιτσιπάς: Για πρώτη φορά εκτός top‑50 μετά τον Απρίλιο του 2018

Αθλητικά Νέα 17.03.2026
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι πλέον στο Νο51 της παγκόσμιας κατάταξης

Τραμπ: «Πρέπει να σκεφτούμε την αποχώρηση από το ΝΑΤΟ»

Ελλάδα 17.03.2026
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ πρόσθεσε: «Δεν έχω τίποτα συγκεκριμένο στο μυαλό μου αυτή τη στιγμή, αλλά δεν είμαι και ιδιαίτερα ενθουσιασμένος».

Τουρκία: Επίθεση Τσελίκ στις χώρες της Ευρώπης που έστειλαν βοήθεια στην Κύπρο

Κόσμος 17.03.2026
Την έντονη δυσαρέσκεια της Τουρκίας έναντι της αλληλεγγύης της Ελλάδας και των ευρωπαϊκών χωρών προς την Κύπρο, διατύπωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος Ερντογάν

Αποκάλυψη της Washington Post για το Ισραήλ

Κόσμος 17.03.2026
Το Ισραήλ καλεί τους Ιρανούς να διαδηλώσουν κατά του καθεστώτος, αν και γνωρίζει ότι τους στέλνει σε μαζική σφαγή

Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η Μαρία Καρρά, χήρα του Γιώργου Τράγκα

Ελλάδα 17.03.2026
Αντιμετωπίζει κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα

Τραμπ: Δεν «χρειαζόμαστε» πλέον ούτε επιθυμούμε τη βοήθεια των χωρών του ΝΑΤΟ

Κόσμος 17.03.2026
Σε παραδοχή πως οι περισσότεροι σύμμαχοι των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ δεν θέλουν να εμπλακούν στη στρατιωτική επιχείρηση κατά του Ιράν, προχώρησε σε οργίλο ύφος ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ισόβια στον 22χρονο μητροκτόνο της Λάρισας – Καμία αντίδραση στο άκουσμα της απόφασης

Ελλάδα 17.03.2026
Ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και παράνομη οπλοφορία ο 22χρονος